Qbtech werkt samen met vooraanstaand ADHD-zorgaanbieder voor hervormen van toegang en kwaliteit

STOCKHOLM en HOUSTON--()--Vandaag maakt Qbtech een partnerschap in Nederland bekend met ADHDcentraal, één van de toonaangevende ADHD-zorgaanbieders. Het doel van de samenwerking is het ontwikkelen van nieuwe methodes en instrumenten die patiënten in staat stellen gemakkelijk toegang te krijgen tot zorg van hoge kwaliteit, iets wat nu niet mogelijk is.

Als vernieuwer in ADHD heeft Qbtech met plezier gewerkt met progressieve organisaties die ook kijken naar het toegankelijk maken van uitstekende ADHD-zorg. ADHDcentraal heeft zich niet alleen gevestigd als leider in ADHD-zorg maar ook in Digital Health (digitale gezondheid), door het bieden van toegang tot telehealth-services, waaronder de technologie van Qbtech, QbCheck, die artsen in staat stelt objectieve gegevens over ADHD-symptomen van patiënten thuis te verzamelen.

“We werken nu 10 jaar met Qbtech. Het in praktijk brengen van hun technologie is van onschatbare waarde geweest bij het ondersteunen van ons klinisch besluitvormingsproces en het helpen van patiënten om hun symptomen beter te begrijpen, ongeacht of ADHD nu als potentiële diagnose wordt vastgesteld of wordt uitgesloten,” aldus Jan-Eidse van Melle, CEO van ADHDcentraal. “Hun aanpassingsvermogen om tijdens de pandemie hun technologie beschikbaar te maken voor patiënten thuis ondersteunde ons in het blijven bieden van zorg ondanks de beperkingen. Vooruitkijkend zien we dit als een natuurlijk partnerschap en een commitment aan doorlopende innovatie om de beste standaard van zorg te bieden voor onze patiënten.”

Omdat patiënten en artsen meer flexibiliteit zoeken, bevestigt dit partnerschap het gedeelde commitment van de organisaties om ADHD-zorg vooruit te helpen. Het partnerschap zal in het begin focussen op optimalisatie van behandeling om de kwaliteit van leven voor patiënten met ADHD te verbeteren en gezondheidszorgprofessionals in staat te stellen hen te ondersteunen.

“Dit partnerschap symboliseert de synergie tussen onze twee organisaties. We zijn beide enthousiast over betere standaarden in ADHD-zorg en verbeterde toegang via oplossingen voor digitale gezondheidszorg. We zien dit partnerschap als een natuurlijke voortgang van onze bestaande relatie, door onze gezamenlijke energie op één lijn te brengen om ons te richten op een gemeenschappelijke doel,” deelt Carl Reuterskiöld, CEO van Qbtech. “Dit partnerschap zal een gezamenlijke aanpak betekenen om te heroverwegen hoe ADHD-zorg het beste kan worden geleverd via digitale oplossingen terwijl tegelijkertijd de waarde van één-op-één afspraken met de arts wordt gemaximaliseerd, zowel face-to-face als virtueel. We zijn er zeer enthousiast over dat we naar betere resultaten toewerken om te voldoen aan de hedendaagse behoeften van kliniek en patiënt.”

Over Qbtech

Qbtech is opgericht in 2002 en is een particulier Zweeds bedrijf dat toonaangevende oplossingen en producten heeft ontwikkeld voor het verbeteren van de diagnose, behandeling en opvolging van patiënten die leven met ADHD. Qbtech heeft activiteiten in 13 landen en vestigingen in Stockholm, Houston en Londen. Qbtech is een prijswinnend bedrijf dat erkend is voor hun innovatie en heeft zeer recent de HSJ Partnership Award 2022 gewonnen voor de ‘Best Mental Health Partnership with the NHS’ (Het beste partnerschap voor de geestelijke gezondheidszorg bij de NHS). www.qbtech.com

Over ADHDcentraal

ADHDcentraal is een toonaangevend gezondheidszorgaanbieder voor ADHD-zorg in Nederland, gespecialiseerd in ADHD-zorg voor volwassenen. Voortbouwend op meer dan 15 jaar ervaring ziet ADHDcentraal meer dan 9000 nieuwe patiënten elk jaar over meerdere locaties. Hun team bestaat uitsluitend uit specialisten op het gebied van ADHD, die een uniek programma van beoordeling en behandeling bieden. ADHDcentraal behoort tot de Nederlandse gezondheidszorgverleners die de hoogste scores behalen wat betreft tevredenheid (9,3/10) en effectiviteit (meer dan 50% verbetering in kwaliteit van leven gemeten door de AAQoL), terwijl de verzekeraarskosten per behandeling significant (34%) lager zijn dan het Nederlands gemiddelde. ADHDcentraal voert onderzoek uit binnen hun R&D-afdeling en in samenwerking met andere klinieken en universiteiten, met als doel de zorg voor ADHD-patiënten wereldwijd te verbeteren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor Qbtech:
Hilari Barton
Trevelino/Keller
hnbarton@trevelinokeller.com

Voor ADHDCentraal:
Jorg Heijmink Liesert
jorgheijmink@adhdcentraal.nl

Contacts

Voor Qbtech:
Hilari Barton
Trevelino/Keller
hnbarton@trevelinokeller.com

Voor ADHDCentraal:
Jorg Heijmink Liesert
jorgheijmink@adhdcentraal.nl