Mi-Jack® zet wereldwijde expansie voort met overname van het Duitse bedrijf Yardeye GmbH

Mi-Jack Products acquires Yardeye GmbH. Executives from both companies stand in front of the Mi-Jack/Lanco world headquarters in Homewood, IL on May 31st, 2022. L-R: Jack Wepfer, VP of Finance and Accounting for Mi-Jack/Lanco, Stephan Trauth, Managing Director of Yardeye, Aaron Newton, VP of Sales for Mi-Jack, and Simon Fiera, VP of Technology for Mi-Jack.

HOMEWOOD, Ill. en KARLSRUHE, Duitsland--()--Mi-Jack Products, de marktleider op het gebied van portaalkranen met rubber wielen (Rubber Tired Gantry Cranes, RTG), containeroverslagmachines en technologie voor haven- en intermodale faciliteiten, heeft een succesvolle overname aangekondigd van Yardeye GmbH, een in Duitsland gevestigde leverancier van automatisering, systemen voor het vermijden van botsingen en bescherming van werkzones voor de haven- en spoorcontainerindustrie.

De op RFID en GNSS gebaseerde apparatuur van Yardeye, het Realtime lokalisatiesysteem (Real Time Locating System, RTLS) van personeel en het systemen voor het vermijden van botsingen (Collision Avoidance System, CAS) passen naadloos in het Mi-Star® technologieplatform van Mi-Jack, dat alles biedt, van geautomatiseerde differentiële GPS-besturing en GPS-voorraadbeheer tot gevirtualiseerde operationele weergave en gecentraliseerd wagenparkbeheer.

Het combineren van de bekwame en ervaren technologiegroepen van beide bedrijven faciliteert voortdurende innovatie en uitmuntendheid voor automatisering, systemen voor het vermijden van botsingen en bescherming van werkzones in havens en intermodale terminals.

Aaron Newton, VP verkoop voor Mi-Jack, zei: “Door deze twee vergelijkbare maar unieke technologieplatformen samen te brengen, hebben de haven- en intermodale industrieën nu een end-to-end-automatiseringsoplossing met superieure redundantie, geleid door een bedrijf [Mi-Jack] dat al meer dan 65 jaar geworteld is in de containeroverslagactiviteiten.”

Volgens Simon Fiera, VP van technologie bij Mi-Jack: “We zien Yardeye als een belangrijk onderdeel van de integratie in een agnostische productiebasis voor kranen met het oog op automatisering en bescherming van werkzones. We kijken uit naar de innovaties en efficiëntieverbeteringen die het gevolg zullen zijn van het combineren van de vaardigheden en ervaringen van zowel de Europese als de Noord-Amerikaanse technologieteams.”

Met deze uitgebreide voetafdruk biedt Mi-Jack zijn ondersteuning en service van wereldklasse aan klanten van Yardeye in Noord-Amerika en levert het Mi-Star-technologieoplossingen aan havens en terminals in heel Europa. Mi-Jack biedt 24/7/365-service en onderdelenondersteuning. Het heeft een uitgebreid netwerk van hoogopgeleide technici en oplossingsexperts die klanten zowel persoonlijk als virtueel van dienst zijn.

Stephan Trauth, algemeen directeur van Yardeye, zei: “We zijn erg trots om bij de Mi-Jack-groep te komen. De kennis van beide bedrijven levert meer geavanceerde mogelijkheden en synergiën op. Samen bieden we een automatiseringsportfolio dat nieuwe normen stelt in de railcontainerindustrie. Het netwerk van Mi-Jack op de Noord-Amerikaanse markt en vooral hun competentie voegen meer waarde en innovatieve ideeën voor onze klanten toe. We kijken uit naar dit nieuwe hoofdstuk!”

Christian Augustin, oprichter van Yardeye en algemeen directeur van indurad zei: “Het team heeft Yardeye sinds 2017 laten groeien van een concept tot een bedrijf met een wereldwijde impact ten dienste van de intermodale en containeroverslagindustrie. We zijn erg trots op wat we hebben bereikt en we zijn van mening dat Yardeye samen met Mi-Jack zijn succesverhaal zal voortzetten, zowel voor onze klanten als voor onze werknemers. indurad en ik zullen onze activiteiten blijven toespitsen op radartechnologie voor de afhandeling van bulkgoederen.”

Over Mi-Jack

Mi-Jack wordt wereldwijd erkend als marktleider en innovator op het gebied van rubber-tired gantry (RTG)-kranen en andere producten en oplossingen wereldwijd. Het Mi-Star-pakket van automatiseringstechnologie van Mi-Jack omvat AccuSteer, AccuStack, AccuView, VehicleView en AccuFleet. Mi-Star is geïnstalleerd op duizenden apparaten over de hele wereld.

Het hoofdkantoor bevindt zich in Hazel Crest, Illinois in een ISO 9001:2017 gecertificeerde fabriek die Translift™ en Travelift® RTG’s produceert die nu in gebruik zijn op zes continenten. Het bedrijf heeft vier regionale hoofdkantoren en vijf verkoopkantoren. Mi-Jack is onderdeel van de Lanco-bedrijvengroep. Ga voor meer informatie naar www.mi-jack.com.

Over Yardeye

Yardeye GmbH (www.yardeye.com) is internationaal actief met een focus op havenautomatisering en bescherming van werkzones in containerterminals. Door de unieke GNSS-, RFID- en botsingsvermijdingstechnologie van Yardeye kunnen terminals kranen, voertuigen en personeel identificeren en volgen voor efficiënte intermodale werfoperaties en bescherming van werkzones.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mi-Jack
Aaron Newton, vice-president verkoop
(708)-596-5200
Yardeye
Stephan Trauth, algemeen directeur

Contacts

Mi-Jack
Aaron Newton, vice-president verkoop
(708)-596-5200
Yardeye
Stephan Trauth, algemeen directeur