HCL Technologies gaat het digitale landschap van Euroclear verbeteren

Meerjarige deal inclusief oprichting co-innovatielaboratorium

BRUSSEL EN NOIDA, India--()--HCL Technologies (HCL), een toonaangevend wereldwijd technologiebedrijf, heeft een nieuwe meerjarige toepassingsovereenkomst aangekondigd met de Euroclear-groep om zijn flexibele transformatietraject te versnellen met technologieën en werkwijzen om zijn digitale mogelijkheden te verbeteren.

HCL gaat samenwerken met Euroclear, 's werelds grootste aanbieder van binnenlandse en grensoverschrijdende afwikkelings- en aanverwante diensten voor obligatie-, aandelen- en fondstransacties om nieuwe bedrijfsmodellen en marktkansen te verkennen om waarde te creëren via innovatie en het genereren van inkomsten met gegevens. Door gebruik te maken van zijn Fenix 2.0-uitvoeringskader, moderniseert HCL het digitale kanaallandschap van Euroclear. Dit helpt Euroclear de innovatie in zijn digitale kanalen te versnellen door gebruik te maken van automatisering, uniforme eindklantervaring en DevOps-leveringsmodellen.

Voortbouwend op zijn diepgaande kennis en uitgebreide ervaring met het aansturen van transformatie bij andere financiële dienstverleners, zet HCL een co-innovatielaboratorium op in Brussel. Daar werkt het met Euroclear samen aan duurzame innovatie om marktproblemen en nieuwe digitale initiatieven te beantwoorden die de bedrijfswaarde vergroten. Het laboratorium creëert een ondernemersomgeving om opkomende technologieën en trends te verkennen en deze toe te passen om nieuwe producten en diensten te creëren.

“We zijn verheugd dat Euroclear HCL heeft gekozen om zijn strategische partner te worden in deze visionaire transformatie”, zei Sudip Lahiri, senior vicepresident en hoofd van financiële diensten, Europa, HCL Technologies. “Deze deal is een geweldige bevestiging van de bewezen ervaring van HCL met het leveren van waarde voor onze klanten door samen nieuwe diensten te creëren en gegevens te gebruiken om innovatie en diversificatie te stimuleren. Onze op partnerschap gebaseerde aanpak bevorderd een cultuur van voortdurende verbetering voor de activiteiten van Euroclear.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Neem voor meer informatie contact op met:
HCL Technologies
Meenakshi Benjwal, Noord- en Zuid-Amerika
meenakshi.benjwal@hcl.com

Dipshikha Bhattacharyya, EMEA
dipshikha.bhatt@hcl.com

Devneeta Pahuja, India and APAC
devneeta.p@hcl.com

Contacts

Neem voor meer informatie contact op met:
HCL Technologies
Meenakshi Benjwal, Noord- en Zuid-Amerika
meenakshi.benjwal@hcl.com

Dipshikha Bhattacharyya, EMEA
dipshikha.bhatt@hcl.com

Devneeta Pahuja, India and APAC
devneeta.p@hcl.com