A Mary Kay Inc. csatlakozik az Ellen MacArthur Alapítványhoz, elkötelezve magát a cirkuláris gazdaság létrehozása iránt

Mary Kay is committed to reducing its environmental footprint and is taking steps to improve efficiency in its operations, thinking long term to incorporate responsible business practices. (Graphic: Mary Kay Inc.)

DALLAS--()--A környezet tudatos védelme és a vállalati felelősségvállalás egyik globális szószólója, a Mary Kay Inc. a fenntarthatóbb, cirkuláris gazdasági elveket követő vállalattá válás iránti elkötelezettsége jegyében csatlakozott az Ellen MacArthur Alapítványhoz, (Ellen MacArthur Foundation) az alapítvány hálózatának tagjaként. A Mary Kay más befolyásos szervezetekkel együtt (ideértve a The Ford Motor Company-t, az International Papert, a Mattelt és a The Fashion Institute of Technology-t) került beiktatásra.

Az Ellen MacArthur Alapítvány egy egyesült királyságbeli székhelyű jótékonysági szervezet, amely a hulladékok és a szennyeződés megszüntetésén, a termékek és anyagok használatban tartásán és a természeti rendszerek regenerálásán alapuló cirkuláris gazdaságra vonatkozó elképzelések kidolgozásával és népszerűsítésével foglalkozik. Az Ellen MacArthur Alapítvány e tevékenysége során együttműködik az üzleti és tudományos élet szereplőivel, politikai döntéshozókkal és intézményekkel és ösztönzi azokat a rendszerszintű megoldások kiterjedt, globális bevezetésére.

„A Mary Kay már mintegy 60 éve igyekszik gazdagítani a nők életét, bővíteni a bőr egészségére vonatkozó ismereteket és szerte a világon pozitív hatást gyakorolni a közösségekre” – fejtette ki Deborah Gibbins, a Mary Kay Inc. operatív vezetője. „A kozmetikai és testápolási cikkeket gyártó ágazatok átalakulóban vannak, mivel egyre több vállalat igyekszik kielégíteni a környezetet nem károsító, átlátható működés és tisztább, etikus forrásokból származó termékek iránti igényt. Ez a célunk, ezért vagyunk itt.”

A Mary Kay, amely a tervek szerint az idei évben egy későbbi időpontban fogja közzétenni fenntarthatósági stratégiáját, reméli, hogy az Ellen MacArthur Alapítvánnyal és az annak hálózatába tartozó szervezetekkel együtt dolgozhat olyan gazdasági gyakorlatok bevezetése érdekében, amelyek hangsúlyt fektetnek az anyagok felelős beszerzésére. A vállalat elkötelezett környezeti lábnyoma csökkentése iránt, és különféle lépéseket tesz a cég működési hatékonyságának javítása érdekében, hosszú távon is igyekezve beépíteni a felelős vállalati magatartást üzleti gyakorlatába.

A Mary Kay globális gyártó létesítményei Kínában már 2014-ben elérték azt a célt, hogy egyáltalán ne termeljenek hulladéklerakóba kerülő hulladékot, az USA-ban, Texas államban működő globális gyártó létesítménye pedig 2011-ben érte el ezt a státuszt.

„A Mary Kay és az Ellen MacArthur Alapítvány hálózatának többi új tagja osztoznak abban törekvésben, hogy átformálják üzleti tevékenységeik végzésének módját” – fejtette ki Joe Murphy, az Ellen MacArthur Alapítvány hálózatának vezetője. „Nagy örömünkre szolgál, hogy támogathatjuk új tagjainkat és elősegíthetjük együttműködésüket a hálózatba tartozó más szervezetekkel a cirkuláris tevékenység megvalósítását célzó munkájuk során.”

„Bár a szépségiparban – és a Mary Kaynél is – több érdemi kezdeményezés is megvalósításra került, még rengeteg munkára van szükség az előttünk álló környezeti és társadalmi-gazdasági kihívások leküzdésére alkalmas, hosszú távon is működő megoldások megtalálásához” – tette hozzá Gibbins. „Ezért rendkívül örülünk annak, hogy az Ellen MacArthur Alapítvány tagjaként az elkövetkező generációk javát szolgáló, fenntartható növekedés biztosítása iránti erőfeszítéseinket hozzánk hasonlóan célokkal rendelkező szervezetekkel együttműködve tehetjük meg.”

Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

57 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor „láthatatlan” korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatás, valamint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra – és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
Marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 or media@mkcorp.com

 

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
Marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 or media@mkcorp.com