Monument Assurance Luxembourg neemt AME Life Luxembourg (‘AMELL’) over van Covéa

HAMILTON, Bermuda--()--Monument Re kondigde vandaag aan dat, onder voorbehoud van de noodzakelijke goedkeuring van de regelgevende instanties, Monument Assurance Luxembourg AME Life Luxembourg (‘AMELL’) zal overnemen van de Franse onderlinge verzekeringsgroep Covéa. AMELL is een gerenommeerd, in Luxemburg gevestigde levensverzekeringsmaatschappij met marktaanwezigheid in Luxemburg, België en Italië. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet openbaar gemaakt. De transactie heeft geen impact op klanten en polishouders van AMELL.

We zijn verheugd dat we overeenstemming hebben bereikt met Covéa om haar dochteronderneming AMELL over te nemen. Deze transactie is een belangrijke stap in onze consolidatiestrategie door onze aanwezigheid in Luxemburg verder te versterken”, zei Manfred Maske, CEO van Monument Re.

De verandering van zeggenschap over het bedrijf zal plaatsvinden nadat aan de gebruikelijke overnamevoorwaarden is voldaan, waaronder het verkrijgen van de wettelijke goedkeuringen.

Voor meer informatie:

Ga voor meer informatie naar onze website op www.monumentregroup.com of neem contact op met Fiona Davis via info@monumentregroup.com, +1(441) 400-9300.

Monument Re Limited is een herverzekeraar en activa-consolidator met een bewezen staat van dienst in het verwerven en beheren van portfolio's of directe verzekeraars in Europa. Monument Re is aanwezig in Bermuda, dat samen met Zwitserland volledige Solvency II-equivalentie heeft. De Monument Re Group is ook actief via haar dochterondernemingen in België, Nederland, Ierland, het eiland Man, Guernsey en Luxemburg, met vestigingen in Spanje, Italië en Duitsland. Elke entiteit is onderworpen aan lokale regelgeving en Monument Re staat onder groepstoezicht van de Bermuda Monetary Authority.

Monument Assurance Luxembourg SA ('MAL') is een Luxemburgse verzekeringsmaatschappij met volledige vergunning en wordt gereguleerd door het Commissariat aux Assurances. Haar strategie is om door middel van de overheveling van het portfolio of rechtstreekse aankoop oude gegarandeerde en gekoppelde portfolio’s te verwerven in Luxemburg, Italië en Spanje.

De Monument-bedrijvengroep is vertegenwoordigd in Bermuda, Ierland, België, Luxemburg, Nederland, Guernsey en het eiland Man met vestigingen in Spanje, Italië en Duitsland.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Fiona Davies op info@monumentregroup.com, +1(441) 400-9300.

Contacts

Fiona Davies op info@monumentregroup.com, +1(441) 400-9300.