Triton Digital breidt Streaming Metrics Rankers uit naar Nederland

Samenwerking met NLO om voor het eerst inzicht te geven in de beste verkoopnetwerken, uitgevers en online audiostations van de regio

NEW YORK--()--Triton Digital®, de wereldwijde technologie- en serviceprovider voor de digitale audio- en podcastindustrie, kondigde vandaag de uitbreiding aan van haar maandelijkse Streaming Metrics Rankers naar Nederland, in samenwerking met NLO, het Nederlandse JIC voor audiobereiksonderzoek. De rangschikking is een lijst van de best presterende verkoopnetwerken, uitgevers en online audiostations in de regio, gemeten door de Streaming Metrics-meetservice van Triton.

De allereerste rankers voor Nederland zijn vandaag gepubliceerd voor zowel januari als februari 2021. In januari behaalden Talpa Network, Ster en DPG Media de top drie van de ranglijst voor verkoopnetwerken, terwijl Talpa Radio, NPO en DPG Media de ranglijst van beste mediabedrijf aanvoerden. Wat betreft topstations in de maand januari kwam NPO Radio 2 binnen op nummer 1 met iets meer dan 25.000 gemiddelde actieve sessies, gevolgd door Radio 538 met 24.000 gemiddelde actieve sessies en Qmusic NL met 19.000 gemiddelde actieve sessies.

"De online audio-industrie in Nederland bloeit en we zijn verheugd om samen te werken met Triton Digital om de industriestandaard te ontwikkelen voor online live radiobeluistering," aldus Frans Kok, Managing Director bij NLO. "Triton deelt onze toewijding aan innovatie en transparantie en is voor ons de ideale partner om betrouwbare en informatieve consumptiegegevens te leveren die de streaming en consumptie van en de reclame voor online audio in Nederland zullen stimuleren."

"Het doet ons genoegen om samen te werken met NLO om onze maandelijkse ranglijsten uit te breiden naar Nederland, door de uitgevers en mediakopers voor audio en de audiobranche in het algemeen te voorzien van inzichtelijke en betrouwbare gegevens over het audiostreamingpubliek in de hele regio," stelde John Rosso, President Market Development bij Triton Digital. “Nederland blijft een sleutelregio voor de groei van zowel online audio als podcasting. We zijn ervan overtuigd dat onze ranglijsten de netwerken, uitgevers en stations in de regio zullen helpen hun bereik te vergroten en hun inkomsten te verhogen."

De volledige resultaten van de streaming rankers van januari en februari zijn hier te vinden.

Om u aan te melden voor het ontvangen van de streamingrapporten van Triton via e-mail, gaat u naar https://www.tritondigital.com/pmsignup

De Webcast Metrics- en Streaming Metrics-services van Triton zijn de industriestandaard voor online audioconsumptiegegevens. Ze bieden geloofwaardige, gevalideerde gegevens waarmee audio-uitgevers over de hele wereld de consumptie van hun inhoud kunnen analyseren per dagdeel, apparaattype, geografie, distributieplatform en meer.

Over Triton Digital

Triton Digital® is de wereldwijde leider in technologie en services voor de digitale audio- en podcastindustrie. Triton is actief in meer dan 80 landen en biedt innovatieve technologie waarmee omroepen, podcasters en online muziekdiensten hun publiek kunnen vergroten, hun inkomsten kunnen maximaliseren en hun dagelijkse activiteiten kunnen stroomlijnen. Bovendien drijft Triton de wereldwijde online audio-industrie aan met Webcast Metrics®, de toonaangevende online audiomeetservice, en Podcast Metrics, een van de eerste IAB-gecertificeerde podcast-meetservices in de branche. Met ongeëvenaarde integriteit, uitmuntendheid, teamwerk en verantwoordelijkheid blijft Triton zich inzetten om audio, publiek en adverteerders met elkaar te verbinden om de groei van de wereldwijde online industrie continu te stimuleren. Triton Digital is een volledige dochteronderneming van The E.W. Scripps Company (NASDAQ: SSP). Ga voor meer informatie naar www.TritonDigital.com.

Over NLO

Nationaal Luister Onderzoek (NLO), de Nederlandse stichting voor audiobereiksmeting, is een Joint Industry Committee dat in 2012 is opgericht door adverteerders, mediabureaus, mediakanalen en exploitanten van radiozenders. Het vertegenwoordigt de radio-industrie over de hele linie. NLO heeft als doel om valide en betrouwbare radio- en audiobereiksmeting te laten uitvoeren en de resultaten beschikbaar te stellen aan de markt. De resultaten worden onder meer gebruikt voor programmering en mediaplanning.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie, uitsluitend pers:
Kristin Charron
Triton Digital
866 448 4037
Kristin.Charron@tritondigital.com

Contacts

Voor meer informatie, uitsluitend pers:
Kristin Charron
Triton Digital
866 448 4037
Kristin.Charron@tritondigital.com