GPD Companies, Inc. gaat Distrupol overnemen

One Rock Capital Partners vormt groep van toonaangevende wereldwijde distributeurs met toegevoegde waarde

THE WOODLANDS, Texas--()--GPD Companies, Inc., een dochteronderneming van One Rock Capital Partners, LLC ('One Rock'), heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de verwerving van Distrupol, een dochteronderneming van Univar Solutions Inc. (NYSE: UNVR) en een toonaangevende Europese distributeur van thermoplasten aan de polymeerverwerkende industrie. De voorwaarden van de transactie, die naar verwachting in de eerste helft van 2021 zal worden afgerond, zijn niet bekendgemaakt.

Distrupol, dat het hoofdkantoor heeft in Surrey, Engeland, met een breed geografisch bereik in heel Europa, voorziet al meer dan 50 jaar in verkopen met toegevoegde waarde en de ontwikkeling van toepassingen van thermoplastische harsen. Door zijn decennialange relaties met toeleveringspartners van wereldklasse, biedt het bedrijf een robuuste reeks producten en oplossingen met superieure prestaties die voldoen aan de behoeften van diverse eindgebruikers uit vooraanstaande en opkomende industrieën, waaronder de consumenten-, medische, automobiel- en elektrotechnische sector. Distrupol bedient meer dan 1.300 klanten in 13 landen met een portfolio van meer dan 4.000 soorten hoogwaardige polymeren, inclusief duurzaam afgeleide oplossingen die de impact op het milieu verminderen.

"Onze overname van Distrupol vormt een aanvulling op de bestaande belangen van One Rock in de kunststofindustrie, vergroot onze schaal en zet de uitvoering van onze strategie voort om een leidende groep wereldwijde distributeurs op te bouwen," aldus Tony W. Lee, Managing Partner van One Rock. "Distrupol heeft een reputatie opgebouwd voor product- en technische expertise, innovatie en betrouwbaarheid binnen zijn uitgebreide netwerk van Europese leveranciers en klanten, en we kijken ernaar uit om het aanhoudende succes van het bedrijf en zijn gewaardeerde partners te begeleiden."

Na de afronding van de transactie zal Distrupol zich voegen bij een leidende groep van toonaangevende wereldwijde distributeurs, waartoe ook Nexeo Plastics behoort. Distrupol zal opereren als een zelfstandige, onafhankelijke entiteit onder zijn huidige merknaam en zal worden geleid door het bestaande management en de bestaande commerciële teams.

One Rock heeft substantiële ervaring in en diepgaande kennis van de ruimte voor speciale kunststoffen en distributie en deelt onze passie voor samenwerking. We zijn verheugd om ons aan te sluiten bij een leidende groep van wereldwijde distributeurs, terwijl we ons team in staat stellen de eigen identiteit te behouden en ondernemend te opereren in deze omgeving,” stelde Richard Orme, Business Director van Distrupol. "We zullen betekenisvolle waarde in de hele toeleveringsketen blijven creëren door ons onophoudelijk te richten op de behoeften van onze klanten en leveranciers en door onze service en ons aanbod te verbeteren," voegde Andrew Canning, Business Director van Distrupol, toe.

Over GPD Companies, Inc.

GPD Companies, Inc. is een houdstermaatschappij gevormd door One Rock Capital Partners, LLC met de bedoeling een leidende groep wereldwijde distributeurs met toegevoegde waarde te creëren. Momenteel behoort Nexeo Plastics tot de operationele entiteiten. Na voltooiing van de overname door GPD Companies, Inc., zal Distrupol zich bij de groep voegen. Ga voor meer informatie naar www.gpdcompanies.com.

Over One Rock Capital Partners, LLC

One Rock doet controlerende investeringen in bedrijven met potentieel voor groei en operationele verbetering met behulp van een rigoureuze aanpak die gebruik maakt van zeer ervaren operationele partners om bedrijven in geselecteerde industrieën te identificeren, over te nemen en te versterken. De betrokkenheid van deze operationele partners stelt One Rock in staat om due diligence uit te voeren en acquisities en investeringen te voltooien in alle soorten situaties, ongeacht de complexiteit. One Rock werkt samen met het bedrijfsmanagement en zijn operationele partners om een uitgebreid zakelijk plan te ontwikkelen dat gericht is op de groei van de onderneming en haar winstgevendheid om de waarde op lange termijn te vergroten. Ga voor meer informatie naar www.onerockcapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Alex Jeffrey/Sam Fisher
Gasthalter & Co.
(212) 257-4170

Contacts

Alex Jeffrey/Sam Fisher
Gasthalter & Co.
(212) 257-4170