Walmart en Western Union sluiten overeenkomst om Western Union-geldverzendingen aan te bieden bij Walmart

De diensten worden in de lente van 2021 uitgerold waardoor klanten in de V.S. lokaal en wereldwijd geld kunnen verzenden.

Walmart and Western Union Enter Agreement to Offer Western Union Money Transfers at Walmart (Photo: Business Wire)

DENVER, Co. en BENTONVILLE, Ark.--()--Walmart (NYSE:WMT), de grootste winkelketen ter wereld, en Western Union (NYSE: WU), wereldleider op het gebied van grens- en valuta-overschrijdende geldverzendingen en betalingen, hebben vandaag een nieuwe overeenkomst bekendgemaakt. Voor het eerst kunnen geldverzendingsdiensten van Western Union nu ook worden aangeboden in Walmart-winkels in de hele V.S., wat de keuzemogelijkheden en de meerwaarde voor miljoenen klanten vergroot. De diensten omvatten binnenlandse en internationale geldverzendingen, de betaling van rekeningen en betaalopdrachten. Deze diensten worden aangeboden in meer dan 4.700 Walmart-winkels, en zullen worden uitgerold vanaf de lente 2021.

Via het mondiale grens- en valuta-overschrijdende platform dat wereldwijd 200 landen en gebieden bereikt, zijn klanten van Walmart nu in staat om geld naar familie en dierbaren te verzenden, vrijwel overal ter wereld. De klanten hebben de keuze om hun geldverzending in enkele minuteni in meer dan 550.000 agentschappen, of op miljarden bankrekeningen, portemonnees of kaarten te laten uitbetalen. Miljoenen Amerikanen vertrouwen op de transparante Walmart-strategie die “steeds lage prijzen” garandeert om klanten te helpen hun essentiële financiële activiteiten via de markt uit te voeren. Met het aanbod van Western Union hebben Walmart-klanten meer keuzevrijheid, gebruiksgemak en toegangsmogelijkheden dan ooit tevoren.

“Walmart is zo veel meer dan een plek om te winkelen. Voor miljoenen klanten is het ook een plek waar ze vol vertrouwen hun financiële zaken regelen”, verduidelijkt Wilbert Noronha, vicepresident Financiële Diensten bij Walmart. “We zijn verheugd dat we binnenkort Western Union-geldverzendingsdiensten kunnen aanbieden bij Walmart-winkels in het hele land, en gezamenlijk families en vrienden over de hele wereld in contact kunnen blijven brengen via het wereldwijde geldoverschrijvingsplatform.”

Jean Claude Farah, voorzitter Wereldwijd Netwerk bij Western Union, vertelt: “We zijn trots om samen te werken met Walmart, de grootste winkelketen ter wereld, en de beste kwaliteiten van onze geldverzendings- en betalingsdiensten aan nog meer klanten te kunnen aanbieden, in de V.S. en wereldwijd.”

Farah voegt toe: “Walmart en wij streven er allebei naar onze klanten te ondersteunen, want zij vertrouwen op ons om geld te verzenden voor alledaagse aankopen waaronder basisbenodigdheden zoals gezondheidsproducten en levensmiddelen. In een tijdperk waarin snelheid, veiligheid, gebruiksgemak en vertrouwen van het grootste belang zijn, bieden we klanten meer comfort, betrouwbaarheid, toegankelijkheid en vertrouwen bij elke transactie.”

Al meer dan 20 jaar streeft Walmart ernaar de financiële diensten te bieden waaraan de klanten behoefte hebben, via de leveranciers van hun keuze, en dit alles voor transparante prijzen. Dankzij het marktaanbod aan financiële diensten hebben Walmart-klanten sinds 2014 bovendien ruim $1,5 miljard bespaard.

Met de samenwerking tussen Walmart en Western Union bestendigen de twee ondernemingen hun jarenlange inzet om de meerwaarde en financiële inclusie voor hun klanten te vergroten.

WU-G

Over Walmart

Walmart Inc. (NYSE: WMT) helpt mensen wereldwijd geld te besparen en – altijd en overal – een beter leven te leiden: in winkels, online en via mobiele toepassingen. Wekelijks bezoeken meer dan 265 miljoen klanten en leden ongeveer 11.400 winkels onder 55 namen in 26 landen en op websites voor e-commerce. In het boekjaar 2020 behaalde Walmart een omzet van $ 524 miljard en had wereldwijd meer dan 2,2 miljoen medewerkers in dienst. Walmart blijft een koploper op het gebied van duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en werkgelegenheid. Ga voor meer informatie over Walmart naar https://corporate.walmart.com, Facebook via https://facebook.com/walmartand en Twitter via https://twitter.com/walmart.

Over Western Union

The Western Union Company (NYSE: WU) is een wereldleider op het gebied van grens- en valuta-overschrijdende geldverzendingen en betalingen. Het omnichannelplatform van Western Union verbindt de digitale met de fysieke wereld, en stelt klanten en bedrijven in staat om op een snelle, eenvoudige en betrouwbare manier geld te verzenden en te ontvangen alsmede betalingen uit te voeren. Op 30 september 2020 omvatte het netwerk van Western Union meer dan 550.000 agentschappen die diensten onder het merk aanbieden in meer dan 200 landen en regio’s, en in staat zijn geld te verzenden naar miljarden rekeningen. Daarnaast is westernunion.com, het snelst groeiende kanaal in 2019, beschikbaar in meer dan 75 landen en bijkomende gebieden, om wereldwijd geld over te schrijven. Western Union zorgt voor optimale geldoverschrijvingen met een wereldwijd bereik, en verbindt families, vrienden en bedrijven om financiële inclusie mogelijk te maken en economische groei te bevorderen. Ga voor meer informatie naar www.westernunion.com.

i De beschikbaarheid van diensten en middelen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de geselecteerde dienst, de keuze van mogelijkheden voor vertraagde levering, specifieke voorwaarden die gelden voor elke dienst, het verzonden bedrag, het land van bestemming, de beschikbare valuta, regelgeving, kwesties op het gebied van consumentenbescherming, identificatievereisten, beperkingen inzake levering, openingstijden van het agentschap, en verschillen in tijdzones.

Contacts

Western Union Global Communications; Pia De Lima; Pia.DeLima@westernunion.com
Walmart Corporate Communications; Camille Dunn; camille.dunn@walmart.com

Contacts

Western Union Global Communications; Pia De Lima; Pia.DeLima@westernunion.com
Walmart Corporate Communications; Camille Dunn; camille.dunn@walmart.com