Közép-európai irodát nyitott az Interactive Brokers Group

Az Interactive Brokers Central Europe feladata a gyorsan növekvő közép-európai régió befektetőinek és vagyonkezelőinek kiszolgálása

Thomas Peterffy, Founder, Chairman and Founder, Interactive Brokers (Photo: Business Wire)

GREENWICH, Connecticut állam, USA--()--A globális brókercég, az Interactive Brokers Group (Nasdaq: IBKR) ma bejelentette, hogy létrehozta az Interactive Brokers Central Europe Zrt.-t (IBCE) és megnyitotta új irodáját Budapesten. A most létrehozott magyarországi irodával együtt a globális brókercég már tíz leányvállalattal rendelkezik a világ különböző országaiban (USA, Ausztrália, Kanada, Hongkong, India, Japán, Luxemburg, Szingapúr és az Egyesült Királyság), és több mint egymillió ügyfélszámlát szolgál ki mintegy 220 országban és területen.

„A magyarországi iroda létrehozása részét képezi annak a törekvésünknek, hogy növekvő globális jelenlétünk támogatása érdekében további leányvállalatokat alapítsunk szerte a világon” – nyilatkozta Thomas Peterffy, az Interactive Brokers elnöke. „Terveink szerint Budapest a közép-európai tevékenységeinket összefogó központ lesz, mely hozzájárul a mind Nyugat-, mind Kelet-Európában, illetve szerte a világon gyorsan bővülő ügyfélszámla-portfóliónk kezelésével járó, sokasodó feladatok ellátásához.”

Az Interactive Brokers ügyfelszámláinak több mint egynegyede ma már Európából és Afrikából kerül ki, és az utóbbi időben a növekedés igen nagymérvű volt. November 30-i állapot szerint az ügyfélszámlák világszerte 52%-os növekedést mutatnak az előző évhez képest, és a bővülés több mint 80%-a az Amerikai Egyesült Államokon kívülről ered.

Az Interactive Brokers a világ minden tájáról kikerülő ügyfeleinek lehetőséget kínál arra, hogy egyetlen integrált befektetési számlán (Integrated Investment Account) keresztül fektethessenek be részvényekbe, opciókba, határidős ügyletekbe, devizákba, kötvényekbe és tőzsdén kereskedett alapokba 31 ország 135 piacán. Ügyfelei ugyanakkor élvezhetik a kiemelkedően ügyfélbarát árak, az ágazatban a legalacsonyabbnak számító árrések, a kedvező devizaátváltási árfolyamok és a modern technológia kínálta előnyöket. A vállalat jól ismert arról is, hogy az ingyenes képzések széles körét kínálja a nagyközönség számára.

„Nagy várakozással tekintünk az elé a lehetőség elé, hogy bővíthessük jövőbeli közép-európai ügyfeleink tőkepiaci ismereteit és információkat biztosíthassunk számukra a tőkepiacok működésének átlátásához” – nyilatkozta Peterffy úr.

Az 1965-ben Magyarországról az Amerika Egyesült Államokba emigránsként érkező Peterffy úr által 43 évvel ezelőtt létrehozott vállalat az alapítása óta eltelt időben a világ egyik legelső értékpapírcégévé nőtte ki magát, melynek saját tőkéje meghaladja a 8,5 milliárd USA dollárt, piaci kapitalizációja mintegy 23 milliárd USA dollár és 286,7 milliárd USA dollár értékű ügyféltőkét kezel.

Az Amerikai Egyesült Államok szabályzási környezetéről szerzett négy évtizedes, illetve az Egyesült Királyságban érvényes szabályokról birtokolt, mintegy két évtizedre visszanyúló tapasztalatokkal bíró Interactive Brokers rendelkezik brókeri tevékenység végzésére feljogosító engedéllyel is Kanadában, Hongkongban, Japánban, Ausztráliában, Indiában és Luxemburgban, Szingapúrban pedig ez évben kapta meg a vonatkozó engedélyt. Magyarország központi bankja, a Magyar Nemzeti Bank 2020. december 12-én adta ki az Interactive Brokers Central Europe Zrt. számára a brókeri tevékenységet engedélyező határozatot. Az IBCE vezérigazgatója Hanti Miklós.

Amit az Interactive Brokers Group, Inc.-ről tudni kell…

Az Interactive Brokers Csoport leányvállalatai automatizált értékpapír-, tőzsdeiáru- és devizakereskedési, valamint letéti szolgáltatásokkal állnak ügyfeleik rendelkezésére éjjel-nappal, több mint 135 piacon, számos országban és számos valutanemben világszerte, melyeknek igénybevételéhez az ügyfeleknek mindössze egyetlen integrált IBKR befektetési számlát (Integrated Investment Account) kell nyitniuk. Szolgáltatásainkat igénybe vehetik egyéni befektetők, fedezeti alapok, sajátszámlás kereskedést végző csoportok, pénzügyi tanácsadók és brókercégek ügynökei (közvetítő brókercégek) egyaránt. A négy évtizedes tevékenységünk során felhalmozott technológiai és automatizálási szaktudásunk lehetővé tette számunkra, hogy ügyfeleink számára egy egyedülálló és sokszínű platformot hozzunk létre befektetési portfóliójuk kezelése céljára. Arra törekszünk, hogy ügyfeleinknek előnyös kötési árakat és kereskedést, hatékony kockázat- és portfóliókezelési eszközöket, kutatási megoldásokat és befektetési termékeket biztosítsunk, és mindezt a lehető legalacsonyabb költségvonzattal vagy költségmentesen, melynek köszönhetően kiemelkedő megtérülést érhetnek el befektetéseik után. A Barron az Interactive Brokers-t az online brókerek közt a ranglista 1. helyezettjeként nevezte meg (5-ből 5 csillaggal értékelve) a 2020. február 24-én megjelent Best Online Broker Review (Legjobb online brókerek áttekintése) című kiadványában.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Interactive Brokers Group, Inc.
Befektetői kapcsolatok: Nancy Stuebe, 203-618-4070
Médiakapcsolatok: Kalen Holliday, 203-618-4069 vagy media@ibkr.com

Contacts

Interactive Brokers Group, Inc.
Befektetői kapcsolatok: Nancy Stuebe, 203-618-4070
Médiakapcsolatok: Kalen Holliday, 203-618-4069 vagy media@ibkr.com