Tampliner voor menstruatieverzorging van B-corp Callaly genoemd op lijst van Time van de 100 beste uitvindingen van 2020

De eerste ontwerpupgrade voor de Tampon in 90 jaar

Callaly's award-winning Tampliner (Photo: Business Wire)

LONDEN--()--De Tampliner, de innovatie voor menstruatieverzorging gecreëerd door de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde B-corp Callaly, is erkend in de 100 Best Invenstions van 2020 van TIME - de jaarlijkse lijst met de 100 beste uitvindingen die de wereld beter, slimmer en zelfs een beetje leuker maken. Callaly is een van de acht Britse bedrijven die dit jaar op de lijst staan.

Callaly staat op het punt de menstruatieverzorgingssector van $ 34 miljard te verbeteren met de lancering van de Tampliner, een compleet nieuw menstruatieverzorgingsproduct en de eerste ontwerpupgrade voor de tampon in 90 jaar. Het is een 2-in-1-menstruatieverzorgingsproduct dat een tampon van biologisch katoen combineert met een zachte mini-voering voor extra bescherming tegen lekken, verbonden door een ‘virtuele applicator’.

De Tampliner, die is ontworpen en vervaardigd in het VK en in februari 2020 werd gelanceerd, is bedacht door Dr. Alex Hooi, een senior Britse gynaecoloog en fellow van het Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, en werd ontwikkeld door kledingtechnoloog Ewa Radziwon, die een opleiding volgde aan de London College of Fashion.

Het in Engeland vervaardigde product wordt beschermd door vier toegekende octrooifamilies die 80% van de wereldmarkt beslaan. Het wordt nu geëxporteerd naar heel Europa in Zweden, Nederland en Ierland, en is met positieve resultaten getest in China.

Callaly, dat £ 13,2 miljoen heeft opgehaald via particuliere investeringen en overheidsfinanciering, wordt gesteund door Innovate UK, nadat het vijf tranches van in totaal £ 3,9 miljoen heeft ontvangen om de ontwikkeling en productie van de Tampliner te ondersteunen. Het bedrijf heeft 20 mensen in dienst op het hoofdkantoor in Londen.

Thang Vo-Ta, de oprichter en CEO van Callaly, verklaarde: “Ons hele team is vereerd dat de Tampliner door TIME is erkend als een baanbrekende uitvinding. De menstruatieverzorgingssector doet mensen al decennia lang te kort. Weinig tot geen R&D in de sector betekent dat veel vrouwen die ongesteld raken hun gezondheid, comfort en gemak verwaarlozen, zonder andere keus dan hun ontevredenheid te verdragen. Met onze 2-in-1-uitvinding wilden we deze problemen vanuit elke hoek aanpakken en het leven van mensen echt beter maken. De Tampliner maakt de weg vrij voor verdere productinnovaties om de ervaringen van mensen over de hele wereld radicaal te verbeteren."

Dr. Ian Campbell, uitvoerend voorzitter (interim) van Innovate UK, merkte op: "Innovate UK is er trots op om Callaly's traject door de jaren heen te ondersteunen, van innovatie tot productie en nu wereldwijde expansie. Deze erkenning van TIME erkent het grote potentieel van door R&D ondersteunde Britse bedrijven zoals Callaly om de wereld ten goede te veranderen."

Een afbeelding van de tampliner is hier te vinden.

Zie de volledige lijst hier: www.time.com/best-inventions-2020

Zie de internationale cover van TIME met de 100 beste uitvindingen van 2020 hier: bit.ly/3lJM8ss

EINDE

Over Callaly:
Het Britse Callaly is een gecertificeerde B Corp - een bedrijf met winstoogmerk dat zich inzet om het zakendoen te gebruiken als een kracht voor het goede. Er zijn meer dan 3.500 gecertificeerde B Corps in de wereld, waaronder Danone N. America en Ben & Jerry van Unilever. Elke beslissing die Callaly neemt, hoe klein ook, wordt genomen met het oog op de bredere wereldwijde impact. Callaly schenkt ten minste 1% van de omzet aan goede doelen die vrouwen en kinderen ondersteunen.

Callaly biedt een reeks hoogwaardige menstruatieverzorgingsproducten die worden beheerd via het op ISO9001 gebaseerde kwaliteitsmanagementsysteem, waaronder bekroonde Tampliners, inlegkruisjes, dagpads, nachtpads en tampons, allemaal in een reeks met verschillende absorptievermogens. Alle producten zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en zijn vrij van dioxines, parfums en pesticiden. De milieuvriendelijke producten zijn allemaal verpakt in duurzame verpakkingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Neem voor meer informatie, afbeeldingen of interviewverzoeken contact op met:

Nicole Green bij Catch, E-mail: nicole@catchcomms.co Tel.: +44 (0)7977 402 219
Ariana Dening bij Callaly, E-mail: adening@calla.ly Tel.: +44 (0)7950 251 225

Contacts

Neem voor meer informatie, afbeeldingen of interviewverzoeken contact op met:

Nicole Green bij Catch, E-mail: nicole@catchcomms.co Tel.: +44 (0)7977 402 219
Ariana Dening bij Callaly, E-mail: adening@calla.ly Tel.: +44 (0)7950 251 225