U.S. Bank breidt haar aanbod van Global Fund Services uit en opent een kantoor in Luxemburg

MINNEAPOLIS--()--U.S. Bank heeft vandaag de opening aangekondigd van haar kantoor in Luxemburg, dat diensten verleent op het gebied van boekhouding en administratie van fondsen, vestiging, deposito en bewaring van in Luxemburg gevestigde fondsen.

Didier Delvaux, die eerder dit jaar bij U.S. Bank kwam als Country Head van Luxemburg, zal toezicht houden op het kantoor. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in fondsadministratie en bewaring. Voordat hij bij U.S. Bank kwam, werkte Delvaux bij State Street, waar hij hoofd van de fondsadministratie was, en daarvoor Chief Operating Officer voor Luxemburg en Ierland.

“Terwijl we onze Global Fund Services-activiteiten uitbreiden, zijn we toegewijd om de behoeften van klanten te ondersteunen met ons aanpasbare serviceaanbod, de modernste digitale tools en voorbeeldige klantenservice”, zei Delvaux. “Klanten zijn op zoek naar expertise waarop ze kunnen vertrouwen. Ze willen een aanbieder met een diepgaand begrip van de branche, investeringen en hun doelstellingen. Gezien de complexiteit en volatiliteit van de huidige regelgeving en marktomgeving, is het voor klanten essentieel om een aanbieder te vinden die zeer vertrouwd is met de nuances in lokale regelgeving.

Onze eerste focus zal liggen op fondsen van particuliere beleggingen en particuliere leningen, waar onze capaciteiten ongeëvenaard zijn in de markt. We gaan een langetermijnverbintenis aan voor de Luxemburgse markt, zoals blijkt uit ons gloednieuwe kantoor in het financiële centrum van Kirchberg.”

U.S. Bank is al meer dan 14 jaar aanwezig in Europa en heeft 10 kantoren met meer dan 2.800 werknemers. De afdeling beleggingsdiensten van U.S. Bank heeft wereldwijd meer dan $ 7,7 biljoen aan activa in bewaring en administratie. Naast het aanbieden van alternatieve beleggings- en fondsadministratiediensten, bieden ze ook beleggingsserviceproducten zoals bewaring, volledige deposito en wereldwijde bedrijfstrust producten, waaronder gestructureerde financiering, conventionele leningen en obligaties met onderpand.

Delvaux voegde toe: “We zijn erg trots op het behouden van een sterke en ethische reputatie in de branche. Met 50 jaar ervaring op het gebied van diensten voor fondsen, ondersteund door de macht van de op vier na grootste commerciële bank in de Verenigde Staten, biedt U.S. Bank klanten een serviceniveau en financiële kracht die maar weinigen in de branche kunnen evenaren.”

U.S. Bank is een actief lid van de Luxembourg Private Equity and Venture Capital Association (LPEA), Association of the Luxembourg Fund Industry (ALFI) en Luxembourg for Finance (LFF) om diep verankerd te blijven in de lokale markt.

Over U.S. Bank

U.S. Bancorp, met meer dan 70.000 werknemers en $ 540 miljard aan activa op 30 september 2020, is het moederbedrijf van U.S. Bank National Association, de op vier na grootste commerciële bank in de Verenigde Staten. De in Minneapolis gevestigde bank combineert zijn relatieteams, filialen en geldautomatennetwerk met mobiele en online tools waarmee klanten hoe, wanneer en waar ze willen kunnen bankieren. U.S. Bank zet zich in om haar miljoenen particuliere, zakelijke, vermogensbeheer-, betalings-, commerciële en zakelijke en investeringsdienstenklanten in het hele land en over de hele wereld van dienst te zijn als een vertrouwde financiële partner. Een toezegging die wordt erkend door het Ethisphere Institute en de bank van de meest ethische bedrijven ter wereld van 2020 noemt. Bezoek U.S. Bank op usbank.com of volg sociale media om op de hoogte te blijven van nieuws over het bedrijf.

Over U.S. Bank Global Fund Services

Ons Global Fund Services-team combineert toonaangevende technologie met hoogwaardige klantenservice om op maat gemaakte productoplossingen te bieden voor alternatieve investeringen, open beleggingsfondsen en op de beurs verhandelde producten. Dit team en onze bedrijfstrust- en bewaringsteams vormen onze afdeling Investeringsdiensten, die in totaal meer dan $ 7,7 biljoen aan activa in bewaring en administratie houdt. We hebben een netwerk van meer dan 4.500 werknemers in meer dan 105 kantoren in de VS en Europa om uw unieke lokale, nationale en internationale behoeften volledig te ondersteunen. We zijn gebaseerd op de hoogste ethische normen en werken met u samen om betrouwbare en responsieve bedrijfstrust-, bewarings- en fondsdiensten te bieden die zijn afgestemd op ons diverse klantenbestand. U.S. Bank Global Fund Services (Ireland) Limited is geautoriseerd en gereguleerd door de Central Bank of Ireland onder de Investment Intermediary Act, 1995. Voor meer informatie over ons uitgebreide aanbod van investeringsdiensten, bezoekt u ons op usbank.com/investmentservices.

Elavon Financial Services DAC Luxembourg Branch (handelend als U.S. Bank Depositary Services Luxembourg) is geregistreerd in Luxemburg met RCS-nummer B244276 en hoofdkantoor: 3e verdieping, K2 Ballade, 4, rue Albert Borschette, L-1246 Luxemburg, gereguleerd en geautoriseerd door de Central Bank of Ireland (CBI) en door de Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF). Details over de omvang van onze autorisatie en regulering door de CBI en de CSSF zijn op verzoek bij ons verkrijgbaar.

U.S. Bank Global Fund Services (Luxemburg) Sarl is geregistreerd in Luxemburg met RCS-nummer B238278 en hoofdkantoor: 3e verdieping, K2 Ballade, 4, rue Albert Borschette, L-1246 Luxemburg. U.S. Bank Global Fund Services (Luxembourg) Sarl is geautoriseerd en gereguleerd door de Commission de Surveillance du Secteur Financier.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kimberly Mikrot, U.S. Bank Public Affairs & Communications
kimberly.mikrot@usbank.com | 612.206.2553

Contacts

Kimberly Mikrot, U.S. Bank Public Affairs & Communications
kimberly.mikrot@usbank.com | 612.206.2553