Continental Structural Plastics, Inapal-componenten verminderen het gewicht, complexiteit voor nieuwe luxe SUV in Europa

Advanced composites allow for the molding of complex shapes to minimize parts, reducing weight and assembly complexity. (Photo: Business Wire)

AUBURN HILLS, Mich.--()--Inapal Plásticos, Continental Structural Plastics’ activiteiten in Portugal, zal een aantal lichtgewicht, lage dichtheid sheet moulded compound (SMC) componenten produceren voor de eerste SUV van een luxe autofabrikant. Deze 11 componenten, die zich uitstrekken van onder de motorkap tot aan de onderkant van de carrosserie en de componenten van Klasse A, zullen de complexiteit van de onderdelen en het totale gewicht van het voertuig verminderen.

Door het complexe frame van de radiatorassemblage in een composietmateriaal met lage dichtheid te gieten, kon de OEM het aantal benodigde onderdelen onder de motorkap minimaliseren, waardoor de complexiteit en het gewicht van de montage aanzienlijk werden verminderd. Dergelijke onderdelen zijn traditioneel van staal of aluminium en vereisen dat er meerdere gestanste componenten worden gemonteerd om het eindproduct te maken. Verder maakt de SMC het gieten van complexe vormen en dieptrekken mogelijk, waardoor CSP een afgewerkte assemblage kan creëren die past bij de dramatische en onderscheidende styling van het voertuig.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kim Zitny
+1 248-535-6944
kim.zitny@cspplastics.com

Contacts

Kim Zitny
+1 248-535-6944
kim.zitny@cspplastics.com