OpenGate Capital-portfoliobedrijf SMAC tekent overeenkomst om AXTER aan IKO te verkopen

LOS ANGELES EN PARIJS--()--OpenGate Capital, een wereldwijd opererende particuliere beleggingsmaatschappij, heeft vandaag aangekondigd dat het portfoliobedrijf SMAC een overeenkomst heeft bereikt voor de verkoop van AXTER, een dochteronderneming gericht op de productie van het waterbestendig maken van membranen, aan IKO uit Canada. IKO is een toonaangevend bedrijf in de dakdekkings-, waterdichtings- en isolatiebranche voor residentiële en commerciële markten. De voorwaarden van de overeenkomst worden niet openbaar gemaakt en de definitieve verkoop is afhankelijk van afsluitende voorwaarden en raadpleging van de ondernemingsraad.

SMAC is een wereldwijde fabrikant van waterdichtings- en gebouwschiloplossingen die bestaat uit twee afdelingen: Travaux (bouw) en Industrie. SMAC Travaux is gespecialiseerd in waterdichtingsoplossingen die doorgaans worden gebruikt op platte dakstructuren en in gevels. SMAC Industrie produceert bitumineuze membranen, dakramen en harsen.

De aanstaande verkoop van AXTER door SMAC past binnen de investeringsstrategie van OpenGate om SMAC de mogelijkheid te bieden om zich te richten op de kernactiviteiten in waterdichting, bekleding, architecturale gevels en onderhoud.

SMAC heeft zijn hoofdkantoor in Issy-les-Moulineaux en heeft vestigingen in Frankrijk, Marokko en Zuid-Amerika en heeft 2.900 werknemers in dienst.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererende particuliere beleggingsmaatschappij gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het geroutineerde team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, het opereren, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transities met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate-mediacontact
Alanna Chaffin
E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

OpenGate-contactpersoon business development
Joshua Adams
E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

Contacts

OpenGate-mediacontact
Alanna Chaffin
E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

OpenGate-contactpersoon business development
Joshua Adams
E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000