Reply Creative Challenge 2020: Team Trecento11 wint Europa's grootste creatieve uitdaging voor studenten en jonge creatieven van over de hele wereld

MILAAN--()--Met het project 'Proud to share' behaalde Team Trecento11 de overwinning van de editie van 2020 van de Creative Challenge, de grootste competitie in Europa voor studenten en jonge creatieven georganiseerd door Reply en onderdeel van de online teamgebaseerde wedstrijdreeks, Reply Challenges.

De uitdaging, gelanceerd op 22 mei jl. met de online kwalificatiemarathon (die 48 uur liep), bracht de uitdaging meer dan 6.200 creatieve talenten (+77% vs. de editie van 2019) uit meer dan 70 landen over de hele wereld bijeen om hun creatieve inspanningen te concentreren op vijf categorieën: Employer Branding, Brand Activation, Service Design, Branded Content en Social Media:Instagram.

Verspreid over 1.000 teams zetten de jonge talenten - met een gemiddelde leeftijd tussen 18 en 29 jaar - hun vaardigheden en persoonlijkheden in voor de ontwikkeling van een creatief concept op basis van een opdracht van enkele van de meest gerenommeerde marketing- en communicatieprofessionals in Europa.

De uitdaging van dit jaar werd gekenmerkt door de noodzaak om strategieën voor consumentenbetrokkenheid te heroverwegen om te reageren op de verspreiding van de pandemie. Tijdens de ontwikkeling van de projecten werd expliciet verwezen naar de gebeurtenissen van de afgelopen maanden, met tal van voorstellen gericht op de herstart.

Van de meer dan 500 ingediende voorstellen waren het de projecten 'Proud to share' (voor Martini) , 'Work for Zero' (voor MSC), 'Remember your Nature' (voor FCA), 'Scrambler Ducati Experience Fest' (voor Ducati Scrambler) en 'Meetisto' voor (OBI), die het meest werden geprezen om hun innovatieniveau en algehele kwaliteit. Het resultaat was dat de teams Brian, Glamour, S57, Trecento11 en Lavor doorgingen naar de laatste ronde, waarin ze de kans kregen om hun concepten te presenteren aan een uitzonderlijke jury bestaande uit de Art en Creative Directors van Reply-agentschappen (Avvio Reply, Bitmama, Open Reply, Triplesense Reply, Xister Reply) en de merkpartners van het initiatief: Ducati Scrambler, FCA, Martini, MSC Cruises en OBI.

De presentaties werden live gestreamd op Facebook en YouTube en werden beoordeeld op een combinatie van elementen en vaardigheden, waaronder de naleving van de toegewezen instructies en de zeer originele geproduceerde materialen. Team Trecento11 eindigde op de eerste plaats met de presentatie van een idee voor merkactivering gericht op concepten van het delen van ervaringen en het verbeteren van interpersoonlijke relaties in een tijd waarin het aperitief in toenemende mate 'digitaal' wordt in vergelijking met het verleden en de gebruikelijke lichamelijkheid van het moment.

Team Trecento11 bracht 91 jaar creatieve ervaring en 311 kilometer afstand samen tussen de vier leden: Gianluca Sebastiani (23 jaar), Ivan Morra (23 jaar), Michael Grego (22 jaar) en Michele Gionta (23 jaar). Vandaar de 'creatieve' oorsprong van de naam van het team, waarbij het team opmerkte: "Werken tijdens de lockdown legde ons veel beperkingen op. Met 311 km tussen ons moesten we werken via videogesprekken en was het niet eenvoudig om alles op afstand te beheren, van brainstormen tot knutselen, en tot nadenken over haalbare activering tijdens een pandemie. Limieten stimuleren echter vaak de creativiteit en dat is wat er gebeurde met #ProudToShare".

De Creative Challenge is onderdeel van de Reply Challenges 2020-competitiereeks georganiseerd door Reply voor jonge studenten, talenten en technologieliefhebbers om de cultuur van codering en digitale innovatie op het gebied van creativiteit, cyberbeveiliging en financiën te bevorderen.

Ga voor meer informatie over de Creative Challenge 2020 naar challenges.reply.com.

Reply
Reply [MTA, STAR: REY] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Als een netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven definieert en ontwikkelt Reply zakelijke modellen die mogelijk worden gemaakt door de nieuwe modellen van big data, cloud computing, digitale media en het internet der dingen. Reply levert advies-, systeemintegratie- en digitale diensten aan organisaties in de sectoren telecom en media; industrie en dienstverlening; bankwezen en verzekeringen; en openbaar bestuur. www.reply.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontacten:
Reply
Fabio Zappelli
f.zappelli@reply.com

Aaron Miani
a.miani@reply.com

Contacts

Mediacontacten:
Reply
Fabio Zappelli
f.zappelli@reply.com

Aaron Miani
a.miani@reply.com