NetBet: Autofabrikanten krijgen boetes van € 11,4 miljard voor overschrijding van de EU-koolstofdoelstellingen

  • De top tien van autofabrikanten wordt in 2021 geconfronteerd met een collectieve boete van € 114,6 miljard, tenzij ze hun ecologische voetafdruk drastisch verminderen, blijkt uit onderzoek.
  • Daimler AG is het verst verwijderd van het halen van de EU-streefcijfers voor 2021 voor koolstof, wat resulteert in potentiële jaarlijkse boetes van 13,3 miljard euro op basis van de uitstoot van de vloot.
  • Groupe PSA produceerde vorig jaar de meest vervuilende best verkochte modellen, die alleen al 1,226 miljard euro zouden kosten.
  • Geen enkele autofabrikant ligt momenteel op schema om de EU-doelstellingen te halen, aangezien de transportsector nog steeds verantwoordelijk is voor maar liefst 24% van de jaarlijkse wereldwijde koolstofemissies.

LONDEN--()--Geen van de tien grootste autofabrikanten komt dicht in de buurt van de EU-koolstofdoelstellingen en kan als gevolg daarvan jaarlijkse boetes van 11,4 miljard euro per stuk opgelegd krijgen, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Claudia Georgevici
E-mail: pr@netbet.com
Tel: +44(0)20 7921 3810

Contacts

Claudia Georgevici
E-mail: pr@netbet.com
Tel: +44(0)20 7921 3810