CGTN: Hoe China’s top-down commandosysteem COVID-19 hielp bevatten?

BEIJING--()--China’s gecentraliseerde en efficiënte commandosysteem vormde een sterke garantie voor het land om de totale volksoorlog tegen COVID-19 te winnen, volgens een onlangs gepubliceerd witboek van de regering.

Het document dat op 7 juni werd gepubliceerd, beschrijft de strijd van China tegen COVID-19, waarin de nauwgezette maar effectieve inspanningen om de uitbraak in eigen land te beheersen en de snelle reacties om de verspreiding wereldwijd te beheersen, worden beschreven.

Het coronavirus betrapte China niet op de hoogte, merkte het witboek op, maar de Chinese regering handelde snel om het virus te bestrijden en medische behandeling te bieden aan patiënten, waarbij prioriteit werd gegeven aan het leven en de gezondheid van mensen.

Sinds de eerste gevallen eind december 2019 werden ontdekt, heeft China grondige, rigoureuze en alomvattende preventie- en controlemaatregelen genomen, evenals gedwongen quarantaine en isolatie, op een schaal die nog nooit eerder is gezien.

In het hele land zijn medische middelen gemobiliseerd en alle behoeftigen zijn getest, in quarantaine geplaatst, in het ziekenhuis opgenomen of behandeld. Met deze maatregelen kon het land de uitbraak snel indammen en een grotere verspreiding voorkomen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contact
Jiang Simin
Jiang.simin@cgtn.com
+86 18826553286

Contacts

Media Contact
Jiang Simin
Jiang.simin@cgtn.com
+86 18826553286