Arthur D. Little koopt Cutter Consortium en Presans om transparante consulting mogelijkheden uit te breiden

LONDEN--()--Arthur D. Little (ADL) heeft vandaag de overname van Cutter Consortium, een business technologie onderzoeksbedrijf gesitueerd in de VS, en van Presans, een leidende speler in industriële innovatie gesitueerd in Frankrijk, bekendgemaakt. Door het combineren van ADL’s eigen expertise met een bestaande gemeenschap van onafhankelijke experts, breidt ADL het consultancy ecosysteem uit om een waarde propositie van de volgende generatie te ontwikkelen, mogelijk gemaakt door transparante consulting en oplossingen voor problemen.

Cutter Consortium (www.cutter.com) helpt organisaties met het navigeren tijdens digitale verstoring van bedrijfsmodellen en met het benutten van opkomende technologieën voor concurrentievoordeel en met het volbrengen van de missie. Door onderzoek, consulting, training en uitvoerend onderwijs – allemaal geleverd door internationaal erkende en vooruitstrevende leiders – levert Cutter innovatieve oplossingen aan duizenden klanten wereldwijd. Cutter’s experts hebben baanbrekend werk gedaan op gebieden variërend van digitale architectuur tot digitale technologie, van bedrijfsflexibiliteit tot data-analyse en van digitaal leiderschap tot duurzame innovatie. De kern van het bedrijf is een lidmaatschap die klanten waardevolle toegang verstrekt tot experts en hun inzichten.

Presans (www.presans.com) is een leidend data gedreven platform toegewijd aan transparante industriële innovatie en probleem oplossingen. Dankzij geavanceerde technologie m.b.t. big data en artificiële intelligentie en daarbij een team van experts (voormalig onderzoek- en innovatieleidinggevenden) met diepgaande kennis over innovatie, biedt Presans een variëteit van high-end transparante innovatie services, bijdragend aan de acceleratie van besluitvorming en opheffing van wetenschappelijke en technologische obstakels. Presans heeft gewerkt voor 50+ internationale industriële groepen en heeft meer dan 100 innovatieve projecten geleverd in Europa, de VS en het Midden-Oosten.

“Arthur D. Little past een benadering van ‘transparante consulting en probleemoplossing’ toe en brengt de beste experts wereldwijd naar de geschikte opdracht om bij te dragen vanuit hun interne sterktes” zegt Ignacio García Alves, voorzitter en CEO van Arthur D. Little. “Wij geloven dat toekomst transparante consulting is. Met de dubbele overname van Cutter en Presans, zijn we in staat om het ecosysteem m.b.t. transparante consulting en probleem oplossingsvaardigheden uit te breiden, terwijl wij toegang bieden tot experts, premium inzichten en gedifferentieerde ervaringen voor onze klanten op een professionele manier.”

“Het Cutter team voelt een ogenblikkelijke synergie met de collega’s van ADL. Wij delen de focus wat betreft innovatie, die in ADL’s geval teruggaat naar de basis, en de nadruk legt op het verstrekken van op maat gemaakte, toonaangevende oplossingen. Bovendien heeft ADL’s meer dan 40 kantoren in 30 landen Cutter een verbeterde mogelijkheid gegeven om haar klanten wereldwijd te helpen” zegt Karen Coburn, CEO van Cutter Consortium.

“Sinds de oprichting bij de start-up incubator van de École Polytechnique, heeft Presans altijd contact gehad met de beste experts ter wereld, voornamelijk om haar klanten te helpen bij het oplossen van complexe technische problemen,” zegt Albert Meige, oprichter van Presans. “Presans pakt nu steeds meer problemen aan op het combinatievlak van zowel strategisch advies als wetenschappelijke en technische expertise. Het was daarom tijd voor Presans om zichzelf te versterken door de krachten te bundelen met Arthur D. Little.”

Samen met Cutter en Presans versterkt ADL haar positie op het gebied van zowel digitale- en informatietechnologieën als industriële innovatie, met name in het gebied van baanbrekende innovatie en het gebied van van convergente probleemoplossingen. Bovendien versnelt ADL door de acquisitie van het technologische platform van Presans haar investeringen in kunstmatige intelligentie en machine learning om een state-of-the-art aanbod voor haar klanten te ontwikkelen.

Cutter Consortium en Presans zullen onder hun huidige merken blijven opereren met dezelfde managementteams, terwijl ze profiteren van de mogelijkheden, investeringen en wereldwijde bekendheid van ADL.

Contacts

Voor meer informatie:
Cate Bonthuys
Catalyst Comms
+44 7746 546773
cate@catalystcomms.co.uk

Contacts

Voor meer informatie:
Cate Bonthuys
Catalyst Comms
+44 7746 546773
cate@catalystcomms.co.uk