Everbridge werkt samen met Amerikaans leger ter beperking van impact van COVID-19 op meer dan 400 militaire locaties in 70 landen

Het Amerikaanse leger maakt gebruik van het Joint Analytic Real-Time Virtual Information Sharing System (JARVISS), mogelijk gemaakt door Everbridge, om personeel en faciliteiten te beschermen tegen de impact van de coronaviruspandemie

Everbridge Partners with U.S. Army to Mitigate Impact of COVID-19 Across Over 400 Military Locations in 70 Countries (Photo: Business Wire)

BURLINGTON, Mass.--()--Everbridge, Inc. (NASDAQ: EVBG), de wereldleider in critical event management (CEM), heeft vandaag aangekondigd dat JARVISS, het enterprisesysteem van het Amerikaanse leger voor zichtbaarheid van bedreigingen, mogelijk gemaakt door het Everbridge Risk Intelligence Monitoring Center, is ingezet om de impact van de COVID-19-uitbraak op het personeel en de faciliteiten, installaties en speciale evenementen buiten de locatie van het leger te beoordelen en erop te reageren. Het Joint Analytic Real-Time Virtual Information Sharing System (JARVISS) richt zich voornamelijk op antiterrorisme en andere veiligheidsdreigingen zoals actieve schutters en natuurrampen die van invloed kunnen zijn op de operaties van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Met de uitbraak en de snelle verspreiding van COVID-19, voorziet JARVISS in instrumentele ondersteuning bij de voortdurende bedreigingsanalyse van de pandemie, waardoor het leger inzicht krijgt in de gevolgen voor de wereldwijde operaties van het ministerie van Defensie.

Als reactie op de coronaviruscrisis maakt JARVISS gebruik van de nieuwe COVID-19-gegevenslagen en -software van Everbridge voor bruikbare informatie en het maken van rapporten. Het platform heeft toegang tot meer dan 1.400 situationele bewustzijnsmodules over de hele wereld, evenals gegevens uit de feed van het Risk Intelligence Monitoring Center van Everbridge. Legeranalisten krijgen realtime inzicht in hoe het virus kritieke infrastructuur verstoort, inclusief bases in de Verenigde Staten en in het buitenland, ziekenhuizen, wervingsstations, operationele eenheden van de Reserve en de Nationale Garde, politie- en brandweerlocaties en meer. Het leger werkte samen met Everbridge om meer dan 90 risicoprofielen op te stellen om bedreigingen voor deze activa op te sporen. Een aangepast Incident Dashboard stelt gebruikers in staat om gerichte waarschuwingen te sturen via de mobiele app van JARVISS, sms, e-mails en andere modaliteiten.

Tijdens deze pandemie heeft JARVISS cruciale informatie verstrekt aan het hoofdkwartier van de Nationale Garde, terwijl het personeel wordt geactiveerd en ingezet om de hulpverlening in alle 50 staten, Washington D.C. en de overzeese gebiedsdelen van de VS te ondersteunen. JARVISS biedt noodmanagers, noodplanners, medisch personeel en personeel voor de bescherming van troepen van het leger de gegevens die ze nodig hebben om snel te kunnen coördineren met de lokale overheid, wetshandhavers, gezondheidsinstellingen en andere instanties.

De sleutel tot het succes van JARVISS komt van een gemeenschappelijk operationeel kader: één verenigd platform waar senior leiders, antiterrorismefunctionarissen, wetshandhavers en noodmanagers relevante bedreigingen als gevolg van de pandemie identificeren, de activa die kunnen worden getroffen vaststellen en maatregelen nemen om de impact van het virus op hun mensen en faciliteiten te voorkomen of te verminderen.

"Bij Everbridge delen we een diep gevoel van waardering voor degenen die ons veilig houden," aldus David Meredith, CEO van Everbridge. "We zijn vereerd om JARVISS mogelijk te maken en het Amerikaanse leger wereldwijd te voorzien van de softwaretools, dreigingsinformatie en gegevens om onze soldaten en hun families te beschermen tegen talloze bedreigingen, waaronder de huidige COVID-19 pandemie."

Na schietpartijen op Fort Hood en in Chattanooga gaf het ministerie van Defensie het leger opdracht een oplossing te ontwikkelen om de Amerikaanse. militairen en belangen beter te beschermen. Als gevolg hiervan ontving JARVISS in 2018 een Risk Management Framework (RMF) Authority to Operate van het ministerie van Defensie. Met de hulp van Everbridge integreert JARVISS nu meer dan 80.000 open bronnen, waaronder sociale media, nieuwsmedia, plaatselijke gemeentelijke diensten, commerciële bedrijven en overheidsbronnen, om een wereldwijd bereik van bruikbare informatie te produceren.

Everbridge heeft een reeks acties gelanceerd om het coronavirus aan te pakken, waaronder dagelijkse updates op haar Coronavirus Preparedness Hub. Als reactie op COVID-19 heeft het Everbridge-platform al meer dan 135 miljoen berichten die specifiek te maken hebben met het coronavirus geleverd, alsook de COVID-19 Shield-templates voor snelle implementatie gelanceerd om mensen te beschermen en operaties te onderhouden tijdens de pandemie. Het Everbridge CEM-platform bereikt meer dan 550 miljoen mensen over de hele wereld en bedient zowel toonaangevende F500-bedrijven als steden, staten en gehele landen. Everbridge is geselecteerd door acht landen, verschillende staten in India en meerdere staten in de Verenigde Staten om de bevolking te beschermen. Het ministerie van Defensie heeft Everbridge onlangs bekroond met de Above and Beyond Award en de prestigieuze Patriot Award.

Over Everbridge

Everbridge, Inc. (NASDAQ: EVBG) is een wereldwijd softwarebedrijf dat bedrijfssoftwaretoepassingen levert die de operationele reactie van organisaties op kritieke gebeurtenissen automatiseren en versnellen zodat mensen veilig worden gehouden en bedrijven kunnen blijven draaien. Tijdens bedreigingen voor de openbare veiligheid, zoals situaties rond actieve schutters, terroristische aanslagen of zware weersomstandigheden, evenals kritieke bedrijfsgebeurtenissen zoals IT-storingen, cyberaanvallen of andere incidenten zoals productterugroepacties of onderbrekingen van de toeleveringsketen, vertrouwen meer dan 5.000 wereldwijde klanten op het Critical Event Management Platform van het bedrijf om snel en betrouwbaar informatie over bedreigingen te verzamelen en te beoordelen, risicolopers en hulpverleners die kunnen helpen te lokaliseren, de uitvoering van vooraf gedefinieerde communicatieprocessen te automatiseren door de veilige levering aan meer dan 100 verschillende communicatieapparaten, en de voortgang te volgen bij het uitvoeren van reactieplannen. Het platform van het bedrijf heeft in 2019 meer dan 3,5 miljard berichten verzonden en biedt de mogelijkheid om meer dan 550 miljoen mensen te bereiken in meer dan 200 landen en gebieden, waaronder de gehele mobiele bevolking op landelijke schaal in Australië, Griekenland, IJsland, Nederland , Nieuw-Zeeland, Peru, Singapore, Zweden en een aantal van de grootste staten van India. De kritische communicatie- en bedrijfsveiligheidstoepassingen van het bedrijf zijn onder meer Mass Notification, Incident Management, Safety Connection™, IT Alerting, Visual Command Center®, Public Warning, Crisis Management, Community Engagement™ en Secure Messaging. Everbridge bedient 8 van de 10 grootste Amerikaanse steden, 9 van de 10 grootste in de VS gevestigde investeringsbanken, 47 van de 50 drukste Noord-Amerikaanse luchthavens, 9 van de 10 grootste wereldwijde adviesbureaus, 7 van de 10 grootste wereldwijde autofabrikanten, alle 4 van de grootste wereldwijde accountantskantoren, 9 van de 10 grootste in de VS gevestigde zorgverleners en 6 van de 10 grootste technologiebedrijven ter wereld. Everbridge is gevestigd in Boston en Los Angeles en heeft daarnaast kantoren in Lansing, San Francisco, Abu Dhabi, Beijing, Bangalore, Kolkata, Londen, München, New York, Oslo, Singapore, Stockholm en Tilburg. Ga voor meer informatie naar https://www.everbridge.com, lees de blog van het bedrijf en volg het op LinkedIn, Twitter en Facebook.

Opmerking betreffende uitspraken met betrekking tot de toekomst

Dit persbericht bevat 'uitspraken met betrekking tot de toekomst' in de zin van de 'veilige haven'-bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, inclusief maar niet beperkt tot, uitspraken met betrekking tot de verwachte kansen en trends voor groei in onze kritische communicatie- en bedrijfsveiligheidstoepassingen en onze algehele activiteiten, onze marktkansen, onze verwachtingen met betrekking tot de verkoop van onze producten, ons doel om marktleiderschap te behouden en de markten waarin we concurreren om klanten uit te breiden, en de verwachte impact op financiële resultaten. Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst worden gedaan op de datum van dit persbericht en zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, schattingen, voorspellingen en projecties, evenals de overtuigingen en veronderstellingen van het management. Woorden als 'verwachten,' 'anticiperen,' 'moeten,' 'geloven,' 'doel,' 'projecteren,' 'doelstellingen,' 'schatten,' 'potentieel,' 'voorspellen,' 'kunnen,' 'zullen,' 'konden,' 'van plan zijn,' variaties van deze termen of het negatieve equivalent van deze termen en soortgelijke uitdrukkingen zijn bedoeld om deze uitspraken met betrekking tot de toekomst te identificeren. Uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn onderhevig aan een aantal risico's en onzekerheden, waarvan vele factoren of omstandigheden omvatten die buiten onze controle liggen. Onze werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van die vermeld of geïmpliceerd worden in uitspraken met betrekking tot de toekomst vanwege een aantal factoren, waaronder maar niet beperkt tot: het vermogen van onze producten en diensten om te presteren zoals bedoeld en om te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten; ons vermogen om bedrijven en activa die we kunnen overnemen met succes te integreren; ons vermogen om nieuwe klanten aan te trekken en de verkoop aan bestaande klanten te behouden en te verhogen; ons vermogen om de verkoop van onze Mass Notification-toepassing te verhogen en/of ons vermogen om de verkoop van onze andere toepassingen te verhogen; ontwikkelingen in de markt voor gerichte en contextueel relevante kritische communicatie of de daarbij behorende regelgevingsomgeving; onze schattingen van marktkansen en prognoses van marktgroei kunnen onnauwkeurig blijken te zijn; we zijn historisch gezien niet consistent winstgevend geweest en zullen in de toekomst mogelijk geen winstgevendheid behalen of behouden; de lange en onvoorspelbare verkoopcycli voor nieuwe klanten; de aard van ons bedrijf stelt ons bloot aan inherente aansprakelijkheidsrisico's; ons vermogen om gekwalificeerd personeel aan te trekken, te integreren en te behouden; ons vermogen om succesvolle relaties te onderhouden met onze channelpartners en technologiepartners; ons vermogen om onze groei effectief te beheren; ons vermogen om te reageren op concurrentiedruk; mogelijke aansprakelijkheid met betrekking tot privacy en beveiliging van persoonlijk identificeerbare informatie; ons vermogen om onze intellectuele eigendomsrechten te beschermen, en de andere risico's beschreven in onze risicofactoren die worden besproken in de deponeringen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission ('SEC'), inclusief maar niet beperkt tot ons jaarverslag op Formulier 10-K voor het jaar dat eindigde op 31 december 2019, ingediend bij de SEC op 28 februari 2020. De uitspraken met betrekking tot de toekomst in dit persbericht geven onze standpunten weer op de datum waarop ze worden gedaan. Wij zijn niet van plan om en verplichten ons niet tot het bijwerken of herzien van uitspraken met betrekking tot de toekomst, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins. Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst dienen niet te worden gezien alsof het gaat om onze standpunten vanaf een datum na de datum van dit persbericht.

Alle namen van Everbridge-producten zijn gedeponeerde handelsmerken van Everbridge, Inc. in de VS en in andere landen. Alle overige genoemde product- en bedrijfsnamen zijn het eigendom van de respectieve eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Jim Gatta
jim.gatta@everbridge.com
215-290-3799

Jeff Young
jeff.young@everbridge.com
781-859-4116

Contacts

Media:
Jim Gatta
jim.gatta@everbridge.com
215-290-3799

Jeff Young
jeff.young@everbridge.com
781-859-4116