ACI realiseert de beste luchthavens ter wereld als het gaat om klantervaring

 

MONTREAL--()--Airports Council International (ACI) World heeft vandaag de winnaars van de wereldberoemde Airport Service Quality Awards bekendgemaakt.

De onderscheidingen worden uitgereikt aan luchthavens wereldwijd die naar de mening van hun eigen passagiers de beste klantervaring bieden.

Dit jaar zijn er 140 prijzen gewonnen door 84 individuele luchthavens. De volledige lijst van winnaars vindt u hier.

Oudgedienden Indianapolis International Airport, Beijing Capital International Airport, Singapore Changi Airport, Toronto Pearson, Aeroporto di Roma-Fiumicino, Mumbai's Chhatrapati Shivaji International Airport, Delhi's Indira Gandhi International Airport, Shanghai Pudong International Airport en Sheremetyevo International Airport hebben dit jaar gezelschap gekregen van nieuwkomers uit alle regio's.

Onder de nieuwkomers bevinden zich onder meer Kotoka International Airport (Accra, Ghana), Mangalore Airport (Mangalore, India), Supadio Airport (Pontianak, Indonesië), Alesund Airport (Alesund, Noorwegen), Aeropuerto de Hierro (Valverde, Spanje), Aeropuerto de Melilla (Melilla, Spanje), Aeropuerto de San Sebastián (San Sebastiaan, Spanje), Bodo Airport (Bodo, Noorwegen), Izmir Adnan Menderes International Airport (Izmir, Turkije), Copenhagen Airport (Kopenhagen, Denemarken), Aeropuertos Ecologicos de Galapagos S.A. Ecogal (Galapagos, Ecuador), Capital Region International Airport (Lansing, Verenigde Staten), Stockholm-Bromma Airport (Stockholm, Zweden) en het St John's International Airport (St. John's, Canada).

"De Airport Service Quality Awards vertegenwoordigen de hoogst mogelijke beloning voor luchthavens wereldwijd en zijn een erkenning voor een hoogwaardige klantervaring", aldus algemeen directeur Angela Gittens van ACI World.

"De awards zijn dit jaar gewonnen door een diverse groep luchthavens van over de hele wereld, wat aantoont dat de industrie zich sterk bezighoudt met het leveren van een uitzonderlijke klantervaring.

"Het leveren van een optimale klantervaring is een belangrijke bedrijfsstrategie in een steeds competitievere luchthavensector. Het wereldwijde ASQ-programma van ACI is het enige programma dat niet alleen uitmuntendheid beloont, maar dat luchthavens ook voorziet van objectieve metingen en maatstaven om hun prestaties nog verder te verbeteren.

"Het doet ons deugd dat de vijf winnende luchthavens in de categorie 'Beste luchthaven naar grootte en regio (minder dan twee miljoen passagiers per jaar in Europa)', allemaal voor de eerste keer een ASQ-prijs winnen."

Het Airport Service Quality programma is 's werelds meest toonaangevende programma voor het meten en waarderen van de klantervaring op luchthavens. In 2019 heeft meer dan de helft van de 8,8 miljard reizigers ter wereld gebruik gemaakt van een ASQ-luchthaven.

De winnende luchthavens zullen samenkomen op de ASQ Awards Ceremonie die tijdens de derde ACI zal worden gehouden. Customer Experience Global Summit zal in september in Krakau, Polen, plaatsvinden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bojana Jeremic
Manager, Externe Relaties
E-mail: mediarelations@aci.aero

Contacts

Bojana Jeremic
Manager, Externe Relaties
E-mail: mediarelations@aci.aero