JAB Investors maakt benoeming van CFO van JDE Peet's en namen van toekomstige bestuurders bekend

Leiders in de sector Denis Hennequin, Stuart MacFarlane, Aileen Richards en Luc Vandevelde zijn gekozen als toekomstige commissarissen van JDE Peet’s

Scott Gray, zeer ervaren leidinggevende op het gebied van wereldwijde financierings- en kapitaalmarkten, is benoemd tot CFO van JDE Peet’s

AMSTERDAM--()--JAB Investors (JAB) heeft vandaag bekendgemaakt dat Denis Hennequin, Stuart MacFarlane, Aileen Richards en Luc Vandevelde hebben ingestemd met hun benoeming als commissaris van JDE Peet’s, de wereldwijde koffie- en theegrootmacht die onlangs is gevormd door de combinatie van Peet’s Coffee en Jacobs Douwe Egberts (JDE). De benoemingen zullen per direct ingaan. Daarnaast heeft JAB de benoeming bekendgemaakt van Scott Gray als Chief Financial Officer van JDE Peet’s, met ingang van 24 februari 2020.

JDE Peet’s is de grootste pure-play koffie-en-theegroep, die in 2019 bijna 130 miljard koppen koffie en thee serveerde in meer dan 100 landen, zowel in ontwikkelde als opkomende markten. Door hun portfolio van meer dan 50 toonaangevende mondiale, regionale en lokale koffie- en theemerken, biedt JDE Peet’s een uitgebreid scala aan hoog-kwalitatieve en innovatieve koffie- en theeproducten en -oplossingen om consumentenbehoeften voor diverse markten, consumentvoorkeuren en prijsniveaus te bedienen. De portfolio van gevestigde merken van JDE Peet’s is de grootste in de koffie- en theebranche en omvat de merken Peet's, Jacobs, L’OR, Senseo, Tassimo en TiOra, Douwe Egberts, Stumptown, Super, Pilão, OldTown, Moccona, Mighty Leaf en Pickwick evenals Maison du Café in Frankrijk, Marcilla in Spanje, Harris in Australië en Bravo in Griekenland.

Bij JAB geloven we in bestuur van wereldklasse en expertise in de Raad van Bestuur in diverse branches en geografische gebieden. De aantrekkingskracht van JDE Peet’s als bedrijf wordt aangetoond door ons vermogen om zeer gekwalificeerde personen binnen te halen die hebben ingestemd met hun benoeming als commissaris van het bedrijf,” aldus Olivier Goudet, JAB Investors’ Managing Partner en Chief Executive Officer.

Casey Keller, Chief Executive Officer van JDE Peet’s zegt in zijn toelichting op de benoeming van Scott Gray als CFO voor JDE Peet’s, “Scotts ervaring met de kapitaalmarkten en in het leiden van wereldwijde financiële operaties maken hem tot de ideale leidinggevende om de financiële operatie bij JDE Peet’s te leiden. Ik kijk ernaar uit om nauw met Scott samen te werken en weet dat zijn financieel leiderschap van onschatbare waarde zal zijn nu JDE Peet’s zich verder ontwikkelt en de groei zich voortzet.”

BERICHT VOOR REDACTEUREN – BIOGRAFISCHE INFORMATIE

Scott Gray, Chief Financial Officer

Scott Gray heeft zich meer dan een decennium gewijd aan toenemend belangrijke functies in financieel beheer bij Anheuser-Busch InBev (ABInBev), meest recent als Vice President, Global Treasury and Risk Management. In deze functie leidde de heer Gray ABInBev’s mondiale organisatie van financieel beheer en was daarbij verantwoordelijk voor onder meer vermogensstructuur, financiering, valuta, termijngoederen, eigen vermogen en renterisico, pensioenen, verzekeringen, bankrelaties, vast inkomen investeerderrelaties en relaties met ratingbureaus.

Voorafgaand aan deze functie was de heer Gray Vice President Finance voor de Europese activiteiten en Vice President voor mondiale inkoopactiviteiten, beide gevestigd in België. Hij was voor het bedrijf ook werkzaam als Global Director, Funding and Financial Markets vanuit New York.

Vóór ABInBev werkte de heer Gray als Vice President voor Deutsche Bank Securities in hun Financiële Instellingen-groep. Hij bracht zes jaar door bij GMAC waar hij zijn loopbaan begon en in de functie van Senior Manager/Senior Analyst for Capital Markets and Derivatives terechtkwam voor hij het bedrijf verliet en in dienst kwam bij Deutsche Bank.

De heer Gray is afgestudeerd aan Wake Forest University en ontving zijn MBA van de Moore School of Business bij de universiteit van South Carolina.

Denis Hennequin, commissaris

Denis Hennequin is de mede-oprichter van French Food Capital en oprichter van adviesbureau The Green Jersey. Van 2014 tot 2016 was de heer Hennequin partner bij Cojean International. Hij begon zijn loopbaan bij McDonald’s in Parijs en maakte promotie in de organisatie en werd benoemd tot President and Managing Director van McDonald’s France. Daarna had hij de eer om als eerste niet-Amerikaan president te worden van McDonald’s Europa.

In 2009 kwam de heer Hennequin in dienst bij de Accor Board als onafhankelijk bestuurder en werd uitvoerend directeur van Accor SA in december 2010 voor hij de functie van CEO aannam in januari 2011, die hij tot 2013 behield.

De heer Hennequin was lid van het bestuur van John Lewis Partnership en SSP Group PLC.

Hij is momenteel werkzaam als commissaris voor Eurostar, Bakkavör Group Ltd., KellyDeli, Pret A Manger en Picard. De heer Hennequin is Fransman en afgestudeerd aan de universiteit Panthéon-Assas.

Stuart MacFarlane, commissaris

Stuart MacFarlane kwam in 1992 in dienst bij de Whitbread Beer Company, die later werd overgenomen door Interbrew en vervolgens door Anheuser-Busch InBev (ABInBev). Bij ABInBev bekleedde de heer MacFarlane in de loop van zijn carrière verschillende leidinggevende functies, waaronder op het gebied van financieel beheer, marketing en verkoop. Hij verwierf zijn eerste directiefunctie als Managing Director voor de activiteiten van het bedrijf in Ierland en werd benoemd tot President van ABInBev UK & Ireland in 2008. In 2011 werd de heer MacFarlane lid van de Global Executive Board of Management, waarbij hij werkzaam was als President van Central & Eastern Europe gevestigd in Moskou. Het meest recent, van 2014 tot 2019, was hij werkzaam als ABInBev’s President van Europa en het Midden-Oosten.

De heer MacFarlane is momenteel werkzaam als directeur van NOMAD Foods. Hij was voorheen directeur van Anadolu EFES, een Turks drankenbedrijf tot mei 2019 en ook als directeur van ABI-EFES Russia & Ukraine, een gezamenlijk gevoerde onderneming van Anadolu EFES & ABInBev.

De heer MacFarlane is geboren in Schotland. Hij is afgestudeerd in Business Management aan Sheffield University en is een gekwalificeerd Chartered Management Accountant.

Aileen Richards, commissaris

Aileen Richards was tot 2015 mondiaal leidinggevende bij Mars, Incorporated. Als uitvoerend vice-president van Mars, Incorporated was mevrouw Richards verantwoordelijk voor de P&O-strategie voor de 85.000 partners van het bedrijf en zij gaf ook leiding aan Mars Global Services (Mars IT, Mars Financial Services en Mars Associate Services). Zij woonde met haar gezin in Washington, DC van 2008 tot 2015. In haar 30 jaar bij Mars bekleedde mevrouw Richards ook internationale leidinggevende functies in inkoop en productie.

Zij is momenteel commissaris bij verschillende Raden van Bestuur, waaronder Mars Nederland, Pret A Manger en Samworth Brothers. Zij is de eerste vrouw bij de Raad van Bestuur van de Welsh Rugby Union.

Zij is afgestudeerd bij Surrey University met een diploma in Business & Tourism Management.

Luc Vandevelde, commissaris

Luc Vandevelde is de oprichter en voorzitter van Change Capital Partners, dat in heel Europa eigen-vermogenfondsen van niet-beursgenoteerde ondernemingen beheert die gericht zijn op buy-outs van middelgrote bedrijven die consumentgerelateerd zijn. Hij is ook voorzitter van Majid Al Futtaim Ventures.

Hij was leidinggevend onafhankelijk directeur van Vodafone Group Plc. Hij ging met pensioen bij de Raad van Bestuur van Vodafone in 2015 nadat hij 12 jaar de functie bekleedde van commissaris en werkzaam was als lid van de Raad van Bestuur van Bank Société Générale tot 2012.

De heer Vandevelde was voorheen voorzitter bij Carrefour en Marks & Spencer. Hij verliet Carrefour in 2000 voor een dienstverband bij M&S maar keerde in 2005 terug en was twee jaar voorzitter van de raad van commissarissen, waarbij hij leiding gaf aan een omvangrijke herziening van de managementstructuur.

Hij startte zijn loopbaan bij Kraft waar hij gedurende 24 jaar werkte in Europa en de VS in financieel beheer, bedrijfsontwikkeling en fusies en overnames, waarbij hij werkte in 30 landen in verschillende operationele, strategische en managementfuncties. Na de succesvolle acquisitie en integratie van Jacobs Suchard werd hij chief executive van de Franse en Italiaanse activiteiten van Kraft Jacobs Suchard.

De heer Vandevelde kwam in 1995 in dienst van Promodès, aanvankelijk als president en chief operating officer, en werd voorzitter en was de drijvende kracht achter de fusie van Promodès met Carrefour.

De heer Vandevelde is Belg en spreekt vloeiend Nederlands, Engels, Frans, Spaans en Duits. Hij heeft gedurende zijn loopbaan op verschillende plaatsen ter wereld gewoond.

Over JAB Investors

JAB Investors (“JAB”) is een toonaangevend belegger in consumentenproducten en -diensten. Met een erfgoed van bijna 200 jaar is JAB gericht op waardecreatie voor de lange termijn en heeft momenteel een meerderheidsbelang in bedrijven in vier consumentensectoren: niet-alcoholische dranken (Keurig Dr Pepper, Jacobs Douwe Egberts, Peet’s Coffee & Tea), voedingsmiddelendetailhandel (Panera Bread, Pret A Manger, Caribou Coffee Company, Einstein Noah Restaurant Group, Espresso House), luxe producten (Krispy Kreme Doughnuts en Insomnia Cookies), en dierenverzorging (Compassion-First Pet Hospitals, National Veterinarian Associates). JAB Holding Company investeert ook in schoonheidsproducten via haar meerderheidsbelang in Coty.

Over JDE Peet’s

JDE Peet’s is de grootste pure-play koffie-en-theegroep, die in 2019 bijna 130 miljard koppen koffie en thee serveerde in meer dan 100 landen, zowel in ontwikkelde als opkomende markten. Door hun portfolio van meer dan 50 toonaangevende mondiale, regionale en lokale koffie- en theemerken, biedt JDE Peet’s een uitgebreid scala aan hoog-kwalitatieve en innovatieve koffie- en theeproducten en -oplossingen om consumentenbehoeften voor diverse markten, consumentvoorkeuren en prijsniveaus te bedienen. De portfolio van gevestigde merken van JDE Peet’s is de grootste in de koffie- en theebranche en omvat de merken Peet's, Jacobs, L’OR, Senseo, Tassimo en TiOra, Douwe Egberts, Stumptown, Super, Pilão, OldTown, Moccona, Mighty Leaf en Pickwick evenals Maison du Café in Frankrijk, Marcilla in Spanje, Harris in Australië en Bravo in Griekenland.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
The One Nine Three Group voor JAB
Zach Siegel: zach@the193.com

Contacts

Mediacontact:
The One Nine Three Group voor JAB
Zach Siegel: zach@the193.com