EdCast neemt Leapest over, de toonaangevende marktplaats voor zakelijke training met 1.600 zakelijke klanten

EdCast breidt zijn blended learning-aanbod uit door de toevoeging van Leapest aan het kennismanagementaanbod van EdCast, een online marktplaats voor zakelijke training met 5.000 cursusproducten en een focus op high-tech bijscholing

MOUNTAIN VIEW, Californië (VS) en ROTTERDAM, Nederland--()--EdCast, bekend als het besturingssysteem voor de kenniseconomie, kondigt de acquisitie aan van het in Rotterdam gevestigde Leapest. Het in 2017 opgerichte Leapest beheert drie geïntegreerde marktplaatsen voor trainingsmiddelen op één platform, met meer dan 5.000 cursusproducten en instructeurs uit de hele wereld.

Sukhbir Jasuja, CEO en oprichter van Leapest, treedt toe tot EdCast als Executive Vice President en Algemeen directeur van EdCast's blended learning-marktplaats. In samenwerking met Annee Bayeux (EdCasts Chief Customer Officer voor Europa) zal Jasuja bijdragen aan de leiding van de nieuwe Europese operaties van EdCast. Deze acquisitie zal de snelle groei van EdCast in Europa versnellen en de blended learning-mogelijkheden uitbreiden.

Met deze stap zet EdCast ook het succes met ContentExchange voort, de wereldwijde marktplaats voor cursusinhoud met een focus op de bijscholing van personeel.

“We zijn zeer verheugd met de toevoeging van Leapest en het team aan onze groeiende blended learning- en ContentExchange-mogelijkheden”, aldus Karl Mehta, CEO en oprichter van EdCast. “EdCast verweeft de belangrijke aspecten van bedrijfstraining in één geïntegreerd Knowledge Cloud-platform, waar we een uniek, cruciaal ecosysteem creëren voor scholing, training en kennismanagement.”

Sinds de lancering van de marktplaats twee jaar geleden is Leapest voortdurend met buitengewone snelheid gegroeid. Leapest heeft meer dan 1.600 zakelijke klanten uit meer dan 100 landen en trekt tientallen nieuwe zakelijke kopers per week aan. Naast het gevarieerde productaanbod blinkt Leapest uit met de geïntegreerde cloud-based omgeving voor het geven van training aan L&D-afdelingen, zakelijke universiteiten en trainingsaanbieders.

“We zijn verheugd dat we alle betrokken actoren in zakelijke training betere cursuservaringen en meer keuze en gemak kunnen bieden door de handen ineen te slaan met het wereldwijde team van EdCast,” aldus Sukhbir Jasuja, CEO van Leapest. “We kijken uit naar het ondersteunen van bedrijven bij het opbouwen van de personeelsbestanden van de toekomst door via onze marktplaats volop mogelijkheden te creëren voor training en bijscholing.”

Wereldwijd industrie-analist Josh Bersin behandelde de acquisitie in een onlangs gepubliceerd artikel, waarin hij het volgende verklaarde: “Deze acquisitie toont aan hoe de LXP-markt volwassen wordt. Door het aantrekken van Leapest wordt EdCast zowel een LXP als een echt inhoudsnetwerk, waaraan ook LMS-kenmerken worden toegevoegd. Dit is baanbrekend en voegt in potentie buitengewone nieuwe waarde toe voor kopers van zakelijke training.”

Over EdCast

EdCast is de AI-gedreven Knowledge Cloud-oplossing voor het gemeenschappelijk opdoen van kennis, gepersonaliseerd leren en bedrijfsbreed kennismanagement. Het bekroonde platform wordt internationaal gebruikt door Global 2000-bedrijven en grote overheidsorganisaties, waaronder NASSCOM en het World Economic Forum, om de kennisvergarings- en -onderhoudsproblemen voor alle externe en interne kennismiddelen op te lossen. Tot het aanbod van EdCast behoort het Learning Experience Platform (LXP) en MyGuide’s in-app-handleidingen, intelligentie en automatisering voor bedrijfssoftware. Volg @EdCast op Twitter.

Over Leapest

Leapest biedt een zakelijke cursusmarktplaats met trainingsmateriaal (cursussoftware, eLearning, bedrijfssimulaties, labs), industriële certificering en instructeursservice aan. Bedrijven kunnen de trainingsactiviteiten voor hun teams bepalen en ontwerpen, en kunnen de creatie van cursuservaringen beheersen dankzij de mogelijkheid om de benodigde inhoud en instructeurs te kiezen. Leapest is opgezet om flexibel, schaalbaar en betrouwbaar te zijn; het marktplaatsmodel stelt bedrijven en trainingsaanbieders in staat om verschillende cursusmogelijkheden aan te bieden, schaalbare programma's te creëren en tegelijkertijd de kosten te beheersen. Leapest is een pionier met een ecosysteem voor trainingsmiddelen dat zowel transparantie als een sterk gemeenschappelijk gevoel voortbrengt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jeffrey A. Roth
+1 844-833-2278
Marketing@EdCast.com

Contacts

Jeffrey A. Roth
+1 844-833-2278
Marketing@EdCast.com