Europese Commissie keurt ADCETRIS® (brentuximab vedotin) goed met AVD, de eerste nieuwe behandeling in tientallen jaren voor volwassenen met voorheen onbehandeld CD30+ Stage IV Hodgkin Lymfoom

– ADCETRIS in combinatie met AVD (Adriamycine, Vinblastine en Dacarbazine) aangetoond dat het risico van progressie, overlijden of de noodzaak van extra kankertherapie voor CD30+ stadium IV-patiënten met 29 procent is afgenomen –

– Mijlpaalmarkeringen Vijfde Goedgekeurde Aanduiding voor ADCETRIS in Europa, Versterking van Takeda’s inzet voor de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor mensen die leven met CD30-positieve maligniteiten.

CAMBRIDGE, Mass. en OSAKA, Japan--()--Takeda Pharmaceutical Company Limited (TSE:4502/NYSE:TAK) kondigde vandaag aan dat de Europese Commissie (EC) de huidige vergunning voor het in de handel brengen van ADCETRIS (brentuximab vedotin) heeft uitgebreid met de behandeling van volwassen patiënten met voorheen onbehandelde CD30+ Stage IV Hodgkin lymfoom in combinatie met AVD (Adriamycine, vinblastine en dacarbazine). ADCETRIS is een antilichaam-geneesmiddelconjugaat (ADC) gericht op CD30, een kenmerkende marker van Hodgkin-lymfoom. Het besluit volgt op een positief advies van het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) op 13 december 2018.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Japanese Media
Kazumi Kobayashi
kazumi.kobayashi@takeda.com
+81 (0) 3-3278-2095

Media outside Japan
Amanda Loder
amanda.loder@takeda.com
+1-212-259-0491

Contacts

Japanese Media
Kazumi Kobayashi
kazumi.kobayashi@takeda.com
+81 (0) 3-3278-2095

Media outside Japan
Amanda Loder
amanda.loder@takeda.com
+1-212-259-0491