GA-ASI geselecteerd om Unmanned Aircraft Systems (UAS) te leveren aan Koninklijke Nederlands Luchtmacht

FARNBOROUGH, Engeland--()--General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI), ‘s werelds toonaangevende fabrikant van Unmanned Aircraft Systems (UAS), is geselecteerd om UAS te leveren aan de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht. Dit besluit volgt op aanbevelingen van het Nederlandse ministerie van Defensie.

“We zijn ontzettend blij om de kans te hebben om te voldoen aan de UAS-vereisten van de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht,” aldus Linden Blue, CEO van GA-ASI. “We zetten ons in om een NAVO-interoperabele oplossing te leveren die de ISR-capaciteiten van Nederland en de Alliantie verbetert.”

GA-ASI zal zijn Predator® B/MQ-9 Reaper® Medium Altitude, Long-endurance (MALE) UAS leveren aan het Nederlandse Leger. De huidige MQ-9 vloot heeft ruim twee miljoen operationele vlieguren op de klok gezet met de USAF, de RAF van het VK, de Italiaanse en Franse Luchtmacht, de NASA en de DHS van de VS. De Spaanse Luchtmacht krijgt volgens de planning in 2019 MQ-9-systemen geleverd.

De multimissie Predator B kan tot wel 26 uur achter elkaar vliegen en is voorzien van HD-video sensoren (optisch en IR), grond-/MTI-/maritieme radar en andere surveillance-sensoren. Het toestel heeft een ruime laadcapaciteit (386 kg intern, 1361 kilo extern), met een maximum hoogtebereik van 45.000 voet/13.700 meter.

Over GA-ASI

General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI), een tak van General Atomics, is ‘s werelds toonaangevende ontwikkelaar en producent van bewezen betrouwbare Unmanned Aircraft Systems (UAS), radarapparatuur, en elektro-optische en daaraan gerelateerde missiesystemen, waaronder de Predator®, Reaper® en Gray Eagle UAS programma’s en de Lynx® Multi-mode Radar. Met meer dan 5 miljoen vlieguren levert GA-ASI toestellen met een lang uithoudingsvermogen, geschikt voor multi-missies met geïntegreerde sensor- en datalinksystemen die nodig zijn voor situatieanalyse en een snel reactievermogen tijdens aanhoudende vluchten mogelijk maken. Het bedrijf produceert ook allerlei grondstations en software voor sensorcontrole/beeldanalyse, biedt pilotenopleidingen en ondersteuning, en ontwikkelt metamateriaal-antennes. Bezoek voor meer informatie www.ga-asi.com.

Predator, Reaper en Lynx zijn geregistreerde merknamen van General Atomics Aeronautical Systems, Inc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

General Atomics Aeronautical Systems, Inc.
Melissa Haynes
+1 (858) 524-8101
ASI-MediaRelations@ga-asi.com

Contacts

General Atomics Aeronautical Systems, Inc.
Melissa Haynes
+1 (858) 524-8101
ASI-MediaRelations@ga-asi.com