Norsk Titanium gaat de samenwerking aan met QuesTek Innovations LLC

FARNBOROUGH, Engeland--()--Norsk Titanium (Norsk) en QuesTek Innovations LLC (QuesTek) kondigen een gezamenlijke samenwerking aan om nieuwe titaniumlegeringen te testen op toepasbaarheid in additieve productieprocessen. Als onderdeel van deze samenwerking evalueren de bedrijven een door QuesTek ontworpen titaniumlegering met behulp van het Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces van Norsk. De voorlopige evaluatie van de legering is voltooid en Norsk heeft de eerste testmonsters vervaardigd.

Het testprogramma zal de microstructuur van de legering karakteriseren, de oorspronkelijke eigenschappen van het materiaal leveren en de prestaties van de Ti-legering van QuesTek bevestigen met behulp van het beproefde productieproces van Norsk. De gepatenteerde titaniumlegering van QuesTek heeft eerder ongeveer 15% meer sterkte en verbeterde kneedbaarheid ten opzichte van traditionele Ti-6Al-4V aangetoond in zowel de additieve productie van draadgebaseerde elektronenbundels als traditionele gietprocessen.

"We zijn verheugd om nauw samen te werken met het zakelijke en technische team van Norsk Titanium om onze legering in hun bewezen proces te evalueren. Op basis van onze interacties met de belangrijkste toeleveranciers van luchtvaartcomponenten en fabrikanten van vliegtuigonderdelen in de VS, Europa en Japan, weten we dat er een grote behoefte is aan betrouwbare, beter presterende additief gefabriceerde titaniumcomponenten die minder gewicht en een langere levensduur van componenten mogelijk zullen maken", aldus Jeff Brabowski, QuesTek's manager van Business Development.

Na implementatie wordt verwacht dat de nieuwe legering materiaaleigenschappen zal bieden die de standaard Ti-6Al-4V die al door Norsk geleverd wordt, te boven gaan. "Norsk evalueert voortdurend nieuwe toepassingen van ons proces buiten de casco-componenten van de constructie die nu in productie zijn. Met de nieuwe titaniumlegering van QuesTek kan RPD ™ uitgroeien tot nieuwe toepassingen en kunnen ontwerpers verder profiteren van de voordelen van additieve processen", aldus Nicholas Mayer, Vice President van Product Development bij Norsk.

Norsk zal zijn RPD ™ -technologie vertonen tijdens de op handen zijnde Farnborough International Airshow, hal 4, stand 41430, 2018, 16-20 juli. Ga voor meer informatie naar norsktitanium.com.

Over Norsk Titanium

Norsk Titanium AS is 's werelds toonaangevende leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde, structurele titaniumcomponenten. Het bedrijf is vooraanstaand in de luchtvaartindustrie door zijn gepatenteerde Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces dat titaniumdraad omzet in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Norsk Titanium is een preferente leverancier van Boeing en heeft zich toegewijd tot het verlagen van de kosten van vliegtuigonderdelen en straalmotoren voor 's werelds eersteklas luchtvaartfabrikanten. RPD™ is het eerste FAA-goedgekeurde, 3D-geprinte, structurele titanium van de wereld, die een substantiële besparing op de doorlooptijd en kosten voor de luchtvaart, defensie, en commerciële klanten oplevert. www.norsktitanium.com

Over QuesTek Innovations

QuesTek Innovations LLC is een wereldwijde leider in Integrated Computational Materials Engineering (ICME). QuesTek heeft zijn eigen Materials by Design®-methodologie gebruikt om snel een familie van in de handel verkrijgbare Ferrium®-staalsoorten te ontwerpen en in te zetten die gebruikt worden in veeleisende toepassingen voor landingsgestellen van militaire landingsgestellen, vluchtkritische componenten op SpaceX-raketten en die gekwalificeerd zijn om de vermogensdichtheid en duurzaamheid van volgende generatie helikoptertransmissietandwielen te vergroten. QuesTek is bij 30 projecten betrokken geweest bij het oplossen van materiaalproblemen in verschillende legeringssystemen in additieve productie (Al, Mg, Cu, Fe, Co, Ni en Ti) om de prestaties van componenten te verbeteren. www.questek.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Griffin Communications Group
Lauren Quesada, 281-744-7938
Lauren@griffincg.com

Contacts

Griffin Communications Group
Lauren Quesada, 281-744-7938
Lauren@griffincg.com