Norsk Titanium produceert Space Demonstration-hardware

Ondersteunt European Space Agency Technology Research-programma

FARNBOROUGH, England--()--Norsk Titanium (Norsk), de eerste FAA-goedgekeurde leverancier van luchtvaartgeschikte, met additieven gemaakte, structurele titaniumcomponenten, heeft een Expansion Nozzle-demonstrator gemaakt ter ondersteuning van het European Space Agency’s Technology Research-programma (TRP).

De TRP is een European Space Agency (ESA)-technologie-ontwikkelingsinspanning ter ondersteuning van alle toepassingsgebieden van ESA binnen het gehele spectrum van technische disciplines, die de technologische kern biedt voor de meeste toekomstige ontwikkelingen. Norsk heeft in 2014 een TRP-contract bij de ESA verworven om de toepassing van Norsk’s Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces binnen luchtvaarttoepassingen te onderzoeken.

Via het TRP-contract heeft Norsk zijn materiaaleigenschappen en kwaliteitscontroleprocessen aangescherpt, terwijl ESA waardevolle inzichten kreeg in de toepassing van additieve processen voor hun unieke behoeften.

Het resultaat van deze inspanning was de productie van een Expansion Nozzle-demonstrator. De Expansion Nozzle maakt gebruik van de laatste RPD™-ontwerptechnologie, waarbij de complexe krommingen en minimale resterende spanningen worden toegepast om de vereiste dunwandige geometrie te produceren.

“Wij zijn er trots op om ESA’s technologische ontwikkeling te mogen ondersteunen. De productie van de Expansion Nozzle heeft Norsk de mogelijkheid geboden om onze processen toe te passen op hele complexe ontwerpen. Norsk heeft er vertrouwen in dat additieve processen kunnen worden gebruikt om in de nabije toekomst vluchtgeschikte hardware te maken voor deze toepassing”, zei Carl Johnson, Norsk Chief Technology Officer.

Norsk toont de Expansion Nozzle op de Farnborough International Airshow 2018, Hal 4, stand 41430, van 16-20 juli. Bezoek voor meer informatie norsktitanium.com.

Over Norsk Titanium

Norsk Titanium AS is 's werelds toonaangevende leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde, structurele titaniumcomponenten. Het bedrijf is vooraanstaand in de luchtvaartindustrie door zijn gepatenteerde Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces dat titaniumdraad omzet in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Norsk Titanium is een preferente leverancier van Boeing en heeft zich toegewijd tot het verlagen van de kosten van vliegtuigonderdelen en straalmotoren voor 's werelds eersteklas luchtvaartfabrikanten. RPD™ is het eerste FAA-goedgekeurde, 3D-geprinte, structurele titanium van de wereld, die een substantiële besparing op de doorlooptijd en kosten voor de luchtvaart, defensie, en commerciële klanten oplevert. www.norsktitanium.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Griffin Communications Group
Lauren Quesada, 281-744-7938
Lauren@griffincg.com

Contacts

Griffin Communications Group
Lauren Quesada, 281-744-7938
Lauren@griffincg.com