CEO van RDC geeft themalezing tijdens FinTech FinCrime Exchange (FFE)

Tom Obermaier spreekt over het beteugelen van onzekerheden voor de aanpak van financiering van terroristische activiteiten

NEW YORK en LONDEN--()--Regulatory DataCorp, Inc. (RDC), wereldwijd leider op het gebied van nalevingscontrole, heeft vandaag bekendgemaakt dat Chief Executive Officer Tom Obermaier de themalezing zal geven tijdens de bijeenkomst van de FinTech FinCrime Exchange (FFE) op 19 juni 2018 in Londen.

“Het detecteren en stoppen van de financiering van terroristische activiteiten is een van de lastigste problemen waarmee de financiële technologiesector (FinTech) op dit moment te maken heeft,” aldus Tom Obermaier, CEO van RDC. “Traditionele benaderingen voor de aanpak van financiering van terroristische activiteiten waren voornamelijk gericht op het oprollen van internationale netwerken en het werven en overmaken van geld voor terroristische doeleinden. Maar de tijden zijn veranderd. Decentralisatie, ongrijpbaarheid en dodelijkheid zijn de sleutelwoorden van vandaag. De nadruk ligt tegenwoordig op het detecteren van de direct inzet van gelden voor het regisseren van een aanval: een belangrijke maar veel lastigere missie. Mijn lezing van vandaag zal hopelijk de ontwikkeling in gang zetten van cognitieve voorspellende technologie op dit gebied, waarbij gelijktijdig analyses worden uitgevoerd op drie niveaus om de inzet van geld te detecteren voordat of op het moment dat deze plaatsvindt.”

De FFE werd opgericht in januari 2017 door FINTRAIL en het Royal United Services Institute (RUSI). De leden komen elke maand bijeen om deze onderwerpen te bespreken en doorlopend informatie en inzichten te delen. Het wereldwijde bereik van financiële misdaad en de gemeenschappelijke dreigingen onderstrepen de noodzaak van een wereldwijd FFE-netwerk dat leden niet alleen een vertrouwd platform biedt voor de uitwisseling van informatie, maar ook toegang biedt tot een steeds verder reikend netwerk van bronnen en perspectieven. De FFE geeft elk kwartaal een bulletin uit met artikelen over financiële misdaad die relevant zijn voor haar leden en voor belanghebbenden op het terrein van wetshandhaving, de overheid en de financiële dienstensector.

“Enorme horizontaal schaalbare computerplatforms, ontwikkeling van AI-protocollen en vorderingen op het gebied van datawetenschappen bieden een unieke mogelijkheid voor de sector om terroristische banden en patronen te herkennen die op dit moment nog onzichtbaar zijn. Het potentieel voor een transformatieve benadering tot terrorismebestrijding ligt binnen handbereik,” aldus Obermaier.

Over RDC

Regulatory DataCorp, Inc.,(RDC), het bedrijf voor Smarter ScreeningTM, biedt krachtige informatie op grond waarvan direct actie kan worden ondernomen en risico- en nalevingsbescherming van wereldklasse, om internationale organisaties in staat te stellen verboden/verdachte entiteiten te herkennen, zich beter te beschermen tegen fraude, toe te zien op naleving van regelgeving, leverings- en distributierisico's te beheren en hun reputatie te beschermen. Met ’s werelds grootste open-source database met risicogegevens biedt RDC AML-/KYC-naleving, PEP-bescherming (Politically Exposed Persons), informatie over markten in opkomst, bescherming tegen corruptie, fraude en misdaad, en middelen voor screening en controle van leveranciers aan een brede kring van cliënten wereldwijd. RDC werd opgericht door 20 van ’s werelds voornaamste financiële instellingen en is thans een Vista Equity Partners-portfoliobedrijf. Stuur voor meer informatie over RDS een e-mail naar info@rdc.com of ga naar www.rdc.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Regulatory DataCorp, Inc.
Contactpersoon voor nieuwsmedia:
Michael Kerman, +1 484.688.5164
mkerman@rdc.com

Contacts

Regulatory DataCorp, Inc.
Contactpersoon voor nieuwsmedia:
Michael Kerman, +1 484.688.5164
mkerman@rdc.com