Westinghouse wint aanbesteding voor levering van nucleaire brandstof aan Spanje

VÄSTERÅS, Zweden--()--Westinghouse Electric Company heeft vandaag de ondertekening bekendgemaakt van een contract voor de productie en levering van brandstof voor de kokendwaterreactor van de kerncentrale Cofrentes in Spanje in 2019 en 2021. De kerncentrale Cofrentes is volledig eigendom van Iberdrola Generación Nuclear S.A.

De betrouwbaarheid en uitstekende prestaties van onze brandstofproducten zijn de belangrijkste redenen voor het duurzame vertrouwen dat Iberdrola in ons heeft getoond. Het is ook een bevestiging van onze leidende positie als leverancier van brandstof voor kokendwaterreactoren in Europa,” aldus Aziz Dag, vice president en managing director van Westinghouse voor Noord-Europa.

Westinghouse zal haar SVEA-96 Optima2-design leveren, dat zich al uitgebreid heeft bewezen en al meer dan een decennium zonder enig probleem wordt gebruikt in de kerncentrale Cofrentes. In het kader van het contract heeft de kerncentrale Cofrentes tevens de mogelijkheid TRITON11™ te implementeren – de nieuwste innovatie op het gebied van brandstof voor kokendwaterreactoren van Westinghouse. TRITON11 optimaliseert het uraniumverbruik en is ontworpen om energiecentrales de mogelijkheid te geven het brandstofverbruik te verlagen en de capaciteit te verhogen.

Het verheugt ons de succesvolle samenwerking tussen onze bedrijven te kunnen voortzetten,” aldus Xavier Coll Sugrañes, vice president en managing director van Westinghouse voor Zuid-Europa.

De brandstof zal worden geproduceerd in de brandstofproductiefaciliteit van Westinghouse in Västerås, Zweden, die tevens de technische ondersteuning en brandstofservices zal verlenen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1-412-374-4744 (vast)
+1-724-272-2997 (mobiel)
External Communications Manager
cassels@westinghouse.com
www.westinghousenuclear.com

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1-412-374-4744 (vast)
+1-724-272-2997 (mobiel)
External Communications Manager
cassels@westinghouse.com
www.westinghousenuclear.com