Insulet gaat twee belangrijke samenwerkingsverbanden aan ter ondersteuning van zijn Europese expansie

BILLERICA, Massachusetts En Londen, VK--()--Insulet Corporation (NASDAQ:PODD) (Insulet of het Bedrijf), leider op het gebied van slangloze insulinepomptechnologie met het Omnipod® insulinetoedieningssysteem (Omnipod-systeem), heeft vandaag bekendgemaakt een samenwerkingsverband te zijn aangegaan met twee zeer ervaren distributeurs op de diabetesmarkt, Theras Group en Nordic Infucare, voor de distributie van het Omnipod-systeem met volledige serviceverlening op respectievelijk de Italiaanse en Noord-Europese markt, per 1 juli. Deze samenwerkingsverbanden zijn belangrijke mijlpalen voor de overgang van Insulet naar directe activiteiten in Europa, voor volledige ondersteuning van zijn Omnipod-systeem.

“Er liggen aanzienlijke commerciële mogelijkheden voor het Omnipod-systeem in Italië en de Noord-Europese landen en we verheugen ons zeer op de samenwerking met deze twee uiterst ervaren en gerespecteerde producenten van medische hulpmiddelen voor diabetes die de plaatselijke diabetesgemeenschappen al jarenlang ondersteunen,” aldus DJ Cass, General Manager voor Europa. “De totstandkoming van deze samenwerkingsverbanden is opnieuw een essentiële stap voorwaarts op weg naar een soepele overname van alle operationele activiteiten in Europa door Insulet zelf, en biedt een platform door langetermijngroei en een uitzonderlijke klantbeleving.

“Omnipod is een perfecte aanvulling op ons bestaande diabetesportfolio en we zijn zeer enthousiast over de samenwerking met Insulet om ondersteuning te bieden aan gebruikers van het Omnipod-systeem in Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland en om meer bewustzijn en kennis op te bouwen in de regio met betrekking tot deze unieke insulinepomp,” aldus Mats Durvall, General Manager van Nordic Infucare, https://www.infucare.com.

“Het verheugt ons eveneens de toonaangevende slangloze insulinepomptechnologie van het Omnipod-systeem toe te voegen aan ons diabetesportfolio, zodat we meer keuze en betere ondersteuning kunnen bieden aan mensen in Italië die leven met diabetes,” aldus Cristiano Ferrari, President van de Theras Group, https://www.theras-group.com.

In het kader van de overeenkomsten zullen de Theras Group en Nordic Infucare de verkoop en marketing van het Omnipod-systeem en de ondersteuning van gebruikers en professionele zorgverleners vanaf 1 juli voor hun rekening nemen. Het laatste nieuws en updates over deze ontwikkelingen in Europa zijn te vinden op https://www.omnipodeurope.com.

Over het Omnipod-insulinetoedieningssysteem:

Het Omnipod-insulinetoedieningssysteem is een innovatief systeem voor het continu toedienen van insuline. Het biedt alle voordelen van continue subcutane insuline-infusie (CSII), op een wijze die bij geen enkele conventionele insulinepomp mogelijk is. Dankzij het innovatieve ontwerp en de kenmerken van het Omnipod-systeem kunnen mensen met diabetes ongekend vrij, comfortabel en gemakkelijk hun leven leiden en met hun diabetes omgaan. Het Omnipod-systeem bestaat uit twee componenten: (i) een Pod waarin de insuline wordt bewaard en vanwaaruit deze wordt toegediend; en (ii) een persoonlijke diabetesmanager (PDM) die draadloos de op de persoon afgestemde toediening van insuline programmeert, de doses en de insuline 'on board' berekent en voorzien is van een handige ingebouwde bloedglucosemeter. De compacte lichtgewicht Pod kan op verschillende plaatsen worden gedragen, bijvoorbeeld op de buik, op de heup, achterop de bovenarm, bovenaan het dijbeen of onderaan de rug. En aangezien de Pod waterdicht (IPX8) is, hoeft deze niet te worden verwijderd voor het douchen, zwemmen of andere activiteiten. Dit betekent dat de Omnipod drie dagen lang de toediening van insuline kan verzorgen, non-stop, zonder dat de gebruiker slangetjes hoeft af te sluiten of handmatig insuline moet injecteren. De Pod en de PDM communiceren draadloos om een nauwkeurige, op de persoon afgestemde en continue toediening van insuline te kunnen bieden met aanpasbare basale en bolustoedieningsopties, alsmede belangrijke veiligheidscontroles. Het automatisch inbrengen van de canule door de Pod verloopt snel, eenvoudig en nagenoeg pijnloos. Gebruikers hoeven nooit met een naald te werken. De gebruiker drukt gewoon op een knop op de PDM, waarna het automatische inbrengsysteem van de Pod de canule onder de huid inbrengt. Vervolgens wordt de toediening van insuline volgens het basaalprogramma van de gebruiker gestart.

Het Omnipod-systeem is 's werelds eerste commercieel verkrijgbare slangloze insulinetoedieningssysteem waarmee gebruikers een leven kunnen leiden zonder hinder van slangen en zonder de stress en de zorg van meerdere injecties per dag. Door de barrières voor insulinepomptherapie weg te nemen, biedt het Omnipod-systeem gebruikers de vrijheid hun leven te leiden zoals zij dat willen, dankzij het gebruiksgemak waar ze recht op hebben.

Over Insulet Corporation:

Insulet Corporation (NASDAQ: PODD), dat haar hoofdkantoor heeft in Massachusetts, is een innovatieve leverancier van medische apparatuur die zich ervoor inzet om het leven van mensen met diabetes en andere aandoeningen gemakkelijker te maken door het gebruik van het Omnipod-productenplatform. Het Omnipod insulinetoedieningssysteem is een uniek alternatief voor de traditionele wijze van toedienen van insuline. Met de eenvoudige, draagbare Pod voor eenmalig gebruikt wordt tot maximaal drie dagen onafgebroken insuline toegediend zonder dat er een naald zichtbaar is of er een injectiespuit aan te pas komt. Insulet maakt tevens gebruik van het unieke design van zijn Pod door zijn Omnipod-technologieplatform ter beschikking te stellen voor het toedienen van andere subcutane geneesmiddelen dan insuline, in meerdere therapeutische gebieden. Insulet is in 2000 opgericht. Meer dan 140.000 gebruikers over de hele wereld vertrouwen op het Omnipod-insulinetoedieningssysteem waardoor hun leven een stuk eenvoudiger en vrijer is geworden. Meer informatie: www.insulet.com, www.myomnipod.com en https://www.omnipodeurope.com.*

*Vanaf 1 juli 2018 verzorgt Insulet zelf de distributie van het Omnipod-insulinetoedieningssysteem in Europa, met inbegrip van verkoop, marketing, training en klantenondersteuning. Zo komt Insulet dichter bij de diabetespatiënt te staan en kan het Bedrijf een betere inschatting maken van de mogelijkheden om klanten in Europa op de lange termijn goed te ondersteunen, zoals nu al gebeurt in de Verenigde Staten en Canada.

Uitspraken die gericht zijn op de toekomst:
Dit persbericht kan op de toekomst gerichte uitspraken bevatten over de verwachtingen, vooruitzichten, intenties, overtuigingen of strategieën van Insulet. Deze op de toekomst gerichte uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en overtuigingen van het Bedrijf ten aanzien van toekomstige ontwikkelingen en de potentiële gevolgen daarvan voor Insulet. Er is geen garantie dat de toekomstige ontwikkelingen voor Insulet zullen overeenkomen met de verwachtingen. Aan deze op de toekomst gerichte uitspraken zijn diverse risico's en onzekerheden verbonden (waarop het Bedrijf in sommige gevallen geen invloed kan uitoefenen) die ertoe zouden kunnen leiden dat daadwerkelijke resultaten of prestaties wezenlijk afwijken van hetgeen wordt beschreven of geïmpliceerd in deze op de toekomst gerichte uitspraken, evenals andere risico's en onzekerheden die worden beschreven in de paragraaf «Risk Factors» van het jaarrapport van het Bedrijf op Formulier 10-K, ingediend bij de Securities and Exchange Commission op 22 februari 2018, en in andere documenten die van tijd tot tijd door het Bedrijf zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission. Indien een van deze risico's of onzekerheden werkelijkheid wordt, of als een van de aannamen van het Bedrijf onjuist blijkt te zijn, dan kunnen de werkelijke resultaten in wezenlijke mate afwijken van wat er in deze op de toekomst gerichte uitspraken wordt geschetst. Insulet neemt niet de verplichting op zich om op de toekomst gerichte uitspraken publiekelijk te actualiseren of te herzien.

Contacts

Contactpersoon voor Investor Relations en bedrijfsmedia:
Deborah R. Gordon, 978-600-7717
Vice President Investor Relations en Corporate Communications
dgordon@insulet.com
of
Contactpersoon internationale media:
Dominic Hulton, +44 20 3941 5374
Vice President Marketing, Europa
dhulton@insulet.com

Contacts

Contactpersoon voor Investor Relations en bedrijfsmedia:
Deborah R. Gordon, 978-600-7717
Vice President Investor Relations en Corporate Communications
dgordon@insulet.com
of
Contactpersoon internationale media:
Dominic Hulton, +44 20 3941 5374
Vice President Marketing, Europa
dhulton@insulet.com