Elliott onthult toegenomen aandeelhouderschap in Telecom Italia

Publiceert beleggerspresentatie over de zaak voor verandering bij TIM

MILAAN EN LONDEN--()--Elliott Advisors (UK) Limited, dat fondsen adviseert (samen 'Elliott'), heeft vandaag bekendgemaakt dat het heeft samengewerkt met J.P. Morgan Securities plc om haar positie in de gewone aandelen van Telecom Italia (het 'Bedrijf' of 'TIM') op te bouwen tot ongeveer 9%.

Elliott heeft ook een beleggerspresentatie uitgebracht waarin de argumenten voor verandering bij het Bedrijf worden uiteengezet. Deze zijn te bekijken op: www.transformingTIM.com

De presentatie bevat de volgende belangrijke punten:

  • TIM is uniek gepositioneerd op de Italiaanse markt en beheert een uitstekende verzameling van activa die, mits ze naar behoren beheerd worden, substantiële, consistente rendementen voor haar aandeelhouders zouden moeten opleveren, terwijl tegelijkertijd de strategische infrastructuuractiva in nationaal opzicht verbeterd worden.
  • Slecht beheer onder de door Videndi gecontroleerde Raad van Bestuur heeft echter geleid tot zeer verontrustende zaken op het gebied van corporate governance, een waarderingscorrectie en geen duidelijk strategisch traject voorwaarts.
  • Elliott is van mening dat een Raad van Bestuur die wordt samengesteld door echt onafhankelijke bestuurders de meest efficiënte en effectieve manier is om het bestuur en de prestaties bij TIM te verbeteren.
  • Aandeelhouders hebben de mogelijkheid om aanzienlijke waarde te ontsluiten bij het Bedrijf door ons voorstel te steunen. De belangrijkste pijler hiervan is de volledige onafhankelijkheid van de Raad van Bestuur van TIM, zodat het Bedrijf zich kan richten op het creëren van waarde voor alle aandeelhouders.

Over Elliott

Elliott Management Corporation, opgericht in 1977, is een van de oudste particuliere beleggingsfirma's in zijn soort onder permanent management. De investeerders van het bedrijf zijn onder meer pensioenfondsen, particuliere dotaties, liefdadigheidsinstellingen, family offices en medewerkers van het bedrijf. Elliott Advisors (UK) Limited is een dochteronderneming van Elliott Management Corporation.

Onze benadering ten aanzien van TIM is in overeenstemming met onze aanpak van veel van onze huidige en eerdere investeringen. We hebben een aanzienlijke hoeveelheid tijd en middelen geïnvesteerd om inzicht te krijgen in TIM, waaronder het aanstellen van tal van adviseurs en consultants met wie we nauw hebben samengewerkt samen met onze zakenpartners. We geloven sterk in de conclusies ten aanzien van de waarde die we hebben getrokken als gevolg van deze inspanningen.

Ga voor meer informatie naar onze speciale website www.transformingTIM.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Elliott Management Corporation
Michael O’Looney, +1-212-478-2687
mOlooney@elliottmgmt.com
of
Verini & Associati
Marcella Verini, +39 02 45395500
mverini@verinieassociati.com
of
Aandeelhouders:
Georgeson
Stefano Marini
+39 (06) 42171 201
+34 (91) 7012170
s.marini@georgeson.com

Contacts

Media:
Elliott Management Corporation
Michael O’Looney, +1-212-478-2687
mOlooney@elliottmgmt.com
of
Verini & Associati
Marcella Verini, +39 02 45395500
mverini@verinieassociati.com
of
Aandeelhouders:
Georgeson
Stefano Marini
+39 (06) 42171 201
+34 (91) 7012170
s.marini@georgeson.com