GSMA: verschillende mobiele providers lanceren wereldwijd commerciële Low Power Wide Area-netwerken binnen frequenties met vergunning

41 mobiele IoT-netwerken wereldwijd verkrijgbaar, met hulp van IoT-labs en groeiende gemeenschap vernieuwers

LONDEN--()--De GSMA laat weten dat netwerken voor mobiele IoT, oftewel Low Power Wide Area (LPWA) met vergunning, wereldwijd blijven toenemen. Tot op heden hebben 23 mobiele providers 41 mobiele IoT-netwerken op de markt gezet, zowel voor NB-IoT als voor LTE-M. Deze groei wordt ondersteund door 34 IoT-labs en een groeiende groep van 800 organisaties die lid zijn van de Mobile IoT Innovators Community van de GSMA. Volgens voorspellingen van GSMA Intelligence zijn er in 2025 3,1 miljard cellulaire IoT-aansluitingen, waarvan er 1,8 miljard via LPWA lopen.

“2018 is het jaar dat mobiele IoT opschaalt. We zien fikse groei in de beschikbaarheid van commerciële netwerken in vergunde frequentiebanden en verwachten dit jaar veel meer lanceringen. Dit wordt geschraagd door een uitdijend geheel van organisaties die innovatieve nieuwe systemen ontwikkelen en een aantal IoT-labs die bedrijven helpen bij het testen van nieuwe producten en services”, zei Alex Sinclair, CTO van GSMA. “Mobiele IoT-netwerken groeien in rap tempo uit tot de wereldwijde oplossing voor IoT, omdat alleen beheerde mobiele services met vergunning kunnen voldoen aan de vraag naar veilige, energiezuinige verbindingen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

For the GSMA
Beau Bass
+44 79 7662 4962
beau.bass@webershandwick.com
of
Pau Guerrero / Gloria Almirall
+34 93 236 09 00
PGuerrero@webershandwick.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com

Contacts

For the GSMA
Beau Bass
+44 79 7662 4962
beau.bass@webershandwick.com
of
Pau Guerrero / Gloria Almirall
+34 93 236 09 00
PGuerrero@webershandwick.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com