DLX, WHITE en DENTSU ontwikkelen gezamenlijk "Micro VR Kit", een van 's werelds kleinste VR-brillen voor smartphones

– Zal voor verkooppromotie als nieuwtje gebruikt worden –

Micro VR Kit (Photo: Business Wire)

TOKIO--()--DLX Inc. (hoofdkantoor: Minato-ku, Tokyo, hierna DLX genoemd) kondigt met genoegen aan dat de ”Micro VR-kit”, een van 's werelds kleinste (*1) VR-brillen in samenwerking ontwikkeld is met WHITE Inc. (hoofdkantoor: Minato-ku, Tokyo) dat VR-brillen voor smarthones produceert en verkoopt, en DENTSU Inc. (hoofdkantoor: Minato-ku, Tokyo).

We verwachten dat de lichtgewicht en compacte “Micro VR Kit” door fabrikanten in de dranken- en voedingsindustrie en verschillende andere bedrijven voor promotionele verkoopdoelingen als nieuwtje gebruikt zal gaan worden.

Officiële website van Micro VR Kit: http://milbox.tokyo/microvrkit/

* Specificaties kunnen afwijken wanneer dit product op de markt komt.

Zakelijke achtergrond

Vorig jaar werd VR zelfs een bekende aanwezigheid in het bedrijfsleven. Bedrijven gebruikten in toenemende mate VR-materiaal om het algemene publiek van nieuwe merkervaringen te voorzien. De achterliggende gedachte bestaat uit goedkope, vereenvoudigde brillen die gecombineerd worden met smartphones om een omgeving te creëren waarin iedereen op eenvoudige wijze kennis kan maken met de wereld van virtuele realiteit (VR). Vooral tijdens het ontwikkelproces van de “Micro VR Kit” lukte het dit keer om de VR-brillen voor smartphones vergeleken met andere producten een stuk lichter in gewicht en compacter te maken, waardoor ze ideaal zijn voor promotionele verkoopactiviteiten van bedrijven en de ontwikkeling van nieuwe bedrijfscommunicaties met behulp van VR, in aanvulling op verkopen aan het algemene publiek.

“Micro VR Kit”

“ORIGAMI” was het ontwikkelconcept voor de “Micro VR Kit”. De VR-brillen voor smartphones maken gebruik van de “vouwtechniek” ORIGAMI die uniek is voor de Japanse cultuur, om de grootte van de bril te verkleinen tot een van de kleinste brillen ter wereld, zodat ze in de palm van uw hand passen (ongeveer 7x2x6 cm). Door aan het “accordiongevouwen” gedeelte te trekken krijgt de bril ongeveer dezelfde grootte als een gewone VR-bril voor smartphones, waardoor u alleen nog maar uw smartphone hoeft aan te sluiten om de wereld van VR te ervaren. Daarnaast maakt de “Micro VR Kit” gebruik van dezelfde glazen als Milbox waarvoor het de “Works With Google Cardboard (WWGC)-certificering” (*2) gekregen heeft, waarmee het beeld een mate van diepte krijgt die vergelijkbaar is met gewone VR-brillen voor smartphones, ondanks dat de brillen zo compact zijn.

Concept

“ORIGAMI”. Voor het ontwikkelen van een van ’s werelds kleinste brillen is gebruikgemaakt van de techniek die uniek is binnen de Japanse cultuur voor het vouwen van papier.

Kenmerken

  • Past in opgevouwen toestand in de palm van uw hand. Brillen hebben een dikte van slechts 2 cm.
  • Eenvoudig om mee te nemen omdat ze zo compact en licht van gewicht zijn.
  • Kan als nieuwtje gebruikt worden.

Specificaties

Productafmeting: 157 mm (B) x 121 mm (H) x 114 mm (D)
Grootte van de verpakking (indien verpakt): 71 mm (B) x 20 mm (H) x 63 mm (D)
Materiaal: Brillen: Papier, Glazen: Acryllic resin
* Leeftijd van de doelgroep: 12 of ouder aanbevolen

*1:   Zoals papieren VR-brillen die op smartphones van toepassing zijn. Vanaf april 2017. Volgens WHITE.
*2: Certificaat verstrekt voor vereenvoudige VR-brillen omdat ze voldoen aan de kwaliteitsnormen die Google in de Verenigde Staten heeft opgesteld ten aanzien van “veiligheid”, “functionaliteit” en “werking”.

(Referentiewebsite: http://www.spicebox.co.jp/news/group/2016/09/milboxtouch-3/)

 

Originalsprogsudgaven af denne bekendtgørelse er den officielle, autoriserede version. Oversættelserne er kun tænkt som en hjælp og bør sammenholdes med kildesprogsteksten, der som den eneste er juridisk bindende.

Contacts

Vragen over het persbericht
info@microvrkit.com
Vragen over het product
WHITE Inc.
Noriyuki Hirota, +81-3-3583-5364
info@255255255.com

Contacts

Vragen over het persbericht
info@microvrkit.com
Vragen over het product
WHITE Inc.
Noriyuki Hirota, +81-3-3583-5364
info@255255255.com