Waar is toch de wetenschap gebleven?

Monsanto lanceert #RootedInScience campagne

Charles Darwin quote on science and progress. (Foto: Business Wire)

BRUSSEL--()--Als reactie op recente tegen de wetenschap ingaande aanvallen op alles wat maar te maken heeft op het vlak van plantenveredelingstechnieken, van pesticiden tot en met genetisch gemanipuleerde ingrediënten in Europa, heeft Monsanto een sociale mediacampagne gelanceerd om Europeanen te herinneren aan de belangrijke rol van wetenschap voor de menselijke vooruitgang.

In de campagne die in het Engels en Frans wordt gevoerd, staat het onderwerp van de #RootedInScience kennis centraal, en worden portretten en citaten van beroemde wetenschappers aangehaald, waaronder Galileo Galilei en Charles Darwin. Hun ontdekkingen hadden in hun tijd een averechtse uitwerking, maar zijn sindsdien vrijwel universeel aanvaard geworden. Hun wetenschappelijke resultaten waren ook essentieel voor onze kennis van fysica, sterrenkunde en biologie.

“Alles wat wij bij Monsanto doen, is geworteld in de wetenschap,” zei Leticia Gonçalves, CEO van Monsanto Europa. “Wij geloven dat de wetenschappelijke ontwikkelingen de basis vormen bij elke stap van menselijke vooruitgang.”

“Wij zijn ook van mening dat wetenschap onze beste inzet is om aan de enorme uitdagingen van vandaag in de wereld het hoofd te bieden, zoals het matigen van de effecten van de klimaatverandering en het voeden van een wereldbevolking die steeds groter wordt,” verklaarde ze. “Wij kunnen moeilijk vatten dat veel mensen slecht over onze wetenschappelijke vooruitgang denken.”

Monsanto is een internationaal zaden- en landbouwtechnologisch bedrijf dat buitengewoon hoog inzet op onderzoek en ontwikkeling, waarin het meer dan 10% van haar omzet investeert. Bij het bedrijf zijn ongeveer 5,000 wetenschappers werkzaam in 40 landen, waaronder botanisten, biologen, en chemici, naast specialisten op allerlei gebied, waaronder de gezondheid van bijen tot en met de bodem. Monsanto beschikt in heel Europa over tientallen plantenveredelingslocaties voor maïszaden, koolzaad en groentegewassen. Het bedrijf richt zich op het ondersteunen van boeren om meer gewassen te produceren waarbij afval en de uitstoot van broeikasgassen worden beperkt.

Voedselzekerheid en voedselveiligheid vormen twee van de grootste uitdagingen waar de wereldmaatschappij tegenover staat. Als hier geen actie voor wordt ondernomen, bestaat er een groot risico dat een groot percentage van het te verwachten aantal 9,6 miljard mensen op de planeet in 2050 geen toegang heeft tot een uitgebalanceerd dieet.

Monsanto is vastbesloten haar werk als “Vader van de Groene Revolutie” en Nobelprijswinnaar Norman Borlaug voort te zetten, dankzij wie een miljard levens zijn gered door middel van verbeterde landbouwtechnieken en de ontwikkeling van uiterst winstgevende graangewassen.

De campagnepagina en materiaal kunt u hier bekijken:

Pagina in het Engels: http://monsantoblog.eu/rootedinscience

Pagina in het Frans: http://monsantoblog.eu/cultivonslascience

Infografieken: Monsanto mediabibliotheek, zoek de term « Science »

Over Monsanto

Monsanto is wereldleider op het gebied van zaden, technologieën en diensten om boeren te helpen méér, beter en goedkoper gewassen te produceren met minder land, energie, water, afval en zorgen. Wij produceren zaden voor vruchten, groenten en andere hoofdgewassen, zoals maïs, sojabonen, koolzaad en katoen. In ons werk zoeken wij naar duurzame oplossingen voor de gezondheid van de bodem, waarbij wij boeren informatie verschaffen om hun landbouwpraktijken te verbeteren, waarbij natuurlijke hulpbronnen behouden blijven en gewassenproducten beschermd worden, om schade door pesten en ziekte tot een minimum te beperken. Wij gaan partnerschappen aan met boeren, onderzoekers, non-profit organisaties, universiteiten en andere instellingen, met als doel enkele van de grootste wereldproblemen aan te pakken. Wij leggen ons toe op het zoeken naar intelligentere methodes om onze groeiende wereldbevolking te voeden. Voor meer informatie over Monsanto, onze betrokkenheid en ruim 20.000 geëngageerde medewerkers, ga naar: discover.monsanto.com, decouvrir.monsanto.fr, monsantoblog.eu of ons VS blog, Beyond the Rows® op www.monsantoblog.com. Volg ons op Twitter® www.twitter.com/MonsantoEurope of www.twitter.com/MonsantoCo of neem een abonnement op onze News Release RSS Feed.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Monsanto
Brandon Mitchener
media.europe@monsanto.com

Contacts

Monsanto
Brandon Mitchener
media.europe@monsanto.com