Dubai beloont drie winnaars uit India en Oostenrijk in het unieke ‘Global Prompt Engineering Championship’

Op de laatste dag van 's werelds grootste AI prompt engineering-wedstrijd, kondigde de kroonprins van Dubai aan dat Dubai een miljoen mensen zal trainen in het aansturen van AI.

Download

Loading media player...

Snippets from the 2-day Global Prompt Engineering Championship. (Video: AETOSWire)

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten--()--Dubai heeft beloofd om een miljoen mensen te trainen in AI prompt in de komende drie jaar nadat Zijne Hoogheid Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, kroonprins van Dubai, voorzitter van de uitvoerende raad van Dubai en voorzitter van de raad van bestuur van de Dubai Future Foundation (DFF) ‘One Million AI Prompters’ aankondigde, ’s werelds eerste initiatief in zijn soort.

AI prompt engineering is van cruciaal belang om het beste uit generatieve AI te halen. Het omvat het begrijpen van de mogelijkheden, beperkingen en nuances van AI-modellen en wordt voorspeld als een van de belangrijkste vaardigheden op de toekomstige werkplek.

‘One Million AI Prompters’ is een uniek prompt engineering-initiatief dat expertise en competenties op het gebied van AI prompt engineering voorbereidt. Hierbij worden nauwkeurige en effectieve instructies voor AI-systemen gemaakt om de gewenste resultaten te bereiken in verschillende taken, variërend van het genereren van creatieve inhoud tot het oplossen van complexe uitdagingen.

Dit initiatief volgt op een uitgebreid programma met trainingen om mensen bij te scholen in AI en prompt engineering, en biedt hen geaccrediteerde certificeringen om hun expertise te valideren en hen te helpen zich te onderscheiden. Het initiatief zal verschillende wedstrijden organiseren en een platform bieden voor talenten om te netwerken en samen te werken met experts in het hele technologische ecosysteem.

Zijne Hoogheid kondigde het initiatief aan op de laatste dag van het inaugurele Global Prompt Engineering Championship, 's werelds grootste competitie in zijn soort. Het kampioenschap werd op dinsdag afgesloten na twee dagen van wedstrijden waarin deelnemers streden om prijzen ter waarde van in totaal meer dan USD 270.000 in drie categorieën: kunst, literatuur en codering. De winnaars kwamen uit twee verschillende landen nadat ze duizenden deelnemers uit 100 landen hadden verslagen in de laatste fase. De winnaars waren Ajay Cyril en Aditya Nair uit India en Megan Fowkes uit Oostenrijk.

De tweedaagse competitie wordt volgend jaar uitgebreid met meer categorieën. De inaugurele editie omvatte workshops georganiseerd door technische reuzen, waaronder Microsoft, Google en IBM, naast de Kamer van Digitale Economie van Dubai, de strategische partner van het evenement.

Ga voor meer informatie over het Global Prompt Engineering Championship naar: https://challenge.dub.ai/en/

*Bron: AETOSWire

Contacts

Contactpersonen:
Sara Al Qarout
salqarout@apcoworldwide.com
+971529456243

Contacts

Contactpersonen:
Sara Al Qarout
salqarout@apcoworldwide.com
+971529456243