Mori Building viert de officiële lancering van Azabudai Hills

Stedelijke herontwikkeling creëert een gloednieuwe wijk van wereldklasse in hartje Tokio
Een stad in de stad, waar mensen kunnen leven, werken en zich ontspannen binnen wandelafstand
Overweldigende nadruk op “Groen & welzijn” met 24.000 m2 weelderig groen
Vooraanstaande locatie en geïntegreerde functionaliteiten versterken het internationale concurrentievermogen van Tokio

©DBOX for Mori Building Co., Ltd - Azabudai Hills (Graphic: Business Wire)

TOKIO--()--Mori Building Co., Ltd., Japans vooraanstaande ontwikkelaar van stedelijke landschappen, markeerde vandaag de officiële lancering van Azabudai Hills, een complexe, nieuwe wijk voor gemengd gebruik van wereldklasse in het centrum van Tokio. In het licht van het concept van een “Modern stedelijk dorp – Groen & welzijn”, is Azabudai Hills een opmerkelijke mijlpaal met veel natuur en geïntegreerde stedelijke functionaliteiten, waaronder een bedrijvencentrum van topniveau, residentiële, retail-, culturele en medische faciliteiten, onderwijsinstellingen en een grote open ruimte met weelderig groen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Volgens de visie van Mori Building wordt Azabudai Hills een standaard setting van de 21e eeuw voor een gemeenschap van "Groen & Welzijn" waar mensen in harmonie met de natuur leven. Verspreid over ongeveer 8,1 hectare, beslaat Azabudai Hills een totale oppervlakte van ongeveer 861.700 m², waaronder 214.500 m² kantoorruimte, 24.000 m² groene ruimte, 1.400 wooneenheden, 122 hotelkamers en ongeveer 150 retailwinkels en restaurants. Mori JP Tower is 330 meter hoog, waarmee dit het grootste gebouw van Japan is. Deze herwerkte wijk als "stad in een stad” zal plaats bieden aan ongeveer 20.000 kantoorwerkers en 3.500 inwoners wanneer het volledig is bezet, en zal naar verwachting 30 miljoen bezoekers per jaar ontvangen.

“Mori Building is bedoeld voor het creëren en voeden van stedelijke vitaliteit via grootschalige projecten voor stedelijke herontwikkeling,” zegt Shingo Tsuji, voorzitter en CEO van Mori Building Co., Ltd. “Na verloop van tijd blijven we de richting van toekomstige steden anticiperen naarmate de maatschappij evolueert. Belangrijke steden over de hele wereld hebben de voorbije jaren gigantische veranderingen ondergaan. Volgens ons verwachten mensen van het leven in een stad dat ze er toegang hebben tot geïntegreerde functionaliteiten terwijl ze er toch in harmonie met de natuur kunnen leven, om relaties met anderen op te bouwen en om van lichamelijk en mentaal welzijn te genieten. We wilden een wijk tot stand brengen die deze waarden belichaamt in hartje Tokio. Azabudai Hills demonsteert onze visie van ‘Groen & Welzijn’ voor het leven in de stad, maar ook onze ambitie om ons steentje bij te dragen aan het internationale concurrentievermogen van Tokio.”

Ontwerp geïnspireerd door Groen & Welzijn

Azabudai Hills belichaamt Mori's visie van een Modern stedelijk dorp – Groen & Welzijn, een enorme open ruimte gevuld met weelderig groen die mensen samenbrengt om aan een nieuwe gemeenschap te bouwen in hartje Tokio.

Het architecturale ontwerp van Azabudai Hills begon met het uitstippelen van de stroom mensen en een naadloos landschap met een groene openbare ruimte in het midden. Daarna werden locaties overwogen voor de hoge torens, die in het weelderige groen konden versmelten. Dit is de omgekeerde denkrichting van de traditionele aanpak waarbij eerst de gebouwen worden geplaatst.

Verder maakte het gebruik van compacte, hoge torens het mogelijk om een grote hoeveelheid groene ruimte te creëren voor deze zone. Door heel vele kleine lapjes grond samen te voegen en dan drie wolkenkrabbers op deze plaats te bouwen, creëerde Mori Building een enorme open ruimte gevuld met groen op het gelijkvloerse niveau. Dit is de basis van het 'Vertical Garden City'-concept dat Mori Building de voorbije jaren in haar emblematische projecten, waaronder ARK Hills, Roppongi Hills en Toranomon Hills, heeft geïmplementeerd.

Azabudai Hills brengt mensen dichter bij de natuur, met om en bij 320 verschillende soorten planten die de ruimte elk seizoen transformeren. Er wordt een boomgaard van ongeveer 200 m² op een hellende groene ruimte aangelegd, met 11 soorten fruitbomen, zodat wandelaars in de stad de zeldzame kans krijgen om dit wonder van de natuur met eigen ogen te aanschouwen.

Openbare kunstwerken in het hele complex creëren een stedelijke ruimte, waarin kunst en natuur naadloos in elkaar overvloeien en mensen hun verbondenheid met de natuurlijke wereld kunnen visualiseren. Azabudai Hills Gallery zal de centrale faciliteit voor culturele promotie in Azabudai Hills vormen, een ontwikkeling gebaseerd op het concept dat "de hele stad een museum is”.

Toparchitectuur- en designteams waaronder Pelli Clarke & Partners en Heatherwick Studio overlegden om een referentiepunt tot stand te brengen dat enerzijds uitgesproken Japans is door te hameren op lokale esthetische, topografische en seizoensgebonden elementen, terwijl anderzijds een nieuw kader voor stadsleven wordt geboden met aandacht voor groen, welzijn en harmonie met de natuur die wijdere toepassingen heeft.

“Steden behoren tot de grootste uitvindingen van de mens. Azabudai Hills heeft de evolutie van steden op drastische wijze voortgestuwd, door architectuur, natuur en gemeenschap met elkaar te verweven. Door rechtstreeks met Mr. Minoru Mori en Mr. Shingo Tsuji te werken, hebben we een actieve, diverse en menselijke stad in de stad gecreëerd,” zegt Fred Clarke, medeoprichter en partner van Pelli Clarke & Partners. “Met de burgers centraal op de voorgrond, proberen Mori Building en het ontwerpteam om bij te dragen tot de kunst en wetenschap van het bouwen aan onze stedelijke toekomst. Het is voor ons een eer om deze decennialange visie te mogen delen!”

“We waren geïnspireerd om een wijk te creëren die emoties van mensen op een andere manier verbindt,” zegt Thomas Heatherwick, oprichter van Heatherwick Studio. “Door culturele en sociale faciliteiten te combineren met een buitengewoon driedimensioneel verkenbaar landschap, was het mogelijk om bezoekers en de lokale gemeenschap een plaats te bieden waar zij met elkaar in contact kunnen komen en van gemeenschappelijke open groene ruimtes genieten. Dit is een aangename, unieke openbare plaats voor Tokio, ontworpen om vele jaren te worden gekoesterd.”

Thuisbasis voor toonaangevende bedrijven en internationale instellingen

Azabudai Hills kreeg steun van partners die de visie van Groen & Welzijn deelden. Tot deze prestigieuze partners behoren de Keio University Center for Preventive Medicine; de British School in Tokio, een van de grootste internationale scholen in het stadscentrum; Janu Tokyo, het werelddebuut van het zustermerk van Aman en het enige hotel in de ontwikkeling; Aman Residences, Tokio, die een volledig nieuwe levensstandaard voorzien met enkel 91 eenheden die de levensstijl van het merk Aman met alle services bieden; de Tokyo Venture Capital Hub, die meer dan 70 Japanse risicokapitaalbedrijven samenbrengt; ongeveer 150 retailwinkels, waaronder luxemerken van wereldklasse; Azabudai Hills Market, die de authentieke Japanse voedingscultuur promoot; en het beroemde MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: EPSON teamLab Borderless, voordien gevestigd in Odaiba, in Tokio. Heel wat van deze uitzonderlijke vestigingen gaan open in Azabudai Hills met extra faciliteiten die na december 2023 opengaan.

Voorziene lanceringsschema

  • Eind januari 2024 - Azabudai Hills Market
  • Begin februari 2024 - MORI Building Digital Art Museum: EPSON teamLab Borderless
  • Februari 2024 - Janu Tokyo
  • Vanaf februari 2024 - Garden Plaza (luxemerken)


35 jaar in ontwikkeling

Het Azabudai Hills-project begon in 1989 met de oprichting van de Raad voor herontwikkeling van steden. De projectsite omvat een lang, smal district, onderbroken door heuvels en valleien met een complex terrein. Vóór de herontwikkeling was dit gefragmenteerde district bebouwd met kleine houten huizen en gebouwen die nood hadden aan belangrijke upgrades op het vlak van infrastructuur en verbeteringen qua stedelijke functies.

Sindsdien heeft Mori Building Co. in samenwerking met zo'n 300 landeigenaars van diverse achtergronden bijna 35 jaar lang gewerkt om Azabudai Hills tot leven te brengen. Het project kreeg een overweldigende steun van landeigenaars en lokale groepen. In 2017 werd het stadsplan goedgekeurd, en de bouw ving aan in augustus 2019.

“Dit jaar in december word ik 99 jaar en het Azabudai Hills-project ging van start toen ik halfweg 60 was. We zorgden voor een goed overwogen aanpak om er zeker van te zijn dat iedereen zich in het nieuwe ontwikkelingsplan kon vinden. Toen dit eenmaal was beslist, ging alles zo snel vooruit dat het nauwelijks te geloven is dat we al aan de eindmeet zijn aangekomen. Mori Building speelde een instrumentele rol in het aanvoeren van de herontwikkeling en het verwezenlijken van dit unieke project,” zegt Kenichi Magatani, voorzitter van de Azabudai Hills-vereniging voor stedelijke herontwikkeling.

“Ik woon al lang in deze wijk, maar ik heb nog nooit zo'n dynamisch stadsontwikkelingsproject midden in de stad gezien. Ik ben er zeker van dat mensen niet alleen door de spectaculaire hoge torens versteld zullen staan, maar ook door het weelderige groen en de ongelooflijke voorzieningen met markten en restaurants, retailwinkels, musea, een medisch centrum en een internationale school. Ik geloof sterkt dat deze opnieuw vitaal geworden wijk iets is waar Tokio en Japan de komende decennia trots op mogen zijn,” zegt Magatani.

Innovatie/VC-ecosysteem bevorderen

Azabudai Hills is de thuisbasis voor de Tokyo Venture Capital Hub (TVCH), de eerste grootschalige hub voor risicokapitaalbedrijven in Japan. TVCH is ontworpen om zelf ontwikkelde start-ups te helpen, bedrijfsideeën tussen VC's en ondernemers uit te wisselen, en een ecosysteem te creëren dat de innovatie-economie van Japan nieuw leven inblaast.

Gevestigd op de 4e en 5e verdieping van Garden Plaza B, biedt TVCH kantoorruimte van topkwaliteit en een samenwerkingsruimte die investeringsoverleg, seminaries, workshops en netwerkevenementen bevordert. TVCH zal om en bij 70 bedrijfs-VC's en vooraanstaande onafhankelijke VC's huisvesten, waaronder Drone Fund, Incubate Fund, Spiral Capital, en de Japan Venture Capital Association en University of Tokyo Edge Capital Partners (UTEC).

Verder worden start-ups, VC's en ondernemingen bij TVCH aangemoedigd om een team te vormen met medewerkers van andere innovatie-incubators, zoals ARCH en CIC Tokyo, en de Japan Innovation Campus in Silicon Valley, die ondergebracht zijn in andere eigendommen van Mori in Japan en overzee.

Leider op gebied van duurzaamheid

Azabudai Hills is een leider in het promoten van inspanningen in de hele stad voor het koolstofvrij maken en recyclen van grondstoffen. Vanaf het moment dat de bouw is voltooid, zal 100% van de elektriciteit geleverd aan het complex afkomstig zijn van hernieuwbare bronnen, wat voldoet aan de doelstellingen van het internationale milieu-initiatief RE100 (Renewable Energy 100%) onder leiding van de Klimaatgroep van de UK. In het energiecentrum zal AI-technologie worden aangewend om het beheer te optimaliseren van het energieverbruik voor gemengde toepassing van dit grote complex.

Bovendien zal Azabudai Hills maatregelen in het hele complex toepassen om de milieu-impact te verminderen, waaronder toepassing van alternatieve energie, hergebruik van regenwater voor de bevloeiing van het groen en horizontale plasticrecycling.

Azabudai Hills is op schema om diverse prestigieuze milieuonderscheidingen te ontvangen, waaronder de LEED Neighborhood Development-certificatie van het hoogste niveau voor ontwikkelingen voor gemengde toepassing, LEED’s BD+C (Building Design/Core & Shell Development) certificatie en de WELL-certificatie.

Een feitenboek met alle details over Azabudai Hills en haar faciliteiten is beschikbaar op de volgende website:
https://onl.tw/VYcx5TJ

Mori Building is een innovatieve stadsontwikkelaar gevestigd in Tokio. Het bedrijf engageert zich om de aantrekkingskracht van steden te maximaliseren door veilige, duurzame en kosmopolitische stedelijke centra te creëren en te bevorderen op basis van haar unieke 'Vertical Garden City'-concept van hoogbouwcentra voor bedrijven, onderwijs, ontspanning en huisvesting. Het concept wordt in de vele innovatieve projecten van het bedrijf toegepast, waaronder ARK Hills, Roppongi Hills en Toranomon Hills in Tokio en het Shanghai World Financial Center. Mori Building is ook actief in leasing van vastgoed, projectbeheer en consulting. Ga naar www.mori.co.jp/en

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Internationale mediavragen

Weber Shandwick
Mayuko Harada (Japan)
moribldg@webershandwick.com

Shiwei Yin (buiten Japan)
moribldgnyc@webershandwick.com

Contacts

Internationale mediavragen

Weber Shandwick
Mayuko Harada (Japan)
moribldg@webershandwick.com

Shiwei Yin (buiten Japan)
moribldgnyc@webershandwick.com