Kaleidoscope kondigt eerste samenwerking aan met een artiest: de album 8 Hour Sleep met Sleeping At Last

“Space for Sleep (Kaleidoscope Remix)” (Graphic: Business Wire)

LONDEN--()--Kaleidoscope, het interactieve opnamelabel onder de vleugels van LifeScore Music, heeft de release aangekondigd van “Space for Sleep (Kaleidoscope Remix)”, een samenwerkingsrelease met de alom geprezen onafhankelijke muziekartiest Sleeping At Last. De samenwerking omvat een herwerking van de compilatie “Atlas: Space” uit 2017 van Sleeping At Last, uitgebreid met een langspeelopname om te slapen, en markeert de eerste opnames van Kaleidoscope ontwikkeld met de catalogus van een andere artiest.

“Ik kon voor ons geen betere persoon bedenken om mee samen te werken dan Sleeping At Last. Ik had het geluk dat ik in een concert met Ryan mocht optreden, en kon met eigen ogen het effect van zijn muziek op een live publiek zien. Zijn muziek is exotisch en buitengewoon. De resultaten van onze samenwerking spreken dan ook voor zich: dit is muziek om bij te slapen en te dromen,” zegt Philip Sheppard, medeoprichter van LifeScore.

“Dankzij de technologie van LifeScore kunnen artiesten het potentieel van hun muziek ontketenen, om op fascinerende manieren muziek te spelen en op te bouwen. Alle muziek die uit creatie en compositie ontspruit, is geïmproviseerd. We vonden een manier om deze spontaanheid die voor kippenvel zorgt terug te brengen bij liedjes en composities die veel bijval genieten.”

Het label, dat op 6 oktober uit de startblokken ging, omvat een catalogus van experimentele muziek in langspeelformaat, met content opgenomen door muzikanten van LifeScore, naast content van andere bekende artiesten. Aan de hand van generatieve AI-technologieën om originele composities uit te breiden en opnieuw te mixen, brengt Kaleidoscope haar luisteraars een waaier van immersieve content, ontwikkeld om specifieke moods en ervaringen te begeleiden.

“Het was echt een plezier om met Kaleidoscope samen te werken aan de herwerking van mijn Space-album” voegt Ryan O'Neal, alias Sleeping At Last hieraan toe.

”Via een mooi evenwicht tussen talent en technologie heeft Kaleidoscope deze liedjes getransformeerd in een weelderige, kalmerende soundtrack van 8 uur om te slapen, te mediteren, te schrijven of gewoon weg te mijmeren terwijl je zit te luisteren. Ik was helemaal in de ban van deze remixes, en ik ben bijzonder tevreden dat ik ze kan delen! Ik hoop dat 'Space for Sleep’ jou ruimte geeft voor een heerlijke, verkwikkende nachtrust, of om overdag tot rust te komen.”

Door deze technologieën aan bestaande meesterwerken van een artiest toe te voegen, naast nieuwe opnames, beoogt LifeScore om een uitgebreide levenscyclus opgenomen muziek aan te bieden. Luisteraars krijgen niet alleen nummers van hun favoriete muziek opnieuw te horen, maar artiesten kunnen voortaan ook de impact en het bereik van hun muziekmateriaal uitbreiden.

“Als je het hele proces om een lied te maken hebt doorlopen en je hebt het eindelijk af, dan is het bijna zoals een dichtgeslagen boek: Ziezo, het lied is ingepakt,” zegt Matt Hawken, een van de medecomponisten van LifeScore. “En daar schuilt een grote voldoening en opluchting in. Maar tegelijk is er enige droefheid dat het boek nu dicht is. Ons proces slaat het boek opnieuw open. Je lied, je project begint een nieuw leven, het leeft opnieuw en evolueert voortdurend.”

“Space for Sleep (Kaleidoscope Remix)” zal via streamingplatforms en downloadservices beschikbaar zijn op 3 november, en is hier beschikbaar om vooraf op te slaan. Andere releases van Kaleidoscope zijn hier beschikbaar.

Over LifeScore Music

LifeScore is een generatief muziekplatform dat AI aanwendt ten gunste van artiesten. We werken met artiesten en ondernemingen om de volgende evolutie van muzikale ervaring te bieden: muziek dat naar jou luistert.​​

We beginnen met de grondstoffen van onze muziek die bij wereldvermaarde studio's werden opgenomen, maar ook met master recordings die door artiesten worden verstrekt. Onder leiding van ons team componisten van wereldklasse worden deze opnames aan de hand van onze gepatenteerde technologie getransformeerd om remixes en variaties op nieuwe muziekthema's te genereren, of om activiteiten te ondersteunen zoals slapen, energie, ontspanning en concentratie.

Investeerders in LifeScore zijn onder andere Warner Music Group, Octopus Ventures en IDEO.

Over Sleeping At Last

Sleeping At Last is het pseudoniem van de zanger-liedjesschrijver, producer en componist Ryan O’Neal, die in Chicago woont. Met meer dan 2,8 miljard streams op Spotify en Apple Music, levert deze artiest zijn bijdrage aan meer dan 100 populaire films, televisieshows en optredens, waaronder The Twilight Saga, Grey’s Anatomy, The Voice en Superbowl-reclamespotjes.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Alec Morrissey
pr@lifescoremusic.com

Sleeping At Last
team@sleepingatlast.com

Contacts

Alec Morrissey
pr@lifescoremusic.com

Sleeping At Last
team@sleepingatlast.com