Falcon 40B: A világ vezető mesterséges intelligencia (MI) modellje a betanításra alkalmas számítási teljesítményre irányuló pályázati felhívás legkreatívabb használati eseteit jutalmazza

Hatalmas kereslet a tudósok, kutatók, valamint a kis-és középvállalkozások (KKV) részéről

ABU DHABI, Egyesült Arab Emírségek--()--A Falcon 40B, amely a Hugging Face nagy nyelvi modellek (LLM) ranglistáján a világ vezető, nagyszabású, nyílt forráskódú mesterséges intelligencia (MI) modellje, elsöprő mennyiségű választ kapott a pályázati felhívásra a tudósok, kutatók és a KKV-vállalkozások részéről, akik szívesen alkalmaznák a modellt az innovatív használati esetekhez.

A válasz az MI-modell megalkotójának, az Abu Dhabi Technológiai és Innovációs Intézetnek (TII) egymást követő bejelentéseit követi, amely befektetés formájában a legkiválóbb projektötletek részére kínál hozzáférést a betanításra alkalmas számítási teljesítményhez.

A számítási teljesítmény segítségével a fejlesztők megnövelt hatékonysággal, termelékenységgel és teljesítménnyel képesek kezelni az összetettebb és erőforrás-igényesebb használati eseteket. Azáltal, hogy a Falcon 40B, a világ legjobb nyílt forráskódú nagy nyelvi modelljének (LLM) képességeivel kísérletezhetnek, a fejlesztők eddig még feltérképezetlen területekre merészkedhetnek, ezzel gyors ütemben serkentve az innovációt és bővítve az MI-megoldások lehetőségeit.

A legjobb alkalmazási koncepciók felkutatása érdekében a világ minden tájáról, minden iparágból és szektorból várják a pályázatokat. Az iparágak közé tartozik például a biotechnológia, a mérnöki tudományok, a vállalati megoldások, az ügyfélszolgálat, a pénzügy és az egészségügy. Az egészségügyben például az LLM-alkalmazások segíthetik az orvosokat az orvosi szakirodalom, a betegfelvételek és a kutatási eredmények elemzésével, hogy bizonyítékokon alapuló ajánlásokat nyújtsanak. Ez lehetővé teheti a gyakorló orvosok számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak, és a legújabb ismeretek és betekintések alapján javítsák a betegellátást.

„Arra bíztatjuk a tudósokat, kutatókat és a merész ötletekkel rendelkező vállalkozókat, hogy nyújtsák be javaslataikat a Falcon 40B használatára” – mondta őexcellenciája (H.E.) Faisal Al Bannai, a TII anyavállalatának, a Fejlett Technológiák Kutatótanácsának (ATRC) főtitkára. „Izgatottan várjuk, hogy a számítási teljesítményt a VentureOne-on, az ATRC kereskedelmi ágán keresztül a leghatásosabb javaslatokba fektessük be, és hogy potenciálisan a legígéretesebb fejlesztőkkel alakíthassunk ki partnerséget.”

„Minden elénk kerülő javaslat alapos és aprólékos értékelésnek lesz alávetve a TII dedikált AI Cross-Center Unit (AICCU) egysége által” – árulta el Dr. Ebtesam Almazrouei, az AICCU megbízott főkutatója. „Több mint 40 rendkívüli MI-tudósból álló csapatunk kivételes intellektussal és találékonysággal rendelkező fejlesztőket keres, és készen áll minden egyes javaslat tanulmányozására. Legfőbb célunk a mesterséges intelligencia fejlődésének határait feszegetni, kihasználva a benne rejlő lehetőségeket, és azokat a mélyreható társadalmi fejlődésnek szentelni.”

Az érdeklődő felhasználóknak javaslatot kell benyújtaniuk, amelyben felvázolják kutatási céljaikat, módszertanukat, várható eredményeiket, illetve projektjük lehetséges hatásait. A javaslatnak ki kell emelnie a Falcon 40B felhasználási módját és a konkrét céltartományt. Emellett a pályázóknak egy ütemtervet és egy számítási költségvetési becslést, valamint minden releváns szakvéleményt vagy korábbi munkát is mellékelniük kell a pályázathoz, amely a javaslatukat alátámasztja.

Amennyiben a pályázati felhívás felkeltette érdeklődését, kérjük, látogasson el a FalconLLM.TII.ae weboldalra.

További információkért keresse fel a következő oldalt: www.tii.ae

Forrás: AETOSWire

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Médiával kapcsolatos kérdésekben illetékes személy:
Jennifer Dewan, Kommunikációs főigazgató
jennifer.dewan@tii.ae.

Médiával kapcsolatos kérdésekben illetékes személy:
Jennifer Dewan, Kommunikációs főigazgató
jennifer.dewan@tii.ae.