Teijin Automotive Technologies piegādā galvenos jaunā Lotus Emira modeļa eksterjera elementus

The doors, rear quarter and tailgate outer panels of the new Lotus Emira are manufactured using Teijin Automotive Technologies' proprietary TCA Ultra Lite® material. (Photo: Business Wire)

AUBURN HILLS, Mich.--()--Ja esat redzējuši jauno Lotus Emira modeli, jūs noteikti būsiet ievērojuši dramatisko ārējo dizainu. Šī premium klases sporta automobiļa ar vidū novietotu dzinēju elegantā virsbūve ir radīta, daļēji pateicoties progresīviem kompozītmateriālu paneļiem, kurus piegādā Teijin Automotive Technologies. Precīzāk, Teijin Automotive Technologies piegādā labās un kreisās puses durvis, labās un kreisās puses aizmugurējos spārnus, kā arī aizmugurējā bagāžas nodalījuma iekšējo, ārējo un apakšējo daļu.

Durvis, aizmugurējie spārni un aizmugurējā bagāžas nodalījuma ārējie paneļi izgatavoti, izmantojot uzņēmuma patentēto TCA Ultra Lite® materiālu. Šis A klases, zema blīvuma virsmas materiāls ir līdz pat 43% vieglāks par tradicionālajiem kompozītmateriāliem un aptuveni tikpat smags kā alumīnijs. Tomēr, tā kā tas ir presformā veidots kompozītmateriāls, ar to iespējams izveidot iespaidīgus dizaina elementus, kādus nebūtu iespējams izveidot no presēta metāla, un tas ir izturīgs pret iespiedumiem un koroziju. Šos godalgotais materiāls tiek ražots uzņēmuma modernajā presētu lokšņu kompozītmateriālu (SMC) ražošanas līnijā Pouancé, Francijā.

Īpašie dizaina elementi ietver durvīs iestrādātu padziļinājumu, kas novirza gaisa plūsmu uz aizmugurējā spārnā integrēto ieplūdes atveri. Šāda konstrukcija kalpo diviem mērķiem, nodrošinot gaisa ieplūdi un dzesējot motortelpu.

“Lotus Emira virsbūves paneļiem jāatbilst virknei prasību, ieskaitot aerodinamiku un dizainu, tomēr tiem jābūt arī viegliem, izturīgiem un A klases apdarei atbilstošiem,” stāsta Pols Tedstons (Paul Tedstone), Lotus Cars piegādes izpilddirektors. “Izmantojot vieglus kompozītmateriālus virsbūves paneļiem, tostarp arī durvīm, mēs spējām apvienot gan inženiertehniskās, gan stilistiskās prasības, radot šo godalgoto sporta automobili ar satriecošu dizainu.”

Aizmugurējā bagāžas nodalījuma iekšējie paneļi ir izgatavoti no augstas izturības, zema blīvuma SMC kompozītmateriāla ar stikla šķiedras saturu, kas optimizēts izturības nodrošināšanai. Visi Lotus piegādātie ārējie paneļi tiek apstrādāti ar vadītspējīgu gruntskrāsu, bet aizmugurējā bagāžas nodalījuma iekšējos paneļus apstrādā ar teksturētu pārklājumu. Visas komponentes tiek ražotas Teijin Automotive Technologies ražotnē in Leça do Balio, Portugālē.

“Ir bijis aizraujoši būt daļai no šī ikoniskā zīmola, piedāvājot tirgū pilnīgi jaunu, dinamisku sporta automobili," stāsta Teijin Automotive Technologies izpilddirektors Kriss Tvinings (Chris Twining). “Mūsu A klases īpaši vieglie kompozītmateriāli uzlabo gan šī eksotiskā premium klases automobiļa izskatu, gan veiktspēju.”

Teijin Automotive Technologies Ultra Lite tehnoloģijā tiek izmantoti patentēti, īpaši apstrādāti stikla burbuļi, lai aizstādu daļu no CaCO, 3, ļaujot sveķiem pieķerties matricai un palielināt starpslāņu izturību starp burbuli un sveķiem. Šīs apstrādes tehnoloģijas rezultātā tiek iegūts izturīgāks sveķu maisījums, kas padara izveidotās detaļas izturīgākas pret bojājumiem, novērš mikroplaisas, kas izraisa krāsas plīšanu, bedrīšu un burbuļu veidošanos, kā arī uzlabo krāsas adhēziju un saķeres īpašības.

TCA Ultra Lite piedāvā automobiļu ražotājiem iespēju iegūt A klases apdari ar materiālu, kas ir izturīgs pret koroziju, iespiedumiem un iesitumiem, sniedzot klientiem automobili, kas nerūsē un netiek pakļauts skrāpējumiem un iespiedumiem, kas sabojātu ikvieno no metāla izgatavotu transportlīdzekli.

Par Teijin Automotive Technologies

Teijin Automotive Technologies specializējas progresīvu kompozītmateriālu, tostarp oglekļa un stikla šķiedras, izstrādē un ražošanā pasaules autobūves un transporta nozarei un ir Teijin uzņēmumu grupas neatņemama sastāvdaļa. Uzņēmums ir pasaules līderis kompozītmateriālu izgatavošanā, galvenokārt koncentrējoties uz automobiļu ražotāju nodrošināšanu ar viegliem un izturīgiem produktiem, kas nodrošina dizaina un komplektēšanas daudzpusību. Uzņēmumam Teijin Automotive Technologies, kura galvenais birojs atrodas ASV Mičiganas štata Obērnhilsā, ir 29 ražotnes 8 valstīs, kurās strādā vairāk nekā 5000 darbinieku. Lai iegūtu vairāk informācijas, apmeklējiet Teijinautomotive.com.

Par Teijin Group

Teijin (TSE: 3401) ir uz tehnoloģijām balstīta starptautiska grupa, kas piedāvā progresīvus risinājumus vides vērtību, drošības, aizsardzības un katastrofu seku mazināšanas, kā arī demogrāfisko pārmaiņu un pieaugošas veselības izpratnes jomās. Sākotnēji dibināts kā Japānas pirmais mākslīgā zīda ražotājs 1918. gadā, Teijin ir kļuvis par unikālu uzņēmumu, kas aptver trīs pamatdarbības jomas: augstas veiktspējas materiāli, tostarp aramīds, oglekļa šķiedras un kompozītmateriāli, kā arī sveķu un plastmasas apstrāde, plēves, poliestera šķiedras un izstrādājumu pārstrāde; veselības aprūpe, tostarp farmācijas produkti un mājas veselības aprūpes iekārtas kaulu/locītavu, elpošanas, sirds un asinsvadu/metabolisko slimību ārstēšanai, aprūpes un pirmssimptomātiskās veselības aprūpes pakalpojumi; IT risinājumi, tostarp B2B risinājumi medicīnas, uzņēmumu un valsts sistēmām, kā arī kompleksā programmatūra un B2C tiešsaistes pakalpojumi digitālās izklaides jomā. Uzņēmums Teijin ir cieši uzticīgs savām ieinteresētajām pusēm, kā to apliecina zīmola paziņojums "Human Chemistry, Human Solutions", un tā mērķis ir kļūt par uzņēmumu, kas atbalsta nākotnes sabiedrību. Grupā ietilpst aptuveni 170 uzņēmumi, un 20 valstīs visā pasaulē tajā strādā aptuveni 20 000 darbinieku. Teijin konsolidētais apgrozījums 2022. finanšu gadā, kas noslēdzās 2022. gada 31. martā, bija 926,1 miljards Japānas jenu (7,2 miljardi ASV dolāru), bet kopējie aktīvi - 1207,6 miljardi Japānas jenu (9,4 miljardi ASV dolāru).

Šī paziņojuma versija oriģinālvalodā ir paziņojuma vienīgā oficiālā un autoritatīvā versija. Tulkojumi ir domāti, lai radītu papildu ērtības, un ir jāsalīdzina ar oriģinālo tekstu, kam vienīgajam ir juridisks spēks.

Kim Zitny
+1 248.535.6944