Stellarator fusiebedrijf, Type One Energy Group, haalt 29 miljoen dollar op in eerste financiering en benoemt Christofer Mowry tot CEO

Type One Energy Group, Inc. ziet kapitaalgroei van 29 miljoen dollar en benoemt nieuwe CEO

Type One Energy Group is bringing stellarators to the global energy market by applying proven innovations in advanced manufacturing methods, modern computational physics and high-field superconducting magnets. Their FusionDirect program sets the path to directly commercialize scientifically mature stellarator technology without the need for a large proof-of-concept prototype. (Photo: Business Wire)

MADISON, Wis.--()--Type One Energy kondigde vandaag de afsluiting aan van een overingetekende financieringsronde van 29 miljoen dollar. Deze inspanning lanceert het ambitieuze, partnerrijke en kapitaalkrachtige FusionDirect-programma van het bedrijf om zijn stellarator-fusietechnologie op de markt te brengen.

De technische basis van Type One Energy vormt een krachtige springplank om zijn missie uit te voeren. Type One Energy is opgericht door enkele van 's werelds toonaangevende stellarator-specialisten en brengt ook geconcentreerde ervaring mee van gerenommeerde instellingen voor fusiewetenschap, waaronder de Universiteit van Wisconsin-Madison in de VS, het Max Planck Instituut voor Plasmafysica in Duitsland en het Massachusetts Institute of Technology (MIT) voor zijn onderzoek naar geavanceerde magneettechnologie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Catalina Carvajal, media@typeoneenergy.com, +1 646 480 0356

Contacts

Catalina Carvajal, media@typeoneenergy.com, +1 646 480 0356