A Mekka kormányzójának védnöksége alatt 2023 januárjában megrendezésre kerülő Hajj Expo

több mint 57 nemzetközi delegációval büszkélkedhet

Ő Királyi Fensége Khaled Al-Faisal herceg, a Két Szent Mecset őrzőjének tanácsadója, a mekkai régió kormányzója (Fotó: AETOSWire)

RIJÁD, Szaúd-Arábia--()--Ő Királyi Fensége, Khaled Al-Faisal herceg, a Két Szent Mecset őrzőjének tanácsadója és a mekkai régió kormányzója védnöksége alatt a Hajj és Umrah Minisztériuma 2023. január 9-12 között szervezi meg a „Hajj Expo 2023" konferenciát és kiállítást.

A négynapos rendezvény része a minisztérium azon folyamatos erőfeszítéseinek, amelyek célja a szolgáltatások és megoldások innovatív ökoszisztémájának kiépítése a Két Szent Mecset zarándokainak jobb kiszolgálása érdekében, miközben fokozza vallási és kulturális élményeiket. Célja egy integrált és fenntartható ökoszisztéma létrehozása, amely javítja a zarándokok tapasztalatait, előre jelzi jövőbeli trendjeit, és lehetőséget teremt további együttműködésekre, megállapodásokra, valamint helyi és nemzetközi kezdeményezésekre.

Őexcellenciája, Dr. Tawfiq bin Fawzan Al-Rabiah, Hajj és Umrah Miniszter azt nyilatkozta: „A konferencia több mint 200 globális szervezet vállalkozói, innovátorai és kutatói számára teszi lehetővé, hogy megosszák egymással sikeres tapasztalataikat, és olyan fenntartható minőségi megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek a zarándokok törekvéseit és igényeit szolgálják. Ez a Két Szent Mecset őrzője és Őfensége, a koronaherceg által a haddzs és umra szektornak szentelt elszánt támogatást tükrözi, amely összhangban áll a 2030-as szaúdi vízióval.”

A több mint 56 országból érkező delegációval az „Hajj Expo” várhatóan 400 megállapodásnak és partnerség aláírásának ad majd otthont. Az esemény 10 vitaindító ülést, 13 panelbeszélgetést és „Hajj Talks”-t, valamint 36 workshopot és kapcsolódó eseményeket, illetve tevékenységeket vonultat fel, beleértve az iszlám kiállítást és a „Hajj Hackathon” eseményt is.

A „Hajj Expo 2023” rendezvényt számos entitás és vállalat szponzorálja, köztük a Kidana Development Company, az Elm, az Al Wukalla Company, a Catering Contractors Association, a Muslim World League, a Rua AlMadinah Holding, a Motawifs Pilgrims for Southeast Asian Countries Co., az Alrajhi Umrah, a Dallah Albaraka Holding, a Sadu Business Solutions, a The Company for Cooperative Insurance (Tawuniya) and Saudi Arabia Railways (SAR), a Saudi Public Transport Company (SAPTCO), a Mohamed Yousuf Naghi Motors Co., a Flynas, a Saudi Al-Qaid Transportation Co., az Alif Alif FM, a High Point Technology Company és a Casablanca Company for Hotel & Touristic Services Co. LTD.

A 2021-es konferencia rekordszámú, több mint 45 000 résztvevővel és 115 kereskedelmi megállapodással büszkélkedhetett. A másodjára megrendezésre kerülő konferencia tudományos ülések, workshopok és képzési programok széles skáláját kínálja, különböző iszlám ügyek minisztereivel, alapítványokkal, haddzs nagykövetekkel és konzulokkal, valamint haddzs és umra zarándokokkal a világ minden tájáról.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

*Forrás: AETOSWire

Hussein Nasrallah