Developing Telecoms: Groene ICT voor het verbeteren van de energie-efficiëntie en het creëren van nieuwe waarde

LONDEN--()--Developing Telecoms bericht over de zienswijze van Ryan Ding, President van Carrier BG bij Huawei, die een presentatie gaf met de titel “Green ICT for New Value” Tijdens Huawei's Win-Win Innovation Week.

Ding is van mening dat we ons nu op een kritiek punt bevinden, waar we de energie-efficiëntie moeten verhogen, zodat we meer informatie kunnen verzenden zonder een enorme toename van het energieverbruik te veroorzaken.

Bij het verkleinen van de CO2-voetafdruk van de ICT-infrastructuur, moet het verhogen van de energie-efficiëntie onze topprioriteit zijn. Operators moeten hun totale CO2-uitstoot en absolute energieverbruik verminderen en hun gebruik van ‘groene’ elektriciteit verhogen.

Ding beschreef de door Huawei voorgestelde drielaagse oplossing om operators te helpen de energie-efficiëntie van het netwerk te verhogen, met de nadruk op groene locaties, groene netwerken en groene operationele activiteiten. Op operationeel niveau biedt Huawei een oplossing die optimalisatiebeleid genereert en distribueert en de energie-efficiëntie tegelijkertijd meer inzichtelijk en beheersbaar maakt.

Operators zullen veel baat hebben bij verbeteringen op het gebied van energie-efficiëntie binnen hun eigen infrastructuur. Er wordt aangenomen dat het gebruik van ICT-technologie andere sectoren in staat kan stellen de CO2-uitstoot met 20% te verlagen. Bovendien kunnen ICT-oplossingen emissiereducties in andere sectoren mogelijk maken die tien keer zo hoog zijn als de emissie van de ICT-sector zelf. Dit is een concept dat door de sector zelf wordt voorgesteld en dat Huawei een ‘CO2-handafdruk’ noemt.

Huawei en haar operator-partners werken samen om andere sectoren in staat te stellen de CO2-voetafdruk te verkleinen door middel van branchespecifieke oplossingen. Er zijn veel succesverhalen gehoord uit onder andere de haven-, mijnbouw- en staalindustrie.

Ding sloot af met een oproep aan de gehele sector om meer aandacht te besteden aan energie-efficiëntie. Hij merkte op dat het opzetten van een sectorbreed indicatiesysteem zal helpen bij het vaststellen van baselines aan de hand waarvan de energie-efficiëntie kan worden gemeten en die als leidraad kunnen dienen voor de groene ontwikkeling van de ICT-sector als geheel.

Over Developing Telecoms

Developing Telecoms is de toonaangevende online nieuwsportal voor telecommunicatie in opkomende markten. De portal biedt nieuws en informatie op telecommunicatiegebied voor het senior management en beleidsbepalers bij netwerkexploitanten, overheden en eindgebruikers. Developing Telecoms ontvangt jaarlijks 6,5 miljoen pageviews en meer dan 1,2 miljoen unieke bezoekers. De wekelijkse nieuwsbrief gewijd aan opkomende markten heeft meer dan 50.000 abonnees. Developing Telecoms publiceert diverse speciale rapporten over telecommunicatie in markten in opkomst over onderwerpen als 5G, IoT, slimme steden en ‘last mile’ connectiviteit.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Alec Barton
+44 7799 417751
alec@developingtelecoms.com

Contacts

Media
Alec Barton
+44 7799 417751
alec@developingtelecoms.com