Met het oog op vervroegde herfinanciering via de infrastructuurschuldenmarkt geeft Rubis Terminal een aflossingsbericht uit voor € 560 miljoen aan obligaties die vervallen 2025

PARIJS--()--Rubis Terminal heeft op 8 juli de formele kennisgeving uitgegeven om zijn € 560 miljoen aan senior notes van 5,625%, die aanvankelijk in mei 2025 vervallen, vervroegd af te lossen. Deze obligaties zullen worden geherfinancierd via een nieuw aan ESG gekoppeld infrastructuurschuldpakket dat bestaat uit:

  • Een nieuwe lening van 7 jaar van € 700 miljoen
  • Een capex-faciliteit van € 82,5 miljoen om hand in hand te gaan met de ontwikkeling van de groep met nieuwe projecten en voortdurende transformatie
  • Een RCF van € 30 miljoen voor algemene bedrijfsdoeleinden

Met name dankzij de sterke inspanningen in de afgelopen jaren om het aandeel van brandstofgerelateerde inkomsten te verminderen, toont deze historische transactie de sterke betrokkenheid van Rubis Terminal op het gebied van ESG-kwesties. De documentatie van het nieuwe financieringspakket omvat een margerooster gekoppeld aan de naleving door Rubis Terminal van een reeks ESG-gekoppelde doel-KPI's, en dan vooral vermindering van de koolstofintensiteit van de opslagactiviteiten van de Groep, verhoging van de terugwinning van gevaarlijk en niet-gevaarlijk afval, en vermindering van verzuim door arbeidsongevallen.

Bovendien bevestigt het nieuwe financieringspakket de duidelijke positionering van de Groep binnen de infrastructuur-activaklasse, terwijl het tegelijkertijd de kosten van schulden kan verlagen en de looptijd van de schulden verder kan verhogen.

In een reactie op deze ontwikkeling verklaarde Bruno Hayem, Chief Executive Officer van Rubis Terminal: “De herfinanciering van onze obligaties via de markt voor infrastructuurschulden zal de Groep in staat stellen haar schuldprofiel te optimaliseren met lagere jaarlijkse financieringskosten. Hierdoor zal meer financiële flexibiliteit en wendbaarheid ontstaan. Het is ook het bewijs van het vertrouwen van onze nieuwe kredietverstrekkers in ons vermogen om sterke ESG-doelstellingen te verdedigen”.

Het nieuwe financieringspakket wordt onderschreven door Santander, DNB en CACIB, die de komende weken het syndicatieproces zullen beheren. Rubis Terminal is bij deze transactie geadviseerd door Rothschild & Co en Clifford Chance.

Over Rubis Terminal:

Rubis Terminal is een toonaangevend onafhankelijk infrastructuurplatform voor de behandeling en opslag van vloeibare en gasproducten in bulk. De Groep exploiteert een totale opslagcapaciteit van 3,9 miljoen kubieke meter in 15 terminals in Frankrijk, Spanje, Nederland en België.

Het bedrijf is een joint venture die onder gezamenlijke zeggenschap staat van Rubis, een onafhankelijke Franse exploitant in de energiesector genoteerd op Euronext Parijs, en van fondsen beheerd door I Squared Capital, een onafhankelijke wereldwijde beheerder van infrastructuurinvesteringen die zich richt op nutsbedrijven, digitale infrastructuur, energie, transport en sociale infrastructuur.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Marc JACQUOT
Chief Financial Officer, Rubis Terminal
Tel.: +33 (0)1 53 81 86 20 marc.jacquot@rubis-terminal.com

Contacts

Marc JACQUOT
Chief Financial Officer, Rubis Terminal
Tel.: +33 (0)1 53 81 86 20 marc.jacquot@rubis-terminal.com