REPLY: Reply's onderzoek naar hybride werk bevestigt dat 'hybride werk geen voorbijgaande trend is', omdat het zich richt op de snelle evolutie van technologieën die zijn ontworpen om de nieuwe manieren van werken te ondersteunen

TURIJN, Italië--()--Verhoogde productiviteit en geavanceerde samenwerking zijn slechts twee van de voordelen van de nieuwe hybride werkmodellen en zullen binnenkort de nieuwe standaard worden in de zakenwereld. Dit is precies het resultaat van het nieuwe Hybrid Work-onderzoek dat is uitgevoerd met Reply's Trend SONAR, het gepatenteerde platform voor trenddetectie en -monitoring op basis van kunstmatige intelligentie - met de steun van PAC (Teknowlogy Group).

Het onderzoek schatte de belangrijkste markttrends op basis van sectorstudies en bewijs verzameld van Reply-klanten. Gegevens uit twee verschillende clusters van landen werden vervolgens vergeleken: de 'Europe-5' (Italië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België) en de 'Big-5' (VS, Verenigd Koninkrijk, Brazilië, China, India). Het doel was om inzicht te krijgen in de volwassenheid van de markt na anderhalf jaar pandemie.

Bedrijven die hun digitale transformatie tijdens de pandemie hebben versneld, definiëren het hybride werkmodel als populair, effectief en presterend - precies de redenen waarom er geen weg terug meer is.

Afgezien van enkele beperkingen met betrekking tot samenwerking op afstand, wat door technologische innovatie in toenemende mate geminimaliseerd zal worden, voorziet het nieuwe normaal niet in een fulltime terugkeer naar fysieke werkplekken zoals voorheen, maar eerder in meer flexibiliteit en hybride werkparadigma's. Deze aanpak zal naar verwachting een revolutie teweegbrengen in het kantoorontwerp, de bedrijfscultuur en de algehele werknemerservaring. Dit scenario is gunstig voor werknemers met een beter evenwicht tussen werk en privé en een grotere werkefficiëntie, evenals voor bedrijven: kleinere kantoorruimtes, flexibele werkuren, inhuren van talent zonder de noodzaak van verhuizing.

Filippo Rizzante, CTO van Reply, stelt: “De digitale wereld en technologie hebben de toekomst van de werknemerservaring opnieuw vormgegeven. Ongeacht de specifieke werkcontext, of het nu gaat om een kantoor of een fabriek, hybride werk zal in toenemende mate worden gekenmerkt door de ondersteuning en samenwerking van software of hardware op basis van kunstmatige intelligentie. Dit zal worden vergemakkelijkt door een grotere datageletterdheid en een neiging tot digitalisering die niet alleen het voorrecht van ontwikkelaars zal zijn, maar in plaats daarvan een sleutelrol zal spelen voor het hele personeelsbestand. De overgang naar modellen voor werken op afstand en flexibele werkmodellen zal tot op zekere hoogte een vaste waarde worden en de nieuwe bedrijfscultuur zal de digitale dimensie moeten verwelkomen en omarmen als een integraal onderdeel van de dagelijkse werkroutines, waardoor de sociale verbindingen en communicatie ter plaatse, maar ook op afstand, vergemakkelijkt worden. Bovendien zullen thema’s als duurzaamheid en het welzijn van medewerkers steeds meer een integraal onderdeel worden van het DNA van een bedrijf.”

Om het hybride werkscenario mogelijk te maken, moet informatie toegankelijk zijn in de cloud en moet naadloze en directe samenwerking mogelijk worden gemaakt door gebruik te maken van de juiste tools voor elk bedrijf en voor elke activiteit. Op infrastructuurniveau is cloud computing niet zomaar een optie, het wordt de standaard die hybride architecturen aandrijft. De uitgaven aan publieke en private cloudtechnologieën vertegenwoordigen al meer dan de helft van de huidige wereldwijde infrastructuuruitgaven en dit zal naar verwachting tot 2024 tweederde bedragen.

Deze versnelling en migratie voedt ook investeringen in productiviteitstools die voornamelijk bestaan uit cloudgebaseerde en intelligente technologieën. Uit het onderzoek van Reply blijkt dat deze markt van de Europe-5-landen tot 2025 naar verwachting 7,6 miljard euro zal bedragen. De toename van cloud computing zal ook de markt aandrijven van de landen die deel uitmaken van het Big-5-cluster, die naar verwachting een markt van € 36 miljard zullen bereiken.

Een andere trend die wordt benadrukt door het onderzoek van Reply is de groei van hyperautomatisering; een andere benadering op basis van kunstmatige intelligentie die het gebruik van automatisering uitbreidt tot activiteiten met toegevoegde waarde. Verwacht wordt dat tot 2025 bijna de helft van de grootste wereldwijde bedrijven de werknemers zal ondersteunen met slimme technologieën die zijn ontworpen om te helpen bij complexe interacties.

Cybersecurity is ook een van de belangrijkste technologieën voor hybride werk, juist omdat een van de grootste obstakels voor dit soort werk de potentiële kwetsbaarheid van bedrijfsnetwerken is. Exact om deze reden is veiligheid een van de belangrijkste investeringsgebieden in 2021 en dit zal naar verwachting geen kortstondige trend zijn. Geschat wordt dat de markt voor de beveiliging van apparaten voor eindgebruikers, dat wil zeggen beveiligingsoplossingen voor pc's, smartphones, tablets en andere zakelijke apparaten, tot 2025 met 45% zal groeien in de Big-5-landen en met 34% in de Europe-5-landen.

Het Hybrid Work-model wordt vergezeld van een strong focus op duurzaamheid: het onderzoek van Reply toont aan dat werknemers, en met name de nieuwe generaties, op zoek zijn naar bedrijven met een solide doel die op verantwoorde en duurzame manier handelen vanuit milieuoogpunt en die de moed hebben om stelling te nemen in maatschappelijke en culturele debatten - met duidelijke en meetbare ESG-bedijfsnormen. Het welzijn van de beroepsbevolking, de geestelijke gezondheid en de kwaliteit van leven worden in de hybride werkomgeving steeds belangrijker, naast fysieke veiligheid.

Hybride werk is een essentiële factor geworden voor talentbehoud en in verband met het grote fenomeen ten aanzien van ontslag, waarbij bijna de helft van de jongeren onder de 35 jaar, volgens wereldwijde gegevens, overweegt hun baan op te zeggen als ze gedwongen worden om fulltime terug te keren naar kantoor. Naarmate het zakelijke landschap blijft veranderen, moeten organisaties hun bestaande capaciteiten verbeteren en toegang bieden tot platforms voor afstandsonderwijs. Geschat wordt dat de uitgaven van de Big-5 aan online leerplatforms tot 2025 met 48% zullen toenemen tot €16 miljard, terwijl deze waarde bij de Europe-5 zal oplopen tot €2 miljard.

Het volledige onderzoek is hier te downloaden. Dit nieuwe onderzoek maakt deel uit van de Reply Market Research-serie, waaronder de onderzoekspapers 'From Cloud to Edge', 'Industrial IoT: a reality check' en 'Beyond Digital Marketing'.

Reply
Reply [MTA, STAR: REY, ISIN: IT0005282865] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Als een netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven definieert en ontwikkelt Reply zakelijke modellen die mogelijk worden gemaakt door de nieuwe modellen van AI, big data, cloud computing, digitale media en het internet der dingen. Reply levert advies-, systeemintegratie- en digitale diensten aan organisaties in de sectoren telecom en media; industrie en dienstverlening; bankwezen en verzekeringen; en openbaar bestuur. www.reply.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media

Reply
Fabio Zappelli
f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Aaron Miani
a.miani@reply.com
Tel. +44 (0)20 7730 6000

Contacts

Media

Reply
Fabio Zappelli
f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Aaron Miani
a.miani@reply.com
Tel. +44 (0)20 7730 6000