PRO Unlimited behaalt de beste resultaten in SIA's MSP Global Landscape and Differentiators-rapport 2021

PRO en het nieuw aangekochte Workforce Logiq behaalden top “Core”-beoordelingen terwijl zij een gedeelde visie nastreven voor een MSP van de volgende generatie

SAN FRANCISCO--()--PRO Unlimited, de Integrated Workforce Management (IWM)-platformprovider, behaalde hoge scores in het onlangs gepubliceerde Staffing Industry Analysts’ (SIA) “2021 Managed Services Provider (MSP) Global Landscape and Differentiators”. Workforce Logiq, de recente aankoop van PRO ontving ook hoge waarderingen in SIA’s beoordeling van de MSP's van tijdelijke werknemers en andere managementoplossingen (bijv. employer of record, diensteninkoop, directe sourcing, etc.) van 27 aanbieders. Deze scores in het SIA-rapport (dat beschouwd wordt als de gulden standaard in de sector) laat de sterke kanten zien van de twee bedrijven, die juist deze maand hun krachten hebben gebundeld.

Omdat de omvang, de complexiteit en het belang van tijdelijk personeel is toegenomen, gaan organisaties steeds meer op zoek naar MSP's om hen te voorzien van cruciale personeelsmanagementstrategieën die hen helpen bij het opschalen en realiseren van hun programma voor tijdelijk personeel en strategische organisatiedoelen. Volgens SIA realiseerde de MSP-sector $ 150 miljard in gemanagede uitgaven (spend under management, SUM) in 2020. De sector heeft zich ook ontwikkeld met het oog op de aanwezigheid van de toenemende behoefte van bedrijven aan extern personeel en de beschikbaarheid van verbeterde dienstenoplossingen versterkt door nieuwe technologie, data en geavanceerde analytica.

Voor dit rapport heeft SIA elk van de 27 aanbieders beoordeeld over 65 diensten gebaseerd op een schaal met 5-scoringsniveaus, van “Niet beschikbaar (servicecapaciteit niet beschikbaar en nog niet ontwikkeld)” tot “Core (service volledig ontwikkeld en gebruikt door meer dan 50% van de klanten).” Een overeenkomstig deel van hun Core-gewaarde diensten plaatste zowel PRO als Workforce Logiq in het bovenste echelon van de aanbieders in de categorieën wendbaarheid (agility), analytica, compliance, klantondersteuning, betalen en berekenen, projectmanagement, serviceniveaus, leveranciers, personeelsplanning, talentfocus en diensteninkoop.

“We zijn blij dat we de breedte en kracht hebben voor onze MSP-oplossing die in het rapport van SIA wordt besproken”, aldus Kevin Akeroyd, CEO van PRO Unlimited. “Organisaties zijn in toenemende mate geïnteresseerd in het beheren van hun gehele externe personeelsbestand met allesomvattende en flexibele oplossingen. Onze MSP-oplossing is fundamenteel voor PRO’s Integrated Workforce Management-platform die klanten helpt bij het implementeren van een holistische, strategische benadering van tijdelijk talent dat voortdurend programmasucces verzekert en in lijn brengt met bredere organisatiedoelen.”

In het SIA-rapport werden PRO en Workforce Logiq het hoogst gewaardeerd over alle analysecategorieën, waaronder onder meer:

  • Rate-benchmarking
  • Voorspelbare beste fill-rate en inhuurlocatie
  • Regionale/wereldwijde trendgegevens personeel

Beide aanbieders hebben fors geïnvesteerd in data and analytica, met PRO die PeopleTicker aankocht en Workforce Logiq die Engage Talent aankocht. PRO heeft ook een strategisch samenwerkingsverband gevormd met de geavanceerde analytica- en talentinformatieaanbieder, Eightfold AI.

In de categorie Talentfocus (die de trend weergeeft van MSP-aanbieders die hun betrokkenheid bij voorwaardelijke directe aanwerving en dialoog vergroten), behaalden beide aanbieders de hoogste ‘Core’-beoordelingen voor het hele scala aan diensten, waaronder:

  • Directe aanwerving als beheerde service (acquisitie en beheer van talent) en technologie
  • Aanwerving van voorwaardelijke medewerkers onder het merk van de klant
  • Bieden van een talentenpool van vooraf gekwalificeerde/vooraf gescreende arbeidskrachten

PRO heeft onlangs WillHire overgenomen, wat onder andere directe aanwerving van licht-industriële arbeidskrachten mogelijk maakt.

“Het is geen verrassing om deze resultaten voor PRO en Workforce Logiq te zien omdat zij zichzelf hebben gevestigd als innovatieleiders,” aldus Andrew Karpie, industry analyst en consultant. “In het SIA-rapport laat elk bedrijf het brede bereik en de echte kracht van hun diensten/capaciteiten zien. Maar samen, met hun gedeelde visie en prestaties op het gebied van data en analyse, kunnen de twee aanbieders hun concurrenten al achter zich laten.”

PRO maakte op 17 augustus 2021 de aankoop bekend van Workforce Logiq en de deal werd officieel gesloten op 20 oktober 2021.

Over PRO Unlimited

PRO Unlimited bedient honderden van de herkenbaarste merken in de wereld. Het bedrijf biedt modern personeelsmanagement en een partnerecosysteem ondersteund door data, software, informatie en services om tegemoet te komen aan uw flexibele personeelsbehoeften. Het Integrated Workforce Management Platform van PRO Unlimited kan zich snel aanpassen aan regionale of economische verschuivingen in de sector en biedt de snelheid, schaal, flexibiliteit, transparantie en expertise als het holistisch platform voor hedendaags personeel. Het hoofdkantoor van PRO is gevestigd in San Francisco en heeft gedurende meer dan 30 jaar wereldwijde merken en organisaties geholpen bij het bereiken van operationeel en financieel succes. http://www.prounlimited.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Christian Barbato
215.527.6616
cbarbato@prounlimited.com

Contacts

Christian Barbato
215.527.6616
cbarbato@prounlimited.com