Gupshup verwerft toonaangevend RCS-platform, Dotgo

Overname stuwt Gupshup naar wereldwijd leiderschap in RCS (Rich Communications Services), waardoor haar op IP gebaseerde conversatieberichtenplatform wordt verstevigd.

Dotgo zal Gupshup ook helpen de groei naar Afrika te versnellen.

SAN FRANCISCO & BERKELEY HEIGHTS, N.J.--()--Gupshup, de leider in conversatieberichten, heeft vandaag aangekondigd dat het het in New Jersey gevestigde Dotgo heeft overgenomen. Dotgo is de wereldwijde marktleider in RCS business messaging (RBM), met bekroonde technologieën zoals RichOTP®, RichSMS™, Bot Store® en MaaP (Messaging as a Platform) die de groei van RCS Business Messaging bevorderen. Dotgo, een sterke partner van Google, Mavenir, Synchronoss, Vodafone en Orange, beheert RBM in verschillende markten en exploiteert 's werelds grootste RBM Hub met wereldwijde connectiviteit voor RCS-gebruikers over de hele wereld. Dotgo is uniek gepositioneerd om met eenvoudige API's merken te helpen het RCS-kanaal te integreren in hun klantcommunicatie, of het nu gaat om verkoop, ondersteuning, dienstverlening of andere bedrijfsprocessen.

Dotgo, mogelijk gemaakt door een oprichtend team met een rijke geschiedenis van technische innovatie, is een Cohort 6-afgestudeerde van de IIT Startups-accelerator. Dotgo groeide snel in 2021 terwijl RCS aan populariteit won in Noord-Amerika, Europa, India, Brazilië en Nigeria. Dotgo's MaaP, aangeboden in samenwerking met en vooraf geïntegreerd met het Google Jibe-platform, is geselecteerd om zorg te dragen voor zakelijke RCS-berichtenuitwisseling bij verschillende mobiele operators. Dotgo heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het Mobile Ecosystem Forum en GSMA bij het definiëren van standaarden en processen voor RCS-bedrijfsberichten.

Dotgo zal het conversatieberichtenplatform van Gupshup, waarmee bedrijven en ontwikkelaars rijke klantervaringen kunnen opbouwen, aanzienlijk versterken. Gupshup is ook van plan gebruik te maken van de sterke ervaring en aanwezigheid van Dotgo in Afrika om daar uit te breiden.

"Gesprekservaringen worden de sleutel tot interacties tussen bedrijven en klanten, en het RCS-berichtenkanaal is een cruciale factor," aldus Beerud Sheth, mede-oprichter en CEO van Gupshup. "Dotgo's productinnovatie, markttractie en 'thought leadership' in het RCS-ecosysteem is echt indrukwekkend. Samen kunnen we een breder scala aan oplossingen voor conversatieberichten aanbieden aan bedrijven en ontwikkelaars. We zijn verheugd hen te verwelkomen in de Gupshup-familie.”

Inderpal Singh Mumick, mede-oprichter en CEO van Dotgo, verklaarde: “RCS-bedrijfsberichtgeving is voorbestemd om de manier waarop bedrijven communiceren met hun klanten te veranderen. We zijn Dotgo begonnen om API's te maken die het voor merken en andere spelers in het ecosysteem gemakkelijk maken om RCS aan te nemen, terwijl we alle backend-complexiteit voor onze klanten verzorgen en verbergen. Met de toevoeging van RCS wordt Gupshup ongetwijfeld het sterkste IP-berichtenbedrijf en helpt het zo onze missie te versnellen.”

Johanna Kollar, Partnerships Lead, Communication Products, Google, stelde: "We feliciteren Dotgo en Gupshup met deze acquisitie. We hebben nauw samengewerkt met Dotgo en zijn erg onder de indruk van de kwaliteit van hun producten en diensten. We kijken ernaar uit om onze relatie uit te bouwen naarmate het Dotgo-team onderdeel wordt van Gupshup.”

“De teamleden van Dotgo waren visionairs in het herkennen van het potentieel van RCS in een tijd dat het nog weinig werd gebruikt. We feliciteren hen met het bouwen van toonaangevende producten die door klanten over de hele wereld worden geaccepteerd, net nu RCS een vlucht neemt. Hun inzet bleek vooruitziend, en de combinatie met een uitzonderlijk bedrijf als Gupshup zal een veel sterkere waardepropositie in de markt creëren,” merkte Naren Gupta, Managing Director, Nexus Venture Partners, op.

RCS wordt een belangrijk berichtenkanaal op het Conversational Messaging Platform van Gupshup, als aanvulling op 30 andere berichtenkanalen die beschikbaar zijn voor klanten via de Single API van Gupshup voor berichtgeving. RCS, een onderdeel van de 5G-standaard, is de volgende generatie sms die afbeeldingen, audio, video en aanwezigheid omvat, gecombineerd met verbeterde beveiliging en codering. RCS-berichten worden afgeleverd bij native messaging-apps zoals Google Business Messages en Samsung Messages op Android-telefoons. RCS Business Messaging maakt gebruik van de uitgebreide en interactieve functies van RCS om veilige zakelijke merkberichtgeving mogelijk te maken. RCS is wereldwijd beschikbaar met meer dan 600 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, waaronder ongeveer 20% van de Indiase smartphonegebruikers.

Over Dotgo

Dotgo®, een wereldleider in RCS, bouwt de API's en cloudplatforms die nodig zijn in een wereld waarin elk bedrijf aanwezig moet zijn in berichten-apps, net zoals ze beschikken over websites en smartphone-apps. Dotgo's API's en services stellen merken en ontwikkelaars in staat om conversatie-ervaringen op te bouwen die klantinteracties transformeren en helpen mobiele operators om RCS-bedrijfsberichtgeving te lanceren, te beheren en er geld mee te verdienen. Dotgo is de leverancier van de Dotgo Bot Store®, 's werelds eerste en grootste directory van RCS- en WhatsApp-bots, Dotgo MaaP, RichOTP®, RichSMS™ en de RBM Hub. Dotgo is een Google-partner, een WhatsApp Business Solution Provider en een lid van het Mobile Ecosystem Forum. Ga voor meer informatie naar www.dotgo.com. Bot Store, Dotgo en RichOTP zijn gedeponeerde handelsmerken van Dotgo Systems Inc. in de VS en andere rechtsgebieden.

About Gupshup

Gupshup maakt een betere klantbetrokkenheid mogelijk door middel van conversatieberichten. Gupshup is het toonaangevende platform voor conversatieberichten, met meer dan 6 miljard berichten per maand. In verschillende verticale segmenten maken duizenden grote en kleine bedrijven in opkomende markten gebruik van Gupshup om gesprekservaringen op te bouwen op het gebied van marketing, verkoop en ondersteuning. Het carrier-grade platform van Gupshup biedt een enkele messaging-API voor meer dan 30 kanalen, een uitgebreide toolkit voor het opbouwen van conversatie-ervaringen voor elke toepassing en een netwerk van partnerschappen in opkomende markten tussen berichtenkanalen, apparaatfabrikanten, ISV's en operators. Met Gupshup hebben bedrijven gesprekken tot een integraal onderdeel van hun succes op het gebied van klantbetrokkenheid gemaakt. Gupshup is aanwezig in India, LATAM, Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, Oost-Europa, Afrika en de Verenigde Staten. Ga naar www.gupshup.io. Converseer met de Gupshup-bot.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers
Richard Laermer
RLM PR | gupshup@rlmpr.com | (212) 741-5106 x 216

Contacts

Pers
Richard Laermer
RLM PR | gupshup@rlmpr.com | (212) 741-5106 x 216