Lambda haalt $ 24,5 miljoen op om GPU cloud en deep learning-hardware te bouwen

SAN FRANCISCO--()--Lambda, een toonaangevende leverancier van deep learning GPU-cloud services en computerhardware, heeft vandaag aangekondigd dat het $ 24,5 miljoen aan financiering heeft opgehaald. Primaire investeerders zijn onder meer 1517, Gradient Ventures, Bloomberg Beta, Razer en Georges Harik. Deze financieringsronde bestaat uit een serie A-aandelenronde van $ 15 miljoen en een schuldfaciliteit van $ 9,5 miljoen die wordt verstrekt door Silicon Valley Bank.

Het bedrijf zal het kapitaal gebruiken om zijn cloud- en software-engineeringteams uit te breiden, vaste activa te betalen die verband houden met zijn cloudactiviteiten en als werkkapitaal voor zijn deep learning-hardwareactiviteiten.

“Fortune 500-bedrijven, startups en universiteiten worden gedwongen enorme teams te bouwen om de computerbronnen te beheren die nodig zijn om deep learning-modellen te trainen”, zegt Stephen Balaban, mede-oprichter en CEO van Lambda. “We willen een wereld bouwen waarin een enkele onderzoeker petaflops van GPU-computing kan beheren. Een wereld waarin het trainen van een model op een computer op datacenterschaal net zo eenvoudig is als het trainen van een model op je laptop.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Rick Allen
408-505-6082
rick@lambdal.com

Contacts

Rick Allen
408-505-6082
rick@lambdal.com