Tan Delta – Geavanceerde realtime olieanalysetechnologie kan het olieverbruik met meer dan 12 miljard liter per jaar verminderen, het equivalent van een vermindering van de CO2-uitstoot met 35,7 miljoen ton

Tan Delta Real-Time Oil Condition Monitoring Products and Services (Graphic: Business Wire)

SHEFFIELD, Engeland--()--Elk jaar wordt 40 miljard liter smeerolie gebruikt om de meeste machines efficiënt en betrouwbaar te laten werken – van productie, schepen, vliegtuigen en kranen tot robots, generatoren, windturbines, vrachtwagens en auto’s – zelfs elektrische auto’s. Uit een nieuwe studie blijkt echter dat de meeste smeerolie wordt ververst wanneer deze nog 30% van de levensduur heeft, wat betekent dat er elk jaar 12 miljard liter olie onnodig wordt verbruikt en weggegooid.

Dit zijn enorme verborgen kosten: zowel milieukosten die gelijk zijn aan 35,7 miljoen ton CO2 (of het equivalent van 1,5 miljoen auto’s van de weg verwijderen) als financiële kosten van 120 miljard dollar per jaar alleen aan olie. Nieuwe technologie in de vorm van een kleine sensor maakt het mogelijk om de oliekwaliteit nauwkeurig in realtime te analyseren en het perfecte verversingspunt te identificeren, waardoor een onmiddellijke en gemakkelijke vermindering van gebruik en afval met 30% mogelijk wordt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contact Rhianne Prenton (Marketing Manager) at Tan Delta Systems, UK for further information:

Email: Rhianne.prenton@tandeltasystems.com

Tel: +44 (0) 845 094 8710

Contacts

Contact Rhianne Prenton (Marketing Manager) at Tan Delta Systems, UK for further information:

Email: Rhianne.prenton@tandeltasystems.com

Tel: +44 (0) 845 094 8710