Wereldwijde banken bereiden zich voor om gebruik te maken van het nieuwe platform van SWIFT voor internationale betalingsstromen

  • Banken onderschrijven nieuw SWIFT-platform dat in november 2022 wordt gelanceerd
  • Nieuwe platformmogelijkheden maken deel uit van de SWIFT-strategie om direct en probleemloos end-to-end transactiebeheer wereldwijd mogelijk te maken

BRUSSEL--()--Zes toonaangevende wereldwijde banken hebben vandaag hun goedkeuring aangekondigd voor het nieuwe transactiebeheerplatform van SWIFT en bereiden zich voor om de uitgebreide mogelijkheden ervan te gebruiken om nieuwe diensten mogelijk te maken, de efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen wanneer het platform in november 2022 live gaat.

Bank of China, Bank of New York Mellon, BNP Paribas, Citi, Deutsche Bank en Standard Chartered bevestigden hun voorbereidingen voor het platform toen de coöperatie een ambitieuze roadmap uitwerkte die het in de komende 18 maanden zal uitrollen. Nieuwe functies – waaronder validatie vooraf van de details van de begunstigde, centraal beheer van uitzonderingen, uitbreiding van de snelle gpi-rails van SWIFT naar lagere waardebetalingen en nieuwe uitgebreide dataservices op basis van de ISO 20022-standaard – zullen dienen als de bouwstenen van het verbeterde platform . Dit zijn integrale componenten van de strategie van SWIFT om directe en wrijvingsloze end-to-end-transacties overal ter wereld mogelijk te maken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press:
Finsbury Glover Hering
Michael Turner
+32 (0)2655 3377
SWIFT@Finsbury.com

Contacts

Press:
Finsbury Glover Hering
Michael Turner
+32 (0)2655 3377
SWIFT@Finsbury.com