OpenGate Capital tekent overeenkomst voor de verkoop van Bois & Matériaux aan Chausson Matériaux S.A.S

Frans distributiebedrijf voor bouwproducten voor het versterken van het aanbod van Chausson

LOS ANGELES EN PARIJS--()--OpenGate Capital, een mondiale particuliere participatiemaatschappij, heeft vandaag de ondertekening bekendgemaakt van een exclusieve overeenkomst voor de verkoop van Bois & Matériaux (“B&M”), een Franse distributeur van producten voor de bouw, aan Chausson Matériaux, een groot bouwmaterialendistributiebedrijf. De voorwaarden van de overeenkomst werden niet openbaar gemaakt en de definitieve verkoop is afhankelijk van afsluitende voorwaarden en raadpleging van de ondernemingsraad. OpenGate Capital kocht B&M in maart 2016 van Wolseley Plc, wat de tweede investering van het bedrijf binnen Fonds I betekent.

Het hoofdkantoor van Bois & Matériaux is gevestigd in Pacé, Frankrijk. Het bedrijf is één van de meest vooraanstaande bouwmaterialendistributeurs in Frankrijk. Het bedrijf heeft meer dan 2100 werknemers en bedrijven overal in de noordelijke regio van Frankrijk, met 135 filialen en twee hoofdnetwerken: Réseau Pro en Panofrance.

Andrew Nikou, oprichter en CEO van OpenGate, zei: “Deze overeenkomst markeert een belangrijk moment in de ontwikkeling van B&M en maakt het bedrijf klaar voor een nieuwe fase van groei. Het is geweldig om met het team bij B&M en met CEO Yves Martin te werken en ik kijk ernaar uit getuige te zijn van de voortdurende stuwkracht onder het eigenaarschap van Chausson.”

Chausson Matériaux koopt B&M als onderdeel van de strategie van het bedrijf om hun aanbod van bouwmaterialen in Frankrijk te versterken. Chausson Matériaux werd opgericht in 1921, het hoofdkantoor is gevestigd in Toulouse, Frankrijk en het bedrijf distribueert bouwmaterialen, waaronder zwaardere materialen, dakwerk, hout, isolatiemateriaal, tegelwerk, gereedschap en apparatuur, in geheel Frankrijk.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het geroutineerde team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, het opereren, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transities met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate-contactpersonen voor de media
Prosek Partners
E-mailadres: Pro-opengate@prosek.com

Alanna Chaffin
Co-head, investor relations & communications
E-mailadres: AChaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

OpenGate-contactpersoon business development
Joshua Adams
E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

Contacts

OpenGate-contactpersonen voor de media
Prosek Partners
E-mailadres: Pro-opengate@prosek.com

Alanna Chaffin
Co-head, investor relations & communications
E-mailadres: AChaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

OpenGate-contactpersoon business development
Joshua Adams
E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000