Zuora stelt Radiuz, aanbieder van mobiliteit-als-een-service, in staat om uit te breiden naar B2C-markt met flexibel facturatieplatform

SAN MATEO, Californië & UTRECHT, Nederland--()--Zuora, Inc., (NYSE:ZUO) aanbieder van het toonaangevende cloud-gebaseerde abonnementsmanagementplatform, kondigde vandaag aan dat Radiuz, een mondiaal mobiliteit-als-een-service (MaaS)-platform en dochteronderneming van de meer dan 100 jaar oude Europese mobiliteitsleider AutoBinck Group, zijn zelf ontwikkelde facturatiesysteem heeft vervangen met Zuora® Billing om uitbreiding naar de consumentenmarkt (B2C) mogelijk te maken met on-demand mobiliteitstoegang voor individuele consumenten.

MaaS is een opkomende dienstensector die bestaande transportsectors aan het ontregelen is en de wijze waarop consumenten van punt A naar punt B komen, verandert. Van autonome voertuigen tot autodienstabonnementen tot fietsdelen: de verwachting is dat het mondiale mobiliteitsecosysteem tot 2030 met meer dan 1 biljoen dollar zal groeien, volgens het rapport “Mobility 2030: Transforming the Mobility Landscape” van KPMG.

Nieuwe MaaS-businessmodellen zijn gericht op het makkelijker, sneller en goedkoper maken voor consumenten om de mobiliteitsuitkomsten te krijgen die zij wensen, zoals aangegeven in het rapport “Reimagining Mobility: A CEO’s Guide” van McKinsey. Deze nadruk op individuele consumenten zorgde ervoor dat Radiuz de noodzaak - en mogelijkheden - inzag van het uitbreiden van zijn zakelijke diensten (B2B) om direct aan consumenten te verkopen. Maar B2C nam grotere complexiteit en meer risico’s met zich mee.

“Als B2B-bedrijf hadden we een zelf ontwikkeld facturatieplatform - maar we zijn het ontgroeid: het kon niet opschalen om ons te helpen ons B2C-aanbod snel te lanceren, wat grote hoeveelheden gebruiksgebaseerde facturatie, individuele facturatie en complexe kortingen vereist,” zei Radiuz CEO Victor van den Berg. “Zuora helpt ons bij het consolideren van al onze verschillende aanbieders en tariefplannen in één systeem om een naadloze ervaring te creëren voor onze klanten, én stelde ons in staat om ons B2C-aanbod binnen vier maanden te lanceren. In onze business moet facturatie gewoon werken, anders sta je buiten spel. Zuora werkt.”

Radiuz schatte in dat het hun IT-team meer dan een jaar had gekost om het B2C-aanbod te lanceren indien gebruik was gemaakt van het zelf ontwikkelde facturatiesysteem. Met Zuora lanceerde het bedrijf echter met succes binnen vier maanden. Zuora Facturatie stelt Radiuz in staat om zijn klantgegevens te centraliseren in één systeem. Dat geeft het bedrijf de mogelijkheid om te zien welke klanten waar en wanneer tijd besteden aan de 25 verschillende mobiliteitsleveranciers op hun platform, van openbaar vervoer tot Uber tot verwante mobiliteitsdiensten zoals parkeergelegenheid. En omdat het minder dan een uur duurt om een nieuw tariefplan uit te rollen, is Radiuz in staat om in real-time te experimenteren en zo hun prijsstelling en pakketstrategieën te optimaliseren. Doordat Zuora Facturatie alle facturatie beheert en de complexiteit van hun business verhult voor front-end gebruikers, kan Radiuz zich richten op de kern van hun business: het onboarden van nieuwe partners en klanten.

Radiuz is momenteel op weg om 200.000 live gebruikers te bereiken en is bezig met de migratie van alle nieuwe tariefplannen en klanten naar Zuora, met de intentie om het facturatiedeel van hun zelf ontwikkelde platform te beëindigen. Van den Berg vat samen: “Kort gezegd maakt Zuora de snelheid van onze groei mogelijk en stelt ons in staat om zaken te doen.”

Lees meer over Radiuz in de bedrijfscasus hier.

Over Zuora, Inc.

Zuora levert het toonaangevende cloud-gebaseerde abonnementsmanagementplatform dat functioneert als het centrale systeem voor abonnementsbedrijven in alle sectoren. Het Zuora-platform, Powering the Subscription Economy®, is specifiek ontworpen voor dynamische, terugkerende abonnementsbusinessmodellen en fungeert als een intelligente abonnementsmanagementhub die het volledige bestelling-tot-cash-proces voor abonnementen automatiseert en orkestreert, inclusief facturatie en opbrengstverantwoording. Zuora bedient meer dan 1.000 bedrijven over de hele wereld, inclusief Box, Rogers, Schneider Electric, Xplornet en Zendesk. Naast zijn hoofdkwartier in Silicon Valley, Californië, heeft Zuora ook mondiale kantoren in de VS, EMEA en APAC. Om meer te weten te komen over het Zuora-platform bezoekt u www.zuora.com.

© 2020 Zuora, Inc. Alle rechten voorbehouden. Zuora, Subscribed, Subscription Economy, Powering the Subscription Economy, en Subscription Economy Index zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Zuora, Inc. Bovengenoemde handelsmerken van derden zijn het eigendom van hun respectievelijke organisaties. Niets in dit persbericht dient te worden geïnterpreteerd als het tegenovergestelde, of als een toestemming, goedkeuring of sponsoring door derde partijen van Zuora, Inc. of aspecten van dit persbericht.

BRON: Zuora Financieel

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte uitspraken die een aantal risico’s, onzekerheden en veronderstellingen met zich meebrengen, inclusief maar niet beperkt tot uitspraken met betrekking tot de verwachte groei en trends in de mobiliteitssectoren, verwachtingen over consumentenaankooptrends, de verwachte groei en trends op de markt voor abonnementsbedrijven, en de verwachte voordelen van dergelijke trends. Iedere uitspraak die geen uitspraak is van historische feiten kan worden opgevat als een toekomstgerichte uitspraak en daadwerkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van die vermeld of geïmpliceerd in toekomstgerichte uitspraken. Dit persbericht bevat ook marktgegevens en bepaalde andere statistische informatie en schattingen van sectoranalisten en/of marktonderzoekbureaus. Zuora meent dat deze rapporten van derde partijen achtenswaardig zijn, maar heeft de onderliggende gegevensbronnen, methodologieën of veronderstellingen niet onafhankelijk geverifieerd. Informatie die is gebaseerd op schattingen, voorspellingen, projecties, marktonderzoek of soortgelijke methodologieën is inherent onderhevig aan onzekerheden en werkelijke gebeurtenissen of omstandigheden kunnen wezenlijk afwijken van gebeurtenissen en omstandigheden die zijn weergegeven in deze informatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jayne Gonzalez
press@zuora.com
408-348-1087

Contacts

Jayne Gonzalez
press@zuora.com
408-348-1087