GA-ASI en het Ministerie van Defensie van het VK ondertekenen test- en evaluatieovereenkomst voor Protector

“The testing and evaluation phase of the Protector programme is an important element that ensures the safe delivery of this next generation capability.” - RAF Group Captain Lyndon Jones, Protector RG Mk1 Programme Director. (Photo: Business Wire)

SAN DIEGO--()--GA-ASI heeft een Direct Commercial Sale (DCS) overeenkomst gesloten met het Ministerie van Defensie (Ministry of Defence (MoD) van het VK om de test- en evaluatie-activiteiten af te ronden die vereist zijn voor het certificeren van het Protector RG Mk1 Remotely Piloted Aircraft (RPA) systeem voor vliegen in het civiele luchtruim. De DCS-overeenkomst financiert ook aanvullende Protector programma-elementen, waaronder verificatie van het X-band SATCOM-systeem, ontwikkeling van trainingsmateriaal en logistieke planning.

“Dit betekent de afronding van een andere belangrijke mijlpaal, terwijl we werken richting de levering van de Protector aan de Royal Air Force (RAF),” aldus Linden Blue, CEO, GA-ASI. “We hebben meer dan 100 kwalificatietestvluchten voltooid met gebruikmaking van onze twee bedrijfseigen SkyGuardian RPA's.”

MQ-9B SkyGuardian is de baseline-RPA die de Protector RG Mk1 zal worden zodra deze aan de RAF is geleverd. De levering wordt in de vroege jaren 2020 verwacht en operators van de RAF zullen doorgaan met het ondersteunen van de evaluatie-activiteit voor Protector, met gebruikmaking van de twee SkyGuardian testvliegtuigen en de Protector-cockpit.

“De test- en evaluatiefase van het Protector-programma is een belangrijk element dat de veilige levering van deze mogelijkheden van de volgende generatie garandeert,” aldus Lyndon Jones, kapitein RAF Group, programmadirecteur van Protector RG Mk1. “De Royal Air Force zal de sterke band met GA-ASI voortzetten om te zorgen dat de allernieuwste en innovatieve technologie, zoals Detect and Avoid (DAA), in Protector wordt geïntegreerd.”

Het door GA-ASI ontwikkelde DAA-systeem bestaat uit een Due Regard air-to-air radar en processor, geïntegreerd met TCAS II (Traffic Alert and Collision Avoidance System) en ADS-B (Automatic Dependent Surveillance-Broadcast). Protector RG Mk1 wordt ook gebouwd om te presteren in elk weertype, met bliksembeveiliging, schadetolerantie en een ontdooisysteem.

Afbeeldingen van de Protector RG Mk1 met hoge resolutie zijn beschikbaar voor gekwalificeerde media-outlets uit het mediacontactpersonenoverzicht van GA-ASI.

Over GA-ASI

General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI), een tak van General Atomics, is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van bewezen, betrouwbare Remotely Piloted Aircraft (RPA) systemen, radarapparatuur, en elektro-optische en daaraan gerelateerde missiesystemen, waaronder de Predator® RPA serie en de Lynx® Multi-mode Radar. Met meer dan 5 miljoen vlieguren levert GA-ASI toestellen met een lang uithoudingsvermogen, geschikt voor multi-missies, met geïntegreerde sensor- en datalinksystemen die nodig zijn voor situatieanalyses en snelle interventies tijdens persistente vluchten. Het bedrijf produceert ook allerlei grondstations en software voor sensorcontrole/beeldanalyse, biedt pilotenopleidingen en ondersteuning, en ontwikkelt metamateriaal-antennes. Ga voor meer informatie naar www.ga-asi.com.

Predator en Lynx zijn geregistreerde handelsmerken van General Atomics Aeronautical Systems, Inc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Robert Walker
General Atomics Aeronautical Systems, Inc.
+1 (858) 524-8101
ASI-MediaRelations@ga-asi.com

Contacts

Robert Walker
General Atomics Aeronautical Systems, Inc.
+1 (858) 524-8101
ASI-MediaRelations@ga-asi.com